Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

kamarádi, kolegové

někteří z Vás mají až encyklopedické znalosti o značkách, modelových řadách, historii a technice hodinářských firem a tak žádám o poznatky, které mě rozšíří obzor a pomohou ve výběru zbytečnosti jako jsou další hodinky, chci se odměnit a mám pocit, že tupě pátrám ve svých mizerných znalostech a točím se v kruhu, mám pár hodinářských lásek, ale dál hledám inspiraci

chci:

značka - nechci profláklou komerčku jako Breitling, Omega, IWC, atd. prostě něco zcela jiného, neokoukaného

sportovní - nější hodinky bez chronographu ( pokud to bude stát za to, tak ho překousnu )

velikost 39-44 mm

ocel - ocel

COSC nebo strojek chodící v této toleranci

cena cca do 100t Kč.

díky všem za poznatky a náměty, něco podobného už se tu řešilo, ale nic zajímavého jsem tam nenašel, tak tedy znova

• Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

možná jsou jen svinsky dobře nafocené ;) chtělo by to vidět naživo, ale jinak:

chemicky tvrzené pouzdro na 1200 vickers, TiNi povrchová úprava, vnitřní antimagnetická úprava do 0,1 tesla a 200m vodotěsnost...

Návštěvník YPO
Odesláno

Sinn je dobrý tip - také jsem po nich koukal a možná na ně někdy dojde

mrkni se ještě na velice dobrou alternativu k Sinn a to na Damasko

Odesláno

ja so dovolim poradit model sinn 857 je to to iste len s lunetou .... (polda mna este rajcovnejsie) sam o nich uvazujem

Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)

:offtopic:

Když Sinn, tak jedině tyhle (nebo novější model 903 s Valjoux 7750): 1.JPG

Upraveno uživatelem Kamil
Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)
Kamil: nechci chrono a tyhle jsou navíc skoro identické s modelem jedné výše jmenované, pro mě nepřijatelné značky ;)

Ta značka je pro mě taky nepřijatelná, jak jsem se už párkrát vyjádřil. Jenže právě proto bych si koupil ty Sinny. :)

EDIT: Ještě bych se podíval na nějaké Doxy nebo Edoxy.

Upraveno uživatelem Kamil
Návštěvník YPO
Odesláno
a co tohle, model Lagunare LE chronometr foto níže

u Glycine budeš opět, jenom a zase platit za značku - Sinn i Damasko mají spoustu technických vychytávek, které nenajdeš v každých hodinkách

Odesláno

YPO: máš pravdu, u Damasko jsem se nenašel, ale Sinn je jiná, ty 865 UTC jsou skvělé, pak ještě trocha nostalgie ala Eterna, ale co do techniky, tak Sinn

41wyGZbPGSL.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...