kloubik Odesláno 18. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2021 https://www.solostove.com/grill/I když je to více jako grill. Vyloženě přenosné ohniště je spíš tohle https://www.solostove.com/solo-stove-bonfire/Není to vyloženě na grilování ale grilovací mřížky se myslím dělají. Solo myslím prodává i na německém Amazonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tes Odesláno 23. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2021 Já před časem našel toto: https://www.4camping.cz/p/jednorazovy-ekologicky-gril-casus-grill/ a musím říct, že to funguje bezvadně. Vyzkoušeno letos v zimě na sněhu. Klobásy to zvládlo ugrilovat i když bylo pod nulou. Vzhledem k tomu, jak dobře funguje tepelná izolace samotného ohniště, může ten grill stát kdekoli. Na provozní teplotu rozpálené během okamžiku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 16. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2021 Po dobrých zkušenostech s Green Egg u kamaráda v HR, potažmo po zkušenostech s kopií u sebe na chalupě, jsem se rozhodl, že plynový gril po takřka deseti letech půjde z domu, teda z terasy. Objednán, zaplacen, Kamado Buschbeck XL. Už se těším, jak na něm budu dělat nakouřené výpečky podle @Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 16. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2021 Před hodinou, Bert napsal: Po dobrých zkušenostech s Green Egg u kamaráda v HR, potažmo po zkušenostech s kopií u sebe na chalupě, jsem se rozhodl, že plynový gril po takřka deseti letech půjde z domu, teda z terasy. Objednán, zaplacen, Kamado Buschbeck XL. Už se těším, jak na něm budu dělat nakouřené výpečky podle @Maxel Niet nad keramiku. Ja som po 7 rokoch skusania a po vymene troch grilov tiez skoncil tento rok u keramickeho (100kg gigant), a je to iny svet. Prva vec co som ale dokupoval bol ten viacposchodovy keramicko/rostovy system na grilovanie, odtienenie tepla, rozne vysky atd. Plus som prirabal vyvyseny polkruhovy kos na vysoky ohne pre prudke opecenie steakov na zaciatku. Dalej niet kam ist, stare grily som rozdal a mam hned aj prazdnejsiu terasu :D. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 16. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2021 Já jsem zjevně ještě před touhle fází. Loni jsem pořídil větší plyn a konečně poskládal třídílnou udírnu podobnou Weber smokey mountain, jen od Kingstone (pořízená za bratru pětičento ve výprodeji v Bauhauzu). Zjistil jsem, že klasickej kettle od webera na uhlí už moc nepoužiju, protože na rychlý steaky nebo klobásy mi přijde lepší plyn díky rychlosti a na BBQ je přišla výrazně lepší ta udírna. Jednak do ní naložím víc masa (má 2 patra) a veškerý BBQ griluju pomalu na cca 100-120°C což se tam výrazně líp udržuje jak v grilu a třeba na křídla nebo žebra tam není potřeba žádný spešl příslušenství typu slow n sear atd. V čem je ze zkušeností zásadní výhoda toho vajca? Přijde mi to vlastně podobně velký jako ta udírna rozměrem vnitřní komory, takže i uzení by asi mělo být cajk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 16. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2021 Rychlost nebo pomalost dle libosti. Obrovská tepelná setrvačnost. Kouřová chuť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 16. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2021 Ale furt je to gril na uhlí ne? Budu muset omrknout nějaký videa... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 16. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2021 To nedelej. Ja je zkoukl a chci to…a to nemam ani terasu, ani zahradu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 16. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2021 Jj, je to na uhlie. Dokazes v tom ale velmi komfortne aj udit, rovnako pri nizkej teplote robit nejake velke pomale maso, no vdaka obrovskej akumulacnej hmote v tom dokazes robit aj na teplo/stabilitu narocne veci. A napr. pizza, ktora sa sice da robit aj na weberi s prislusenstvom, ale proti keramickemu vajcu je to nebe a dudy (weber nema ziadnu tepelnu zotrvacnost). A je to neskutocne efektivne, nasypem tam davku uhlia, ugrilujem co treba, zastavim vzduch aby to uz nehorelo... a po 1.5h idem von ze upracem gril a on ma vnutri 180°C. Masaker. Ja som z toho nadseny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kat251 Odesláno 17. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2021 Ale furt je to gril na uhlí ne? Budu muset omrknout nějaký videa...Díky tomuto u nás plyn už taky udělal pápá..Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 17. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2021 Borci, tak gril dobrý. Ale co brikety. Jaké používáte? Mně nejvíc vyhovovaly jednodruhové bukové, ale už není zdroj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 17. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2021 Vyzkoušel jsem asi troje za poslední rok a najvíc vyhovovaly Weber. Hořely fakt konzistentně, zůstal z nich jen bílej popel a vyhovovala i délka hoření. Na kouř jsem dával vlastní švestkový dřevo. Zkoušel jsem i nějaký z bauhauzu a co mi fakt vadí (dokonce mám pocit, že to je cítit i v chuti) jsou brikety upravovaný pro nějaký dlouhý hoření. Když nebyl weber, tak snesitelný byly nějaký z Alberta přímo pod jejich značkou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kat251 Odesláno 17. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2021 Borci, tak gril dobrý. Ale co brikety. Jaké používáte? Mně nejvíc vyhovovaly jednodruhové bukové, ale už není zdroj.Sice darda, ale dobrý.. https://www.grilguru.cz/big-green-egg-prirodni-drevene-uhli-9-kg?gclid=CjwKCAiA7dKMBhBCEiwAO_crFAYO3D54W3sQF-OMhfx82VxLrMQNlXbeS9nvN-07zYOCGNdh-lE10RoCBkgQAvD_BwEhttps://www.grilguru.cz/big-green-egg-prirodni-drevene-uhli-9-kg?gclid=CjwKCAiA7dKMBhBCEiwAO_crFAYO3D54W3sQF-OMhfx82VxLrMQNlXbeS9nvN-07zYOCGNdh-lE10RoCBkgQAvD_BwESent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kat251 Odesláno 17. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2021 Sice darda, ale dobrý.. https://www.grilguru.cz/big-green-egg-prirodni-drevene-uhli-9-kg?gclid=CjwKCAiA7dKMBhBCEiwAO_crFAYO3D54W3sQF-OMhfx82VxLrMQNlXbeS9nvN-07zYOCGNdh-lE10RoCBkgQAvD_BwEhttps://www.grilguru.cz/big-green-egg-prirodni-drevene-uhli-9-kg?gclid=CjwKCAiA7dKMBhBCEiwAO_crFAYO3D54W3sQF-OMhfx82VxLrMQNlXbeS9nvN-07zYOCGNdh-lE10RoCBkgQAvD_BwESent from my iPhone using TapatalkSorry to druhý totohttps://www.grilykrby.cz/products/uhli-white-quebracho-grill-fanatics-10-kg/?gclid=CjwKCAiA7dKMBhBCEiwAO_crFAO78JvSEEw49ErUUkDKLzVwnOArpR4EJlB097HY5j4Mw-a5iXJnAxoCDZYQAvD_BwESent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 17. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2021 Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 17. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2021 "Darda" za uhlie ci brikety je relativny pojem. Uz par rokov kupujem len Weber (lepsie v okoli nemaju, ale nebranim sa). A ked to zratam, asi je to lacnejsie nez kupovat na prach rozpicene uhlie z Lidlu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 18. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2021 Tak já bych tiše upozornil, ze za green egg tady lobbuji už tak 5 let… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2021 No tys tady chyběl Tebe ale tipuji na technologického hračičku, takže přímá otázka: nemáš k tomu grilu i ten spodní větráček se sondama a ovládáním? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 18. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2021 před 13 hodinami, eskimak napsal: "Darda" za uhlie ci brikety je relativny pojem. Uz par rokov kupujem len Weber (lepsie v okoli nemaju, ale nebranim sa). A ked to zratam, asi je to lacnejsie nez kupovat na prach rozpicene uhlie z Lidlu. Malo byt "rozpucene"... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qwuiddo Odesláno 18. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2021 (upraveno) Panove jestli neznate, tak doporucuju YT kanal pipMaster Grill - https://www.youtube.com/c/pipMaster Pan jede ruzne recepty v keramickych grilech a testuje i dalsi grily. Vse co jsem od nej zkusil, bylo vzdy na jednicku. Jinak pokud muzu doporucit, zkuste mrknout na Kamado Joe, ma za me vice vychytavek nez BGEgg (stoji teda podobne). Na YT je nepreberne mnozstvi srovnani techto dvou znacek a Kamado Joe temer ze vsech vyleza lepe.. Jinak abych nebyl uplne OT, tak ja jsem si na jare poridil hybridni gril Charbroil Gas2Coal 3B a za me uspokojivej kompromis mezi plynem a uhlim. Pokud chci fakt totalni rychlovku jedu na plynu. Jinak na delsi grilovani plynem pouze rozpalim uhli a dal uz pak jedu na uhli. Jedina nevyhoda je, ze s uhlim nelze regulovat vzdalenost rostu od topeniste (max to dat na vyssi patro), ale to resim vytvorenim neprime grilovaci zony (uhli mam jen na dvou tretinach plochy grilu). edit: jo a v jarnim vyprodeji ten hybridni gril stal necelejch 7k Upraveno 18. listopadu 2021 uživatelem Qwuiddo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se