Přejít na obsah

Prim Diplomat - naletěl jsem?


Doporučené příspěvky

Vyfot svou hodinkovnici. At tu krasu vidime pohromade. ;)

 

Tak jo, ale nevím, jestli ten nával zábavy, který ti tu teď svou hodinkovnicí naservíruju, uneseš :-)

 

Začalo to Signaly po dědovi a Primkami po tátovi - to jsem zjišťoval, co to vůbec je a našel toto forum .. což byl začátek mého smutného konce ;-)

 

Nejsem žádný rusofil, ale zalíbili se mi Komandirskije, tak jsem si koupil jedny, pak druhé, aby jako ZAKAZ MO CCCP, pak Sdelano v CCCP, korunka na 1 hodině. Koukám po Ambifkách, ale musím nejdřív nastudovat (lol).

 

Pak jsem objevil Sturmanskie a zatoužil synovi ukázat "kosmické" hodinky .. no a k tomu 3133, pak 3017 - a on ten Gubarev měl černé Sekondy, tak taky ty.  Stejně si myslím, že celý ten slavný vesmírný program je jen lobby hodinářských firem ;-)

 

Pak jsem objevil sovětskou "avantgardu" od Rakety .. a teď zvažuji Copernicus.

 

Ta falešná Béčka v hodinkovnici nemám, mám je na pracovním stole jako memento, aby mi připomínaly, že se nemám nechávat unést .. zatím to ale moc nezafungovalo :-(

 

Ještě se s tím hodně pobavíme ve vláknech "XY - jak moc jsem prosím naletěl?" :-( .. minimálně těch vláken bude viz to, co vidíš v hodinkovnici, takže a la jedna sada seriálu.

 

ENJOY! :-)

post-55051-0-45639000-1572617238_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 138
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak rozhodne Oceany a Sturmy (chrono) nemaji minimalne puvodni ciferniky, pravdepodobne i pouzdra budou civilni pochromovane a ne ocel jak by mela byt, cert vy jak vypadaji dynka...to je bastl...stejne tak Sturmy ala Gagarin budou novy cifernik plus rucky hozene na bezne Pobedy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Tak rozhodne Oceany a Sturmy (chrono) nemaji minimalne puvodni ciferniky, pravdepodobne i pouzdra budou civilni pochromovane a ne ocel jak by mela byt, cert vy jak vypadaji dynka...to je bastl...stejne tak Sturmy ala Gagarin budou novy cifernik plus rucky hozene na bezne Pobedy...

A tak ty chrono Sturmy ted vidim nemaji otocnou lunetu, tento typ pouzdra jsem nepuvodni nepotkal, tak to by mohlo byt OK...co je vevnitr, jestli 3133, nebo 31659 vis ty...a z teto foto se zbytek blbe pozna...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak rozhodne Oceany a Sturmy (chrono) nemaji minimalne puvodni ciferniky, pravdepodobne i pouzdra budou civilni pochromovane a ne ocel jak by mela byt, cert vy jak vypadaji dynka...to je bastl...stejne tak Sturmy ala Gagarin budou novy cifernik plus rucky hozene na bezne Pobedy...

 

Pořád nechápu, jak jste jen z fotky schopní od sebe rozpoznat chrom a ocel - načetl jsem si k tomu http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/84332-nerez-versus-chrom-jak-rozpoznat/?hl=%2Bnerez+%2Bversus+%2Bchrom a mám pocit, že bez chemické analýzy to nejde (???)

 

Co je prosím pro tebe vodítko?

 

Jednotlivé kusy pak dám do nových vláken s detailními fotkami, tak budu velmi rád za feedback s vodítky.

 

 

Na prima rolex se ptát už nemusíš, ty jsou v pohodě :)

 

uf! zásah! konečně, díky - už jsem myslel, že to nepřijde :-) ... za ty zelené jsem obzvlášť rád, protože jsou to mé kandidátky na nošení k obleku, jen si skočím k Šímovi pro nějaký pěkný řemínek.

