Přejít na obsah

Bezpečnostní dveře

rmx

Doporučené příspěvky

Nemáte někdo z vás zkušenosti z bezpečnostními dveřmi, potom co jsem namontoval přídavnej zámek na 50 let starý papíráky a viděl to provedení, došlo mi že to je naprosto nesmyslná činnost. Rád bych je namontoval do původní zárubně (Harlem to tu zatím není) a s cenou se vešel kolem 20000,- . Na netu se mi zatím asi nejvíc provedení od NEXTu. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nemáte někdo z vás zkušenosti z bezpečnostními dveřmi, potom co jsem namontoval přídavnej zámek na 50 let starý papíráky a viděl to provedení, došlo mi že to je naprosto nesmyslná činnost. Rád bych je namontoval do původní zárubně (Harlem to tu zatím není) a s cenou se vešel kolem 20000,- . Na netu se mi zatím asi nejvíc provedení od NEXTu. Díky.

Já mám ve svém bytě NEXT (cca 5 let) rodiče taky (cca 15 let, možná i déle). Ani s jedněmi nebyl problém. Když jsem pro sebe zjišťoval co kde a jak, našel jsem v Praze pouze dvě firmy, které mi přišly jako alternativy Kavan a Next. U obou jsem se byl podívat a profesionálnější mi přišel Next, tak jsem je vzal.

Bohužel tomuto oboru nerozumím, takže nevylučuji, že jsem nenalítl na "pozlátko" :guiltysmiley:

Pravděpodobně bych doma našel nějakou slevenku, co jsem dostal spolu s těmi dveřmi, ale bylo to na nějakou směšnou částku (350 Kč?). Jestli jsi z Prahy, mohl by ses zastavit.

Modelů mají celou řadu od "přídavných", které se dají za původní - zachovají tak "nenápadný" vzhled po takové, které jasně říkají, že za nimi bude 5 dobrmanů a chlápek s raketometem :-)

Odkaz ke komentáři

Mně dělali dostavbu na normální vchodové dveře (4mm plech, zamykání do podlahy a do futer, odhlučnění) u www.eddy.cz, certifikát 4 třídy bezpečnosti.

Před 5 lety to stálo 10000,- trvalo 4 hodiny a dodnes bez problémů slouží.

Odkaz ke komentáři

Taky máme NEXT, dveře slouží svému účelu ... :)

Dneska už je alternativních firem víc, řekl bych, že nabídka je víceméně stejná, jedno od jakého výrobce ...

Zvolil bych vyšší bezpečnostní třídu, 20tis. je dostatetčnej limit pro kvalitní bezpečnostní dveře ...

Odkaz ke komentáři

Dík za zkušenosti a názory, tu předělávku bych vzhledem k provedení současných dveří zavrhnul. Ještě dotaz k odhlučnění, současný dveře slouží jako solidní rezonátor, tak doufam že bytelnější konstrukce něco z hluku na chodbě ubere. Někde se uvádí rozsah 30 až 40 db, sice nevim co si pod tím představit, to jako že z uřvanýho hafana se stane mňoukající kočička ?

To Patrik: Upřimně děkuji za nabidku slevenky, ale vzhledem k ceně je opravdu zanedbatelná, i tak si toho vážím. Prahu znám jenom do Ruzyně, ale slyšel jsem že prej je větší :)

Odkaz ke komentáři

Dík za zkušenosti a názory, tu předělávku bych vzhledem k provedení současných dveří zavrhnul. Ještě dotaz k odhlučnění, současný dveře slouží jako solidní rezonátor, tak doufam že bytelnější konstrukce něco z hluku na chodbě ubere. Někde se uvádí rozsah 30 až 40 db, sice nevim co si pod tím představit, to jako že z uřvanýho hafana se stane mňoukající kočička ?

Rozsah snizeni hluku o 30 az 40 dB je pekne a vyrazne snizeni,

hodne ale take bude zalezet na tesneni kolem dveri a v mistech prahu, aby to byla skutecne pravda...

Jen pro predstavu: dvojnasobek hlucnosti jsou priblizne 3dB, takze dvojnasobek hluku pri 50dB neni 100dB ale "jen" ~53dB...

Pekne je to rozepsane na Wiki tady a tady.

Osobne mam dvere (vcetne zarubni) od Nextu a spokojenost...

Odkaz ke komentáři

Právě čtu reklamu v dnešním deníku 24 hodin (to jsou noviny, co se v Praze rozdávají zdarma v metru), a je tu inzerát firmy Next a u něj, že do 30. 6. je ke každým dveřím bezpečnostní kování v ceně 2000 Kč zdarma :-)

Odkaz ke komentáři

Pánové děkuji zkusim v příštím týdnu oběhnout pár firem a uvidíme co vymyslí. Do výběru zkusim přidat ještě ADLO, mimochodem maj na stránkách video kdy v prvních dílech neůnavně vysvětlují co je prevence kriminality, link je tady. V dalších pak jsou ukázky jak rychle se nekalé živly dostanou přes obyčejné dveře, je to smutný kino.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • Po letech...

Procházím si toto starší vlákno, protože mě to zajímá a chci si pořídit bezpečnostní dveře. Je fajn, že tady hodně lidí doporučuje firmu Next. Ale já bych se ctěl zeptat, co mám od firmy vyžadovat, co mají mít bezpečnostní dveře? Předem díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

Já pořizoval 11ti bodové SHERLOCKy a i s novýma zárubněma, vybetonováním, 7x7 klíčem a vložkou to vyšlo na 30t... kdyby se to osadilo do starých zárubní, ty se vybetonovali tak se možná +- dostaneš na těch 20t, ale taky naprostá spokojenost...dveře jsou těžké, a nevypáčitelné, nevyrazitelné...

Odkaz ke komentáři

Máme u baráku NEXT a "bohužel" jsme již měli možnost ověřit, že skutečně fungují. Nějakej kkt akorát páčidlem ožvejkal kování kolem kliky a zámků a ještě asi na dvou dalších místech, když je zkoušel vylomit a neuspěl. Co potěšilo méně byl fakt, že to nevzdal a páčidlem vylomil okno o kousek vedle. 

Odkaz ke komentáři

Hm... tož to fakt zamrzí... člověk si pak řekne, na co mu jsou bezpečnostní dveře za 30t Kč, když se ti každej dostane do baráku vylomením francouzskýho okna, nebo okna do kuchyně...ale do činžáku/paneláku, kde jiný přístup není, tak svoji funkci splní na 100 procent...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...