Přejít na obsah

Outdoorovky za 5k


Doporučené příspěvky

Díky všem. Hodně moc se mi líbí ty Legend (ať je to, co je to), ale nevím, jestli bych skousnul automat. Jsem totální laik a nemám s automaty žádnou zkušenost. Vlastně jednu neosobní jo. Děda si koupil automaty. Nebyly zrovna low cost. Už ani nevím jaký, protože po 14 dnech neustálýho nadávání a seřizování skončily v šuplíku a pak kdovíkde. Jsem stejnej. Hodinky seřizuju jenom při změně času nebo po výměně baterie. Víc se o ně nestarám. Buď jdou nebo nejdou. A pokud jdou, tak se spoléhám, že jdou +/- pár sekund správně. Tak nevím..........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upřímně, u automatů v téhle nejnižší cenové kategorii nemůžeš počítat s nijak oslnivou přesností. V lepším případě v nich bude Seiko NH35. To je sice slušný a robustní kalibr, ale počítej s přesností kolem 10 vteřin/den. Udávaná tolerance strojku je -20/+40 za den. Můžeš mít kliku, ale spíš počítej s tím, že je budeš muset minimálně jednou za týden seřídit, pokud ti záleží na minutové přesnosti. Pokud budeš trvat na těch Legend, tak tady jsem ti je na ebay našel v quartzu. Ale je to noname, musíš počítat s tím, že si kupuješ hodinky v ceně kvalitnějšího řemene. Žádné zázraky bych od nich nečekal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Něco jsem přečetl, něco omrknul, něco vyzkoušel... a musím trochu upravit parametry:

- chci potápky

- jedině quartz (solar). Automat ne.

- velikost 40 -1/+2 mm (vím, že to není úplně směrodatné, protože jsem vyzkoušel Citizen https://www.helveti.cz/citizen-eco-drive-promaster-bn0191-80l a seděly mi parádně. Ovšem jenom na koukání. Při běžných činnostech jsou mi nepohodlný. Jiné nad 42 mm jsou úplně mimo. Takže se fakt musím držet velikosti +/- 40 mm)

- tah nebo ....? To už asi nehraje roli. Preferuju tah. Gumu bych zkusil, ale myslím, že u ní dlouho nevydržím.

- ciferník bez číslic. Lumi index i tam, kde je datumovka. Klidně menší, ale aby tam vůbec nebyl, to nepřekousnu.

- byla by dost fajn lumi vteřinovka

- nechci Seiko. (omlouvám se, ale po pročítání fóra i tady vznikla čistě osobní averze)

- něco se zelenou barvou nebo kombinace zelenočerná, event. modrou nebo kombinace modročerná

- zvyšuji budget na dvojnásobek.

 

Je to dost konkrétních požadavků. Hodinky nepotřebuju, jenom je chci. Právě takové. A po všem, co jsem prolezl, už začíná být výzva takové sehnat. Zatím je všemu nejblíž Invicta za dva litry :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Harwey: Seiko se mi po pročítání fóra trochu znechutilo. Kam vlezu, tam je Seiko. Věřím, že jsou to kvalitní hodinky za skvělou cenu, ale ne pro mně. Navíc v potápkách je to automat. Nebo jsem snad někde viděl pepsi v quartzu... moc jsem jim nevěnoval pozornost, pepsi se mi nelíbí. Úplně Seiko nezavrhuju, ale asi mi nemají co nabídnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, že se ti libili legendy tak by se ti mohli líbit  tyto:

https://www.nejpanskehodinky.cz/phoibos/phoibos-professional-diver-px002c/

velice slušny tah s plnými koncovkami (ač už není podmínkou), dle mého dobrá alterinativa steinhartu - který je bohužel pro tebe jen v auto. - tyto quartz.

Cena nyní už 1/3 rozpočtu 

 

Edit: čtu že chceš barvy, tak to nebude uplně ono 

Upraveno uživatelem 01axel01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ovšem skvělej tip! :thumbsup_anim:

Ještě mě oslovily tyhle https://www.nejpanskehodinky.cz/phoibos/phoibos-professional-diver-px005b-2/ , možná ještě víc. Sice nemají tah a cena je trochu vyšší, nicméně skoro v původním limitu. Tak teď se nemůžu rozhodnout který, jakože kolik do nich nakonec vrazit, protože u nich neskončím :rolleyes:.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Euforie záhy odezněla. Byl to nesmysl  :bangin: 

Jj, máš naprostou pravdu a už o nich vím. Přestože mi Citizen v rozměru 44 mm pěkně vizuelně padne, tak jsou mi nepohodlný. U ostatních čtyřiačtyřicítek ani nemluvě, tahle velikost je prostě mimo. Aktuálně nosím průměr 40, lug-to-lug 47 mm a připadají mi malé (hlavně jsou okoukaný; nebaví mě; mají chrono, který už nechci; jsou černý a nefunguje datum! - pozn. autora).

Strategie je následující: Držet se upravených požadavků. Sleduju bazar, jestli mi něco nepadne do oka do 10k a pokud mi dojde trpělivost nebo si budu chtít udělat malou radost, tak zřejmě zkusím ty celomodré Phoibos. Líbí se mi a na to, abych s nima někde prásknul jsou cenově přijatelnější než jsem chtěl.

Jinak všem děkuju za snahu a rád přivítám další podněty a nabídky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám potencionálního favorita

 

142447.jpg

 

Rozměrově se zdá být OK. Sice černý, ale budiž. Hodně se mi líbí rafiky, hlavně že minutovka dosahuje k minutovým indexům a už při letmým pohledu nemusím pracně odečítat, jestli je 12 minut po celé nebo za 3 minuty čtvrt. Ale k věci, pásek. Sice jsem slevil z kovu na cokoliv, ale s myšlenkou, že cokoliv případně lehce a nenáročně nahradím klidně neorigo kovem. Bohužel tady je rozteč nožiček 23 mm. Originál kovový tah stojí jako celý hodinky, takže nepřipadá v úvahu. Zběžně jsem projel kdeco, ale nabídka mizerná, vlastně téměř žádná. Jeden jediný přijatelný za ?20 jsem našel na Ali.

Rád gumu zkusím, ale nevím jestli u ní vydržím. Jak s tím naložit (?). Phoibos (?!), na který gumu na zkoušku seženu za pár kaček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...