Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 6 hodinami, Locky napsal:

Pěkné C01!

Prosím vás, máte tu někdo zkušenosti s těmi jejich Geckota W-02 Vintage Mechanical Chronograph Racing Watch? Furt hledám nějaká menší chrona, ale tady se obávám jejich proporcí (tloušťky k velikosti pouzdra).

Díky za případné info!

obrazek.png.fe6c0bb23db647342c307fbd4f841255.png

co konkretne ti vadi? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 117
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po měsících...
  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...
  • po měsíci...

Dneska jsem si vzal na výlet nejnovější kousek ve sbírce. E-01 me přivedly k nošení menších kousků (to byly modré automaty) a ani tyto černé kvartzky nejsou vůbec k zahození :-)9402671c827695daebc8d25a514b1869.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Tak ač jsem v jiném vlákně mluvil o hodinkách Geckota tak nějak odměřeně, tak beru všechno zpět a připojím se k hrdým vlastníkům. Vše to začalo touhou mít nějaký chronograf. Zaujala mě značka vratislavia a aktální stříbrno černé pandy S.14. No a tam nějak neskočila jiskra. Jednak čitelnost ciferníku nebyla plně ideální a tvar pouzdra mě v reálu též úplně neohromil.. Nicméně na druhou stranu za ty prachy perfektní zpracování, spíš to byla věc vkusu. No tak jsem je obratem poslal dál jednou zdejšímu kolegovi. Snad mu dělají radost.

No pak jsem sestoupil o nějakou třídu níž a vzhlédnul jsem se v CASIO Edifice EFR-526D-1AVUEF, za ty prachy velmi slušné zpracování a už to vypadalo, že si je nechám, jenže pak jsem si dal poptávku na Geckota, s tím, že vypadají jinak - originálně a taky tam je nějaký ten příběh.  Tak jsem to chtěl jen zkusit.

Poučen s předchozího nezdaru jsem si psal o tmavý cifr a on mi zdejší kolega nabídnul své relativně světlé hodinky z první generace. Jenomže ono mě to nějak zaujalo. Navíc to byla velmi lukrativní nabídka a věděl jsem, že když to neklapne, tak že bez ztráty kytičky půjdou zase dál. Ale doufal jsem, že se tak nestane, protože těch omylů bylo poslední dobou moc a já už chtěl něco trvalejšáího. V balení byl origo rýžový tah a dvě stylové hnědé kůže. Ten rýžový tah já dlouhodobě vidím pro frajery 50+. Prostě na mladším tělě mi to nějak nesedí. No a na mé ruce jsem ho prostě vůbec nedával. Ovšem ta kůže, ač jsem byl do teď zásadně vysazený na černou, tak tato hnědá tomu dala šmrnc. Prostě úplně jiné hodinky. Možná bude i ta černá, ale o tom jindy.

Tvar pouzdra mě ohrmomil mnohem víc než Vratislavia a perfekně mi sedí. Vrtané nožky pro řemeno hrátky též velmi potěší. A matná horní strana pouzdra krásně rozbije to množství lesku okolo. Ten světlý cifr s tmavě modrým okružím a subcifry k sobě jde skvělě a jeho zpracování je perfektní Jen škoda, že hlavně minutový subcifr nemá značení po minutě, ale po 5 min. což jaksi neumožňuje moc kvalitní odečet. Safír s AR též velmi potěší. Krásná, velká, čitelná datumovka.

Mínusy, aby to nebylo tak dokonalé. Kalibr Seiko VK64 se víc blíží mechanickému kalibru než třeba Miyota 6S21, kterou dává Geckota do Gen 2. Má plynulejší chod vteřinovky při zapnutých stopkách a nuluje se stejně jako mechaniky. Nevýhoda ovšem je, aspoň podle mě v celkévém principu. Hodinky nemají běžnou vteřinovku. Za to mají subcifr 24 h, který je tak trochu k ničemu. Nicméně nalijeme si čistého vína, kdo z vás ty stopky fakt pravidelně používá..... Jo a taky jako mínus vidím šroubovací korunku - je to jen další možné kurvítko. Kdo potřebuje na chronu nějakou ultra těsnost.

Když bych je ještě srovnal s Gen 2. U novější verze vidím jako přínos Miyota 6S21 - prostě funkce jsou přínosnější. Subcifry jsou do takové TV a dobře to ladí s tvarem pouzdra a mají 60 dílků což je super na odečet. Datumovka je na střídačku černá a červená. V praxi to asi nijak neruší - je to taková fičura. Co mi naopak vadí je leštěné pouzdro i na horní straně a to zlacení na korunce. Neřeknu kdyby byla verze, kde jsou zlaté indexy a tak nějak by se to k tomu naladilo, ale u všeho to je fakt ošklivé a kvůli tomu bych si to nekoupil.

No a na závěr jedna ne moc dobrá fotka. Časem přidám nějaké další fotky a hlavně info ze života s hodinkama.

IMG_20210801_170215.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...