Přejít na obsah

Laco Flieger Augsburg 39


siwi

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,
 
právě jsem si pořídil výše zmíněné hodinky, k nimž jsem ve svém vlákně sepsal pár prvních poznatků a současně také uvedl pohnutky, které mě k jejich nákupu přivedly. Jelikož však mé vlákno nepatří zrovna k nejnavštěvovanějším, rozhodl jsem se toto povídání zařadit i sem. Už také proto, že tady by ho případný zájemce o informace hledal spíše než u mě. 
 
Průměr pouzdra je, jak už z označení vyplývá, 39 mm. Může se to zdát málo, ale s ohledem na absenci lunety působí na ruce větším dojmem a ciferník je možná i krapet větší než u mých TAGů majících průměr 41 mm. Pro zápěstí 17,5 cm jde o, řekl bych, ideální velikost. Výška pouzdra je dle údajů 12 mm, což není žádný extrém. Ovšem díky jednoduchému tvaru bez všemožných zkosení a dalších kudrlinek se zdá být vyšší. Celkově je pouzdro robustní a perfektně sedí na ruce. Celkový příjemný dojem podtrhuje jeho matovaná povrchová úprava. Stejnou úpravu má i korunka, se kterou se manipuluje naprosto bez problémů. Celkem úleva ve srovnání s potápkami, kde je opatřena ochranou. A navíc tady se nešroubuje. 
 
post-437-0-50227200-1566070591_thumb.jpg
post-437-0-45873300-1566071726_thumb.jpg

 

Ciferník je maximálně jednoduchý a přehledný, jak se na vzor A sluší. Vítám zejména zřetelné cejchování jednotlivých minut (vteřin). U ostatních svých hodinek je skoro nevidím. Za svou nazelenalou barvu vděčí všechny prvky ciferníku luminiscenční vrstvě. Ta po vystavení světlu svítí velice jasně, ale rychle slábne až na určitou úroveň, kde už vydrží hodiny. Seiko to není, svůj účel pro odečet času v noci však plní dobře. Vše je kryto plochým safírovým sklíčkem bez antireflexní úpravy.
 
post-437-0-23943900-1566072515_thumb.jpg
post-437-0-64408700-1565997382_thumb.jpg
 
Uvnitř hodinek tepe mně dosud neznámý mechanický automat Miyota 821A. Jeho parametry odpovídají většině levnějších japonských kalibrů. Tedy 21 kamenů, oproti švýcarům pomalejší chod 21000 půlkyvů za hodinu, ale s velmi "živým" rotorem. Jeho zvuk je slyšet při sebemenším pohybu ruky asi skrz skleněný průhled v dýnku. Uvidíme, jak si strojek povede v každodenním nasazení. Během prvních uplynulých 24 hodin zatím ztratil rovných 10 sekund, což zrovna není žádná hitparáda. Nijak mě to neznepokojuje. Tohle nebudou moje hlavní hodinky. Těmi zůstávají i nadále TAGy.
 
post-437-0-86844400-1565997201_thumb.jpg
 
Hodinky v této barevné úpravě se prodávají na originálním hnědém koženém řemenu s bílým prošitím, který k nim pasuje náramně. Je tlustý, takže nekontrastuje s robustností pouzdra. Navíc nýty po stranách i samotná signovaná spona mají naprosto stejnou povrchovou úpravu a vše tak tvoří krásný kompaktní celek. Řemen sám je tuhý, přesto se však během pár hodin přizpůsobil tvaru mého zápěstí a nyní už o něm na ruce skoro nevím. Nikde nic netlačí. Jen by mohl být o kousek delší. 
 
post-437-0-21678300-1566074595_thumb.jpg

 

Celkový dojem z této nové akvizice předčil i má nejoptimističtější očekávání. Tyhle hodinky mě prostě baví. Svou plnou krásu vejvíce odhalí na denním světle nejlépe v přírodě, kde krásně vyniknou všechny jejich barvy. Tam je také budu brát nejčastěji. A k tomu ke všemu jsou phodlné. Takže jsem vybaven a podzim může začít.
 
post-437-0-01363600-1566053238_thumb.jpg
msg-437-0-86567100-1565975503_thumb.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš to moc pěkně napsané,Vojto.Přečetl jsem to jedním dechem.Fotky super jako vždy a hodinky se mi moc líbí, neboť jsem je měl štěstí vidět na živo.Sice nikoliv u Tebe,ale za pultem.A proto se již těším na Tvé podzimní fota.Samozřejmě Ti gratuluji ke krásnému kousku a užívej si jich do sytosti

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pekny, text i fotky, pocity z hodinek. Prosim te kolik maji lug to lug? Diky

 

Šupléru doma bohužel nemám a údaj jsem nikde nehledal. Takovým poněkud kostrbatým měřením jsem naměřil 46 mm.

 

Moc hezký a čistý A Muster. Od značky s příběhem. S lumi vteřinovkou, sláva. A maj vyvážený obě velký ručky, to mě občas trhá oči. S tím vším, co jsem napsal, a při té ceně, mně ta miyota nevadí.

 

Jo, lumi vteřinovak se mi taky moc líbí, S Miyotou předešlé zkušenosti nemám, tak se uvidí. Hodinky zatím za vydatného chrastění rotoru pořád jdou :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tebe neznám! :) Jak to, že nechodíš do digitálních vláken, když máš v avataru Montány?

:) já tu nejsem moc dlouho, a ten avatar je bohužel z netu, fyzicky je nemám :( ale je to moje vzpomínka na dětství, kdyby někde byly, koupím je :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Matiniela

U Miyoty a speciálně té co je v Laco tedy 821A mi vadí, že při prudším pohybu zápěstí se sekundová ručička na okamžik zastaví. Jedná se o celkem známý problém těchto strojků...

 

Krásný článek o tomto problému -> http://calibercorner.com/stuttering-seconds-hand-explained/

Upraveno uživatelem Matiniela
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...