Přejít na obsah

Chyba rezervy chodu?


stripping_welsh

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

koupil jsem asi před měsícem od známého Steinharty OVM - kupovaný 2015 v Chronoshopu - všechno je vlastně super. Ty hodinky jsou pěkný, drží skvělý čas (asi +5 - +10 sek /týden). Problém je v tom, že pokud přes den míň chodím (to u mě znamená míň než nějaký 3 kilometry ) tak se mi přes noc zastaví. Chodím ráno asi kilák, odpoledne taky a přes den většinou další dva na oběd a zpátky. Večer po práci se psem na chvíli. Upřímně si mylsím že těch nějakejch 10 - 15000 kroků by mělo stačit na to, aby byly hodinky opravdu plně natažený. Včera jsem vynechal vycházku přes oběd a prosedel celej den, šel jsem jenom ráno a večer + se psem a dneska ráno koukám - hodinky stojí. Někdy ve čtvrt na devět. 

 

Je možný, že se prostě nezvládnou natáhnout plně? Příde mi to trochu divný. Jasně, nejsem asi uplně nejaktivnější, ale co lidi, který třeba nechodí denně 4 kiláky?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží na tom, jak mácháš rukou :) Nevím, jak těžký je rotor u Steinhartů, ale mně se u novějších Seiko stává, že je prostě nošením do plna nenatáhnu, ale stará s těžším rotorem bez problémů ano.

 

Taky je možné, že to je na opravu, ale zkus případně třeba minutu s těmi hodinkami třepat v ruce a uvidíš, jestli to pomůže...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechaj ich uplne zastavit, rano ich trochu zatras a rozhyb pohybom, nastav cas a potom im daj tak 20 natiahnuti rucne ale plne otocenia korunkou. Daj na ruku a nos aspon 12 hodin tak ako to normalne robis. Vecer ich daj dole a nechaj lezat kym sa nezastavia a zmeraj si to. Toto by malo stacit vacsine automatov na plne natiahnutie. Podla toho co pises sme asi rovnako aktivny a podla mojich skusenosti bez par otociek rucneho natiahnutia ten pohyb nestaci na plny natah za jeden den nosenia. Vacsina vyrobcov aj hodinarov doporucuje trochu rucne natiahnut pred nosenim po uplnom zastaveni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim si, ze nedostatecnym machanim rukama ti nebude. Ja svou aktivitou hodinky do plna sice nenatahnu, ale muj den vetsinou probiha tak, ze rano jdu par metru k autu, pak sedim cely den v kanclu (s kratkyma ?prochazkama? po officech, ba wc nebo na obed, pak jdu zase k autu a domu, doma moc pohybove aktivity nemam a subdavam je kolem 11-12 hodiny. Tato aktivita mi u 2824 vzdycky stacila na to, aby hodinky vydrzely minimalne do druheho dne do vecera (rekneme nejakych 28 hodin). Takze zkus rezervu, jak psali ostatni, jinak to bude mozna na servis

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, nesmíte v té levačce (s hodinkama) při chůzi furt držet pádlofon a pravačkou na něm lovit Pokémony & sjíždět porno!

...sorry za rýpnutí, ale spousta lidí takhle tupě fakt chodí a vůbec si to neuvědomují. Nemluvě o zaměstnáních u počítače, kde levé zápěstí hnije celý den na stole (jedno jestli pravacka obhospodařuje myš, touch-pad nebo klitoris u kolegyně) a o kancldiverech, kteří si ten svůj poklad po návratu domů nebo na pracoviště preventivně sundávají, aby neohrozili "resale value"... B)

V uvedených případech nebývá řešením hodinář, ale spíš ukazatel rezervy chodu, winder a u beznadějných pacientů quartzky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... Nemluvě o zaměstnáních u počítače, kde levé zápěstí hnije celý den na stole ...

V uvedených případech nebývá řešením hodinář, ale spíš ukazatel rezervy chodu, winder a u beznadějných pacientů quartzky.

Ani obhospodařováni myšky levou rukou nestačí k natažení automatů...

 

Řešením je ruční nátah ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chteji namazat, to je cele. Chyba bude v automatickem natahu.

 

Rada nad zlato - vytáhnout korunku co to jde a fouknout dovnitř WD40! A když to nepomůže, doplnit dva chybějící kameny - jeden plochý zdola a druhým těžkým křápnout shora  :suicide_anim: 

 

Ani obhospodařováni myšky levou rukou nestačí k natažení automatů...

 

Řešením je ruční nátah ;)

 

Je to tak - sám jsem měl zakladatelem popisovaný "problém" u většiny svých automatů "první generace" (low-end strojky, s rezervou pod 40 hodin a bez ukazatele), tuplem když jsem je při práci co chvíli sundával, abych se mohl kochat tím jak esteticky tikají před monitorem. Začátky jsou holt těžké, nebohé Orienty kterým chyběl ruční nátah i průhled takhle kvůli večernímu vrtění zápěstím u televize skončily na 3. reklamaci s kouslým ložiskem rotoru - a ani u jiných to nebyla sláva, prostě pokud jeden není OWG (a manuálně se nepředře), jiné formě nátahu se nevyhne. 

 

Měnit kvůli chronobundusu práci je samozřejmě kravina a solární quartzky taky nejsou "definitivní" řešení. Nejlevnější "systémová" první pomoc nebývá hodinář (který vám maximálně vymění pružinu a k vyinkasované částce přidá radu že se musíte víc hýbat) ale winder. Předem varuju že otevřené jednomístné hrkáče jsou bez ohledu na geometricky rostoucí cenu (Conrad plast - čajna dřevo - Modalo - Swisskubik) akorát oknem vyhozené prachy. Důkladně uzavíratelný multinatahovač s průhledem přináší kromě tichosti bonus v podobě pocitu, že si z něj každý den můžu vybírat jak z pultu na krámě. Na situace "pár dní mimo domov" pak funguje politický závazek "vyhýbat se strojkům s menší než 3-denní rezervou chodu", ideálně v kombinaci s ukazatelem aktuální rezervy. To už se ovšem bohužel pohybujeme v cenových relacích poměrně vypiplaných inhousů, které s automatickým nátahem paradoxně nemívají problém ani při kancldivingu (viz SpringDrive u GS, který se natahuje snad i slapovými silami měsíce) - a do téhle fáze musí každý chronopacoš teprve dospět...   :speak_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Jen pro zajímavost, po týdnu od přeložení čtveřice "lepších kousků" z winderu (furt ta samá pračka, 450 ot./den obousměrně) do trezoru jsem měl dnes zas hezkou příležitost porovnat jak je to s reálnými rezervami chodu různých u "třídenních" modelů. Za "čas odložení" můžeme brát zhruba minulé Pondělí 9:30, jednotlivé minuty v cílovém pořadí neřešme:

  1. GS SBGA211 (SpringDrive 9R65) STOP 17.9. 12:45 …75 hodin
  2. PAM 572 (inhouse P4000) STOP 17:9 11:21 …74 hodin
  3. Rolex DJ41 (inhouse 3225) STOP 17.9. 9:24  …72 hodin
  4. GO Seventies Chrono (inhouse 37-02) STOP 17:9. 5:19 …68 hodin

Všechno jsou tedy ± nominální hodnoty (a to dokonce i u "Saxon Pride" z Glaßhütte, ať to tu není úplný offtopic). Každopádně není nad ten pocit, mít po podobném Resetu "milášky" zase pěkně pohromadě, takže další kolo home-office může směle začít :smoke:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...