Přejít na obsah

Židle TON


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 69
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po měsících...

Chlapi mám čerstvý spor s Tonem, hledal jsem na internetu nějaké zkušenosti a nic pořádného, krom tohoto vlákna, jsem nenašel. Věc se má ve stručnosti tak. Zalíbily se nám jídelní stoly a židle Ton. Cena strašná, ale krása. Rozhodli jsme se investovat do kvality s designu a za bezmála 120 litrů (po úchvatné slevě) jsme pořídili 6 židlí a stůl. Dodací dobu cca 2 měsíce jsme nemohli dočkat. Zakázka vyrobena a dodána ve slíbeném termínu, všechna čest. Nicméně po vybalení a smontování přišel šok - deska stolu má úplně jinou barvu, než zbytek. Objednávali jsme olejovaný dub, což židle i nohy stolu splňují, deska však odstínem odpovídá spíš buku. Snažil jsem se to vyfotit, v reálu je rozdíl barevného odstínu znatelnější. Sorry za kvalitu, byl jsem celkem vytočený. Takže reklamace. Výsledek? Rozdíl barevných odstínů je přirozená vlastnost dřeva, odstíny se sjednotí. V celé vzorkové prodejně bylo všechno v jednom odstínu. Ani z fotek výše nevypadá, že by se podobná věc stala někomu jinému. Proto se ptám, má někdo se shora uvedených uživatelů nebo kdokoliv jiný obdobnou zkušenost? Jinak musím uznat, že stůl i židle jsou po řemeslné stránce dokonalé dílo. Ale ten stůl je ke zbytku jak pěst na oko...

Jako kdybych koupil něco za pár kaček v IKEI a rval si vlasy, že to nevypadá, jak z Tonu, mohl bych si tak maximálně naliskat. Ale koupit něco v Tonu a divit se, že to vypadá, jak z IKEI, to se mi nechce jen tak přejít.

Stůl 3.jpg

stůl 2.jpg

Stůl 4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkusenost s Ton neni zas tak pozitivní. Mam zidle Simple a stul Stockholm. Odstin stolu a zidli je uplne jiny i kdyz mel byt stejny, a po ca 5letech a 2 dětech je deska stolu totalne poskrabana sem tam i celkem hluboky zaseky (az me prekvapilo jak malo vydrzi, staci polozit klice nebo pribor na stul a skrabance pribyvaji), zaseky na hranach operadla zidli temer všude. Očividně ten nabytek na rodinný provoz stavěný není. Asi spis designove kousky do prostoru. Ja příště radši Ikeu za 1/5 ceny. Prarodice meli klasicke tonetky z kulateho ohybaneho dreva a ty po 50letech vypadaly lip než moje židle po 5.

Malda: ten rozdil barev na fotce nevypada tak hrozne...mam ton z tmavsiho dreva a ten rozdil stul/zidle mam mnohem vyraznejsi.

Upraveno uživatelem efreeti
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podobný stůl teď kupovala v IKEI tchýně, ale židle má teda k tomu ve stejném odstínu. 

Jinak odstín dost jiný a nedivím se ti, mě by rupla cévka - poradím opět jen jedinné možné - vyhrožuj medializací, zveřejněním negativní zkušenosti na forech atd...

Za mě se Merano se už docela stihlo okoukat jak jsou téměř všude. Příště za 30 ikeu a za zbytek zdejší prodejní sekce :-)

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Barvy jsou u tohoto materiálu vždy orientační.

Jednak ještě vyzrajou- ztmavnou, a jednak bude záležet, kde máš jednotlivé kusy nábytku v bytě umístěné, jestli na ně svítí nebo jsou v zákrytu.

Doslova záleží metr od metru.

Já s nimi dlouhodobě obchodoval ( dostat se do výroby je zážitek) a tehdy to byli profíci s citem pro dřevo.

jak to teď vypadá na výstupní kontrole, nebo na sesazování komponent nevím, ale vždy je to "od oka", ty barvy lítají den ode dne.

   

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 29 minutami, exBURN napsal:

Podobný stůl teď kupovala v IKEI tchýně

marne koukam do ikei a nic vzhledove podobneho v jejich nabidce nemuzu najit.
u jednoho z nejdrazsich kousku v katalogu maji napsano "vypadá stůl jako z pravých prken"

malda: neni na te stolni desce jeste nejaka povrchova uprava? takhle to fakt vypada trochu jako buk. ale od monitoru se to stejne blbe porovnava. drzim palce, protoze za ty prachy, taky bych byl rozcarovany