 

A tak ty chrono Sturmy ted vidim nemaji otocnou lunetu, tento typ pouzdra jsem nepuvodni nepotkal, tak to by mohlo byt OK...co je vevnitr, jestli 3133, nebo 31659 vis ty...a z teto foto se zbytek blbe pozna...

 

V těch Sturmech je 31659 (záměrně jsem to nechtěl s 3133, abych pak mohl synovi ukázat, jak to pokračovalo), analyzoval jsem si je podle Polmaxe a působily na mě autenticky - ale kdo já jsem, že :-) .. nejsem si u nich ale jistý číselníkem, barevností - dám to v detailu do samostatného vlákna a tam to bude lépe vidět.

 

Puxi, nezlob se, ale furt mi na tobe neco nesedi. Jsem tady v tom tak trosku kkot, ale vetsinou se nepletu.

Jsi opravdu zacinajici sberatel?

Pokud ano, tak mas muj velky obdiv. Koupit tolik hodinek a az potom se ptat?! To chce koule....

 

Tak v první řadě si nemyslím, že výraz "obdiv" by zde byl na místě, je to trochu eufemistické, spíše by se hodila sarkastická pozvánka k Dr. Chocholouškovi - obdiv by byl na místě pouze tehdy, pokud bych vytvořil něco pozitivně obdivuhodného, to se tady říct nedá - ba naopak :-(

 

No a taky nikdy jsem neměl ambici být sběratel - za sběratele se ani nepovažuji, prostě jsem do toho zahučel a za všechno může děda s těmi svými Signaly (moje nejoblíbenější), chronomag.cz a tlak v práci ;-))))) (tady bych dal nějaký sarkastický emotikon, kdybych ho měl)

 

Říká se, že ženské relaxuji u nákupů bot, já mám teď pracovně takové tlaky, že ještě chvilku a změním se v diamant - chronomag, aukro, ebay byla moje prokrastinace a jediný fungující relax, abych udržel nějaký balanc - ty hodinky mi dělaly obrovskou radost - a ano, ta "sbírka" je záležitost posledních cca 3 měsíců. Horší, než automaty :-)) Šlo to tak daleko, že se mi o hodinkách i zdálo, ještě chvilku a začnu mít sny, že jsem sám hodinky ;-))) tato Vaše reality-checked sprcha mě snad trochu zklidnila a vyléčila :-)

 

První jsem si říkal, že budu mít jen pár kousků - ne jako sbírku, ale protože se mi líbily a chtěl jsem mít nějaké "svědectví doby" pro syna - pak jsem koupil hodinkovnici a chyba byla, že jsem ji koupil s 24 sloty - pak se to nějak zvrhlo - no a ty poslední Sekonda 3017 jsem už kupoval s tím, že jsou poslední a nevydržím kolem nich jen tak chodit. Bohužel se těmi fejk Diplomaty, které jsem včera poslal zpátky prodejci, uvolnilo jedno další místo v hodinkovnici .. ehm, Amfibky nebo Raketa Copernikus? .. vidím to na tu Raketu ;-) .. pak už ale konec! :-)

 

S uzavřenou hodinkovnicí mám ambici začít se šťourat ve vnitřnostech, tak jsem nakoupil pár kusů na odpis, sehnal skripta a čekám, než dorazí nářadí - to bude teprve legrace.

 

Prostě ztracený případ :-(

Upraveno uživatelem Pux
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkný vlákno. Trošku mi to připomnělo sebe před pár lety. Taky jsem koupil kde co a pak se divil :-). Já bych se na moment vrátil k těm tvým úvahám o tom, co je skládačka a co ne.

 

Dám sem pár příkladů pro ilustraci:

1) Koupíš nový hodinky, denně je nosíš, sem tam jdou třeba na servis. Po x letech se unaví nějaká součástka ve strojku, tak zajdeš do servisu a ten součástku nahradí originálním dílem výrobce. Ať už novým, nebo použitým z hodinek na součástky. Hodinky špalou dál a ty je s radostí nosíš dalších x let a po tobě tví potomci a tak dále. Pravnuk tvýho vnuka s hodinkama omylem jebne vo skálu a rozbije sklíčko. Náhradní díly už nejsou. Co teď? Hodinář řekne, že má podobný, který tam bude pasovat. I po letech originál hodinky, který příšly o sklíčko a maj nějaký jiný. Všichni jsou happy, neměly by se prodávat jako "100% Originál".

 

2) Jsi sběratel a sbíráš pouze nové hodinky. Dejme tomu, že chceš mít sbírku všech variant Prim Sport II. Tyhle hodinky už se nevyrábí, takže jsi odkázán na bazary a burzy a hledáš tzv. NOS hodinky (tedy New Old Stock, New Original Stock, New Off the Shelf)...stačí si vybrat. Přesnou definici toho neznám, ale obecně se tím míní nové staré zboží. Tedy něco, co nebylo použitý. Najdeš poslední kus do sbírky - žlutý PSII, dle prodejce NOS. S nadšením koupíš a po otevření zjistíš, že na strojku jsou stopy po šroubováku, třeba i poznámka na vnitřní straně dýnka...strojek byl evidentně manipulován. Všechny díly jsou originální, ale vzhledem k těm stopám ty hodinky nejsou v tom samém stavu, v jakém vyšly z fabirky...ačkoliv zvnějšou jsou třeba stoprocentní. Jsi zklamaný, že jsi naletěl. Děsíš se toho, co všechno ti ještě prodejce "zapomněl" říct.

 

3) Máš rád hodinky a líbí se ti Primky. Trváš na originálních hodinkách jako celku, ale spokojíš se i snošenýma. Máš možnost za dobrý peníz koupit PSII z případu 2). Jsi šťastnej jak blecha. Po čase ti někdo nabídne hodinky z příběhu 1) jako original nošený hodinky. Poznáš, že sklíčko originál není a nebereš je. Nebo se ti líbí i tak a vezmeš je. Po čase najdeš na netu inrezát od maníka, který doma našel originál sklíčko...stojí 10x tolik než to, které tam máš, ale ty si ho stejně koupíš a necháš vyměnit - máš zase 100% originál hodinky. Nebo to nepoznáš a žiješ v domnění, že máš origoš nošený hodinky.

 

4) Sbíráš pouze hodinky v původním stavu. Kluk z příběhu 3 ti nabídne hodinky s vyměněným sklíčkem. Všechny díly 100% originál, ale sklíčko je evidentně méně opotřebované, než zbytek hodinek, takže bylo měněné. Tyhle hodinky nechceš, protože už prostě nejsou 100% původní z jedné doby.

 

5) Jsi kutil a rád bys nějak vydělal. Nakoupíš 1000 nefungčních hodinek různých druhů a značek a nějak se to podaří z toho udělat 700 funkčních. Když nějaký díl chybí, tak si ho uděláš sám. Máš třeba pěkný "Omegy". Resp. ciferník Omega, ručky Longines, Pouzdro Eterna, strojek Tissot, co já vím. Vypadaj jak nový...prodáš to na Aukru za ranec jako NOS Omegy z padesátých let.

 

6) Chceš prodávat nový Omegy z padesátých let. Rozebereš pár starších kousků a pošleš to manufaktury v Indii, Číně...a tak. Kluci na to mrknour a začnou to frkat ve velkým a posílat zpět. Vypadá to skoro stejně, liší se to v pár detailech, o kterých víš jen ty, ale nemá cenu to s Číňanama řešit. Sypeš to na ebay a lidi to kupujou jak divý - NOS hodinky. Wau. Sem tam prodáš nějaký díly týpkovi z příběhu 5).

 

Podobných variant by šlo vymyslet bezpočet a různě je mezi sebou kombinovat. Dost z nich, možná, že všechny, jsou pravdivý. Chci tím naznačit, že existuje celá škála přístupů a očekávání. Jak prodávajících tak kupujících. Ne vždycky se to potká a co je pro někoho neakceptovatelný, pro jiného bez problému. Většina lidí tady bude asi preferovat 100% originální hodinky. Zárověň si tu mraky lidí nechává šít řemeny přitom se daj originální koupit. Purista by to možná odsoudil...nevím...za mě naprosto normální věc.

 

Kdybys ty svý střibrný Diplomaty koupil jako "Renovovaný hodinky z neoriginálních dílu" za odpovídající cenu...tak to je tvoje věc. Ale pokud jsi je koupil jako NOS, tak tě prostě prodávající podvedl.

 

Jako skládačka tu obvykle označujeme hodinky sestavený z dílů, který v daný kombinaci nebyly nikdy výrobcem použity. Případně hodinky obsahující neoriginální díly (pro někoho rovnou fejk). Ve finále je to jedno...pro mě obojí neakceptovatelné. Někdy tu označujeme za skládačku i hodinky 100% z originálních dílů, pokud jsou deklarovány jako "Původní stav" a evidentně tomu tak není. Jsou známy i případy, kdy se jedny originální hodinky rozebrali na x dílů a sestavilo se z nich x kopií - tedy každé hodinky měly v sobě alespoň jeden originální díl...za mě fejk.

 

Tohle vnímání je hodně individuální, ale myslím, že většina z nás se shodne na tom, že pokud to jen trochu lze, měli bychom u hodinek trvat na používání pouze originálních dílů výrobce. V případě prodeje pak důsledně uvádět pravdivý popis stavu a rozhodně záměrně neuvádět případně kupce v omyl.

 

Sakra, to je zas román :-D. Sorry no...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hlavně se z toho neposrat...kdyby všichni začínající "sběratelé" nechtěli mít nasbíraný za tejden všechny varianty, tak by se tady takovýhle kraviny vůbec neřešily...Všichni to tady mají v kýblech a bednách vod banánů a pak se není co divit, že chudák obchodník už nemá co prodávat, potom holt musí přijít s alternativou, když je pořád ta poptávka. Je vidět, že lidi nevěděj co s prachama a kupujou si nesmyslný hovadiny, tak proč jim tu radost nedopřát, žejo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pux, už nic nekupuj a studuj místní vlákna, kup s Primbiblu a studuj. Trvalo mi rok, než jsem se odvážil říct, že už asi vím jak mají origo Sporty vypadat a to samý Diplomaty

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud budu hrat chytreho, tak:

 

Aukro - ojeb nejvetsi, bazary - ojeb mensi a jistotu mas leda tady na foru (myslim sekci bazar).

 

Kazdy jsme se nekdy sekli, nekdy, ze jsme neco koupili, jindy, ze nekoupili a taky, ze prodali... financni ztrata pouci cloveka nejlepe.

 

Fejkuji se hlavne drazsi modely, treba stribrnych diplomatu bude podle me vetsina fejku, to jsou jinak hodne vzacne hodinky. Nebo ty Sturmanskie, co mel Gagarin a mas je v krabici, tak tech je na trhu 90 % fake. Vojenske hodinky a limitky se fejkuji casto, jelikoz pro neznaleho staci jen jiny cifernik. Takze rovnou bacha na Prim letecke, ne ze se budes zase ex post ptat! :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsi na správné cestě k Chocholouškovi.........to je jasné.  :goof:

 

já vím :-(

 

Pux, ty buď rád, že nejseš houbař. Už bys byl dávno pod maceškama. Takle tě to stojí jen peníze  :lol2:

 

no, tak alespoň něco pozitivního jsme na tom našli! :-))

 

Pěkný vlákno. Trošku mi to připomnělo sebe před pár lety. Taky jsem koupil kde co a pak se divil :-). Já bