Přejít na obsah

Odysseus


garyfisher

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jak padlo v tom rozhovoru, nepripominaji zadny jiny kousek a mohou paradne doplnit tuhle noblesní ligu..

 

https://www.hodinkee.com/articles/introducing-the-lange-odysseus?fbclid=IwAR1cCARH-C-Da_UkM-c4s4TOymyIY_EVbgXUqsEfxeRwvuP83_Ga08H-zdg

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pseudointegrace je přesný slovo :) taky mě to tahá za oči. Náramek je díky snaze o integrovanej tah zbytečně širokej. Jestli už chtěli jít touhle cestou (nožky vhodný i k řemenům), měli vymyslet tah, kterej by měl spáru mezi články přesně navazující na vnitřní hranu nožek. Pak by to bylo opticky cajk. Spona vypadá dobře. Jinak hodinky zezadu super, zepředu super, 120 WR fajn, jen to pouzdro mi úplně nesedí - na sportovní hodinky dost tenká "luneta" a ta asymetrická věc u korunky, co ji nechrání a bude se v ní držet bordel, mě taky nenadchla. Jako celek mi to přijde nevybalancovaný - širokej náramek vs tenkej bezel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale i tak je to nadějnej posun - snad se nová ocelová sportovní řada AL&S udrží i v budoucnu a některej z následujících modelů bude tak úžasnej, že si to misto vedle Nautilů a Royal Oaků zaslouží. Overseas úmyslně nezmiňuju, jsou to hezký hodinky, dokonce moc hezký, ale taky jim něco chybí. Gentova dotaženost tam prostě není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"měli vymyslet tah, kterej by měl spáru mezi články přesně navazující na vnitřní hranu nožek"

 

todle by asi moc nefungovalo, když vnitřní hrany nožek jsou rovnoběžné a tah se postupně zužuje, bylo by to divně zalomené. Jinak souhlas, je to nějak nevyvážené. Pohled na strojek je ale krásný, to jo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kde je vůle, tam je cesta - nožky by se musely svým úhlem přizpůsobit. Ale to je samý kdyby :) Prostě je z hodinek citit, že nebyly navrhovány spolu s náramkem jako celek.

 

Edit: pokud by se nesnažili za každou cenu o dojem integrovanýho tahu (což už je skoro epidemie - GP, ML, Zenith, Chopard...) a udělali normální zužující se tah mezi nožkami, a nožky ne tak rozkročené, byl by výslednej dojem kultivovanější. Piaget Polo to tak má, řemeny měnit jdou, a vypadá to dobře (kdyz člověk odhlédne od zjevný inspirace).

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D Jo. Nebo - když už se u Langeho rozhodli vkročit do tohohle segmentu - by mohli udělat i parádní elegantní rubber se stejně povedenou sponou jako je na náramku. Sice by asi stál raketu, ale ke sportovně vodním aktivitám by to sedělo líp než drahá kůže. A nasazovat hodinky z nejvyšší ligy na Hirsch Performance nebo noname gumu by bylo fakt divný.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když o tom přemýšlím, přijde mi, že ta pseudointegrace je asi spíš fakt kvůli klasickejm řemenům. Kvůli origo rubberu to dělat nemuseli, ten se dá navrhnout tak, aby perfektně seděl i místo skutečně integrovanýho náramku. Viz origo rubber Royal Oak, Overseas, Laureato nebo Visconti rubber pro Nautilus (možná PP dělá i origo, nevím, viděl jsem je jednou jen na tom Visconti).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

pokud by se nesnažili za každou cenu o dojem integrovanýho tahu (což už je skoro epidemie - GP, ML, Zenith, Chopard...)

Možná že všichni výše uvedení pochopili, kudy vede správná cesta pro sportovní hodinky na tahu. Třeba 10 roků staré inženýry od IWC jsou parádní hodinky, ale na novou kolekci, která integrovaný tah nemá, se fakt nedá dívat! Myslím si, že u Lange chtěli přijít s něčím mezi a ono to moc nevyšlo. Ty hodinky jsou v tom tahu takové utopené.

A to asymetrické rozšíření u korunky jsou tlačítka pro posun dne a data, takže to má funkci. :-) Kdyby to rozšíření udělali i na druhé straně, bylo by to za mě lepší.

Upraveno uživatelem Jumbo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja beru sportovní hodinky s integrovaným tahem i bez jako dvě plnohodnotný alternativy, obojí má něco do sebe. Kdyby byl integrovanej tah jediná správná cesta, vypadaly by dnes ocelový Rolexy asi jinak.

 

...A to asymetrické rozšíření u korunky jsou tlačítka pro posun dne a data, takže to má funkci. :-) Kdyby to rozšíření udělali i na druhé straně, bylo by to za mě lepší.

Člověče, mě to napadlo, ale nechtělo se mi věřit, že by korekce dne a data (obvykle řešená nenápadnýma zapuštěnýma čudlikama) mohla mít tuhle podobu. Vzdyť musi býť snadný to omylem zmáčknout. Jestli je teda celej výstupek funkční tlačitko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom případě jsou obě poloviny asymetrickýho bazmeku sice funkční ochrana tlačitek, ale předevšim součást designu pouzdra (protože to šlo řešit i jinak, ne tak výrazně asymetricky). Zpracování a povrchy teda ale famózní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...