nase tonky za tech 10 let uz ani zdaleka neodpovidaji puvodni barve, takze jestli casem dokoupime dalsi ctyri, bude to jak pest na oko. ale jasne, kdyz byly nove, vypadaly barevne jedna jak druha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to prirodny material a rucna praca, teda co kus to (skoro) original, mate sa proste radovat z nedokonalsti a ze to nemate strojom nasekane v milionovych seriach. Az to za 50 rokov budete odkazovat synovi, tak aj keby stol medzi tym zcernal a stolicky boli casom trebars fialove, tak to bude stale TON a bude to mat nejaku cenu (nieco ako ked Rolex dojebe cifernik), zatial co akokolvek jednofarebny nabytok IKEA uz bude vtedy davno prehnany kominom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za 50 let bude i ten TON prohnaný komínem. Zas to tady nedémonizujte. Je to hezký nábytek, kvalitně udělaný ale podobný nábytek Vám spíchne kdejaký truhlář. Srovnání s Rolexem úplně mimo. Desítky let staré stoly a židle se prodávají za pár šušňů viz bazos. Navíc je to dýhovaná deska a u židel překližka. 

Prostě za 120k maj mít v expedici naladěné odstíny a ne dodat zákazníkovi strakatý nábytek

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to zřejmě způsobené manufakturním stylem výroby. Optimální by bylo, kdyby byla jídelní sestava z jednoho svazku dýhy. Z části sesazenka na desku a z části sesazenka na opěráky. V dnešní době podle mě vylisují haldu překližkových zad a dají dohromady s masivní podnožkou a sedákem. Když tvarují ta záda, tak to ovlivňuje barvu - teplo, vlhkost, tlak, lepidlo. Pak to mají v různých částech mezivýrobního procesu někde na různých světelných podmínkách skladováno. Atd. atd. Je to přírodní materiál, ale barevná a texturová variabilita se odbourává přípravou a technologií výroby.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konečně jsem se dostal k tomu, abych něco napsal. Chápu, jak i více lidí zmínilo, že dřevo je přírodní materiál. Ale ve vzorkové prodejně bylo všechno perfektně sladěné v jednom odstínu, respektive ve velmi podobných odstínech tak, jak bych si to u dřeva ze stejnou povrchovou úpravou představoval. Pokud bylo něco jinak, tak mě bylo vysvětleno, že to je jiný materiál - například ten buk. Zatím se spor nikam neposunul. Prý má teď výrobce nějakou odstávku nebo co. Zajímavá byla ale informace výrobce (kterou jsem v předchozím příspěvku neuvedl). To sice, že dřevo je přírodní materiál, drobné odchylky v odstínu (jak vyplývá z obchodních podmínek) nejsou důvodem k reklamaci, a že se odstínové odchylky časem srovnají. Nicméně současně je uvedeno, že pokud se v době používání, v horizontu jednoho roku, situace nezmění, výrobce situaci vyřeší na své náklady a barevné odstíny sladí.  To už ovšem v obchodních podmínkách není. Tak jsem z toho jelen. Výrobce na jednu stranu tvrdí, že jiný odstín z výroby je přirozený, ale současně je tvrdí, že odstín je možno následně změnit...

Ono z fotek to moc fakt poznat není, ale mám podlahu, židle i část nábytku (různí výrobci) v jídelně z dubu a vše k sobě krásně sedí. Přitom to nejdražší - stůl - je tam jak pěst na oko. Ta deska fakt barevně působí jak překližka. Opakuju ale, že po řemeslné stránce jsou dodané židle a stůl z TONu fakt paráda. Tam není, co vytknout.  

 No nic no, budu bojovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stůl je opravdu dub, žádnej buk to není. Jen je do červena, místo do světle hněda. Židle jsou z překližky a stůl je dýha. Ano i překližka je z dýhy . Jak tu někdo podotkl, za 120tis někdo v expedici měl vybrat k sobě podobné židle a stůl a né se na to vybodnout. V obchodě to mají ve stejném odstínu, protože si na tom dali záležet. Uháněj je, volej a piš, že chceš jinej stůl a klidně si pro něho dojedeš. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 hours ago, malda said:

 

 No nic no, budu bojovat.

Bojuj, je to na 100% jejich chyba, v této cenové hladině neakceptovatelná. Na pozdější odstranění vady bych nepřistoupil. To by patrně proběhlo tak, že bys byl měsíc bez stolu, u kterého strhnou povrchovku a můžou to tak akorát bělit nebo domořením dotónovat. Zkrátka jiný odstín se nevyrovná, to je úplný blábol. Když je jedna část v barvě pařeného buku, tak bude šisovat a bude světle růžová, zlatý dub bude zavadat a ztmavne. Ať ti dodají nový stůl a tečka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
V 24. 4. 2020 v 10:14, efreeti napsal:

 

V 24. 4. 2020 v 10:14, efreeti napsal:

