Přejít na obsah

Čakacia doba submariner u AD


pigger

Doporučené příspěvky

před 22 minutami, Vortex-Tempus napsal:

Ziaden mne znamy RLX AD uz minimalne od roku 2018 zalohy neberie... V Prahe od vas pytaju zalohu?

Na co zalohu? To nedava zadny smysl, kdyby si to borec rozmyslel jen zavolaji nekomu dalsimu a je to:) mozna kdyby nekdo objednaval naky model s kaminky a v drahym kovu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čo mám ja skúsenosť tak napr. SHERON AD zálohy na hodinky ktoré nemá skladom normálne berie na základe tej zloženej zálohe sa spraví objednávkový list a zadáva sa objednávka výrobcovi na daní model.

Blacklist na Rolex normálne funguje aj u nás. Priekupníkom a podobným skupinám sa hodinky zakazujú predávať. Filozofia Rolexu je údajne taká, že nechce podporovať priekupníkov/špekulantov chce aby ich hodinky naozaj ich zákazníci nosili. Je potom na manažérovi predajne komu sa hodinky môžu predať (prípadne komu nie) ak sa náhodou predajcovi zákazník nepozdáva.

Waitinglist sa už nevedie respektíve predajcovia majú toľko svojich zákazníkov,že nemá zmysel pre nich zapisovať si na horúce modeli (najžiadanejšie) nových, lebo dobre vedia že obvolajú dvoch troch ludí a daní model zmizne a tovaru chodí proste málo.

Upraveno uživatelem digiMonster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@digiMonster Ostatne znacky ano ale nie Rolex. Rolex holt nie su hodinky, Rolex je Rolex 🤪

@xcmaniax Uplny suhlas. Bola ale doba ked sa zalohy bezne brali... Sheron pytal 50%, AD vo Viedni a v UK od 25 do 50% a podobne. Ked sa zacala tato komedia s nedostupnostou prestali sa zalohy brat lebo jednak nevedia garantovat dodanie a vsetko je aj tak predane skor ako to AD vobec dostanu. Neviem, mozno ked clovek chce objednat Pearlmaster alebo Cellini tak zalohu vezmu... neskusal som 😂 

Upraveno uživatelem Vortex-Tempus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

digiMonster, len ten “popis” BL vs WL nejako nesedí. Na jednej strane “Filozofia Rolexu je údajne taká, že nechce podporovať priekupníkov/špekulantov chce aby ich hodinky naozaj ich zákazníci nosili.” a na druhej strane “predajcovia majú toľko svojich zákazníkov,že nemá zmysel pre nich zapisovať si na horúce modeli (najžiadanejšie) nových, lebo dobre vedia že obvola dvoch troch ludí a daní model zmizne a tovaru chodí proste málo.” 

...z toho by mi vychádzalo že novi zákazníci sa už k niektorým modelom rolexov nikdy nedostanu a ti starí zákazníci kúpia treti-štvrtý kus a strčia ho do sejfu. Takze je jasne že mnohé hodinky sa nosiť nebudú ale budú zašite niekde v tme.

Z môjho pohladu je najväčšou “tragédiou” rolexu ich netransparentnost predaja. Ale možno práve to chcú a to im vyhovuje...a potom tu mame tu bublinu pri cenách niektorých modelov...

Upraveno uživatelem matt81
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čo ti na tom nesedí? V žiadnom prípade AD nepreda dva,tri kusi rovnakeho modelu Rolexov tomu istému klientovi presne preto aby si ich nedal do šuflíčka.Predajcovia maju zoznam komu čo predali presne preto aby sa s Rolexom nešpekulovalo ;) a presne preto majú BL a svojich zákazníkov si poznajú dobre. 
Myslim ,že nový zákazník má aj tak šancu sa k Rolexom dostať len musí z neho mat predajca pocit, že tie hodinky chce naozaj pre seba A bude ich nosit  je to častokrát o sympatiách plus musí mat aj samozrejme kus šťastia,že práve tie hodinky sú voľne.Vieš keď má predajca napr. na Suby 15 zákazníkov a ty sa jeden pekný slnečný deň rozhodneš prísť do predajne, že chceš tie Suby tiež, tak Asi že nepochodis lebo dopyt je vysoký a tovaru posielajú malo a predajca vie že mu stačí obvolat dvoch-troch svojich Stálych zákazníkov a predá ich preto si dalších Už nezapisuje lebo nemá núdzu. keby bolo tovaru dost dostane sa na každého jedného zakaznika veď predajca by bol tiež radšej keby mohol každému tie Suby predať a zarobil by viac.Preto treba skúšať  aj inde v EU pripadne inde vo svete ak hodinky človek naozaj chce a vie že je problém ich zohnať Doma. Ja to nijako neobhajujem je to celé komédia ,že to takto Rolex má ale o tom sa tu toho popísalo už veľa.

Denne chodili na predajnu cudzinci Taliani,Číňania, Rakúšania a iný čo skúšali štastie u nás V BA a Tiež nepochodili. Ale aj tak sa Rolex predáva Veľmi dobre Aj nad retail ceny čo ti poviem :) Pokial to budú ľudia kupovať nezmení sa to...
je to zvláštny fenomén.

netreba sa rozčuľovať značiek je plno Iných rovnako kvalitných a hlavne dostupných 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych řekl že na jedny Suby (a další top poptávané hodinky na trhu) jsou celkově řádově stovky až tisíce zájemců, proto "zápis" na list většinou dneska nic nedává a je to o jiných hodnotách, než o tom, kdy vyjde řada - to bylo možná tak před deseti lety, kdy se to ještě dalo nějak normálně pokrýt a ten dodací čas se dal propočtem nějak slušně estimovat.
Zálohy se na hot reference neberou z toho důvodu, že by měl obchod na účtu stovky záloh, ale hodinek by mohl dodat jenom několik, což je nesmysl, obchod by se tím zavazoval k tomu dodání, které by při počtu dodatelných hodinek versus počet requestů prostě nemohl nikdy splnit. :)

Upraveno uživatelem JamesLurk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

@digiMonster Nevím, o co se snaží samotný Rolex, ale evidentně se překupníkům nadále daří - na chrono24 je spousta nejnovějších modelů, některé ještě s fóliemi. Takže minimálně někteří AD jim dále prodávají. A co tak sleduji a čtu, někde se top modely vůbec nedostanou ke koncovým zákazníkům a rovnou jdou k překupníkům. Ono je to bohužel i logické - když mám v ruce něco v hodnotě 15-20k€, proč bych to prodával za ceníkových 10k a nějak si nepřilepšil. A je jedno, jestli je to obálková metoda nebo překupník vezme navíc několik hůře prodejných modelů.
Současným stavem Rolex podle mého navíc přispívá bujení fakeů, což mu v konečném důsledku taky nepomáhá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Než tady hodiny diskutovat o ničem, stačí prostě pochopit ten systém. U Rolexu je těžiště všeho v nejednotnosti prodejní sítě, kdy většina obchodů na světě není ve vlastnictví firmy Rolex a jsou to ADčka, to znamená že butik v Singapuru může mít nastavenou třeba výrazně pro překupnickou politiku a úplně jiný systém, než butik v Londýně a ten zase jinou než v Praze, kde se třeba snaží pro své hodinky najít toho správného člověka, který si ty hodinky třeba laskavě nechá, bude z nich mít radost a i za rok někde na pivu ty hodinky uvidíš na jeho ruce. BTW nechci rejpat, ale hodně z Vás by si tady mohlo sáhnout do svědomí - pak na to doplácejí ostatní. Rolex jako firma díky obecné popularitě některých konkrétních modelů jako takový prodej svých vlastních hodinek tedy moc nekontroluje, což nahrává sekundárnímu trhu a značkou stanovená prodejní pravidla jsou pak díky absenci interního CRM systému spíše ve formě doporučení "jak to dělat", nikoliv striktnost, kterou by musel každý prodejce dodržovat. Dodržování systému pak záleží jen na managementu konkrétního obchodu a na tom, "jak to chceme dělat tady" a v praxi pak nikdo nemůže dohledat, jestli hodinky X se sériovým číslem 12345ABC zakoupil pan Z nebo Y a taktéž nikdo nikdy ve Švýcarsku nezjistí, že pan Y poslal 5 hodinek na Chrono. Dál je potřeba brát v potaz, že ten zájem o horké reference je na trhu zájem skutečně enormní a ta realita, že se na většinu zájemců prostě nedostane, je jednoduchý fakt, který je potřeba pochopit a následně akceptovat. Občas si lidi myslí, že to nikdo moc nekupuje, nebo že se na poptávka dá uspokojit, ale věřte mi, že nedá, né posledních pár let. Na jeden hot kus jsou skutečně stovky, u Rolexu spíše tisíce zájemců a kluci, kteří mají čest je přerozdělovat mezi zákazníky, to rozhodně nemají jednoduché. :)

Upraveno uživatelem JamesLurk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...