Moje zkusenost s Ton neni zas tak pozitivní. Mam zidle Simple a stul Stockholm

Takže "kvalita" jaká popisuješ? Vzhledem k ceně horor. Měla jsem o Stockholm zájem, ale díky nefunkční komunikaci uvnitř TONu navzájem, kdy se výroba není schopna domluvit s POB sítí ani omylem. Zachraňují to prodavači ze showroomu, na které jsem postupem času propadla, protože z Bystřice se mi nebyli schopni ozvat týdny, nebrali telefony a na poptávkový formulář odpovědi nedorazily ani po měsíci. :)  Po týdnech výmluvy, že měli poradu, podruhé že právě začala celozávodní dovolená.. Vsadila jsem na truhláře a snad se mi aspoň deska nebude rozpadat před očima, za méně než třetinu ceny navíc. Babička má židle TON přibližně 40 let staré a vypadají jako nové. Tehdy asi bylo zpracování opravdu jinde. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Malé zamyšlení. Vcera jsem byl na návštěvě u známých, kteří fakt neřeší peníze. Nikdy jsem u nich nebyl a neznal ani styl jejich domu, čekal jsem ale nábytek ala Corbusier, Jacobsen, Eames, TON, Vitra, Starck, nebo jednotný na zakázku...  no a překvapili. Nábytek sice kvalitní, ale směs z různých zdrojů včetně möblbazarů, akorát to všechno nechali sjednotit barevně (Mimochodem, směs panovala i v příborech). Když jsem se podivil, řekl pán domu: Co budem zbytečně sebe nebo děti nervovat... takhle když se něco poškodí, tak to nevadí, nechybí to v setu, snadno se to nahradí... žijem jen jednou, proč ztrácet čas blbostma.

...ale na ruce měl FG Portuguese sedmidenky :)

Edit: přijde mi, že jedním z důvodů nesmrtelnosti klasických Tonetek je právě kulatý profil a zaoblené hrany. 

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 24. 4. 2020 v 10:14, efreeti napsal:

Moje zkusenost s Ton neni zas tak pozitivní. Mam zidle Simple a stul Stockholm. Odstin stolu a zidli je uplne jiny i kdyz mel byt stejny, a po ca 5letech a 2 dětech je deska stolu totalne poskrabana sem tam i celkem hluboky zaseky (az me prekvapilo jak malo vydrzi, staci polozit klice nebo pribor na stul a skrabance pribyvaji), zaseky na hranach operadla zidli temer všude. Očividně ten nabytek na rodinný provoz stavěný není. Asi spis designove kousky do prostoru. Ja příště radši Ikeu za 1/5 ceny. Prarodice meli klasicke tonetky z kulateho ohybaneho dreva a ty po 50letech vypadaly lip než moje židle po 5.

Malda: ten rozdil barev na fotce nevypada tak hrozne...mam ton z tmavsiho dreva a ten rozdil stul/zidle mam mnohem vyraznejsi.

 

A zkoušeli jste ten Stockholm nějak reklamovat? Nebo to řešit s TONem? Nebo před tím zavírají oči? 

Pochopila jsem, že je tam vždy 5 let záruka, včetně rozbalených artiklů z design outletu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My mame od Tonu zidle do jidelny asi 4 roky. Protoze kuchyne je moderni bila leskla, objednali jsme zidle bile. Ta barva se nejak nepovedla a desne se to zasmudlava a normalne to hadrem umyt nejde. Staci sahnout rukou, ani nemusi byt spinava a je tam obtisk, ktery nejde utrit a ten lak jakoby lehce lepi. Prijde mi to neco ve stylu, kdyz sloupnete cenovku a zustane tam ten lep, akorat je to po cele zidli a na vsech 6 zidlich. Podle me to prvni rok/roky nedelalo. Manzelka jim volala, a ze pry to vi, ale ze by se nevyplatilo ty zidle nechat prelakovat, ze to mame zkusit omyt benzinem ci lihem a priste vybrat zidle v prirodni barve jen s cirym lakem. Takze jsem operadla trochu osmudlal benzinem, mozna je to trochu lepsi... ale v Tonu uz asi nic nekoupime.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, kudrnac napsal:

My mame od Tonu zidle do jidelny asi 4 roky. Protoze kuchyne je moderni bila leskla, objednali jsme zidle bile. Ta barva se nejak nepovedla a desne se to zasmudlava a normalne to hadrem umyt nejde. Staci sahnout rukou, ani nemusi byt spinava a je tam obtisk, ktery nejde utrit a ten lak jakoby lehce lepi. Prijde mi to neco ve stylu, kdyz sloupnete cenovku a zustane tam ten lep, akorat je to po cele zidli a na vsech 6 zidlich. Podle me to prvni rok/roky nedelalo. Manzelka jim volala, a ze pry to vi, ale ze by se nevyplatilo ty zidle nechat prelakovat, ze to mame zkusit omyt benzinem ci lihem a priste vybrat zidle v prirodni barve jen s cirym lakem. Takze jsem operadla trochu osmudlal benzinem, mozna je to trochu lepsi... ale v Tonu uz asi nic nekoupime.

To snad není normální? Záruka nic?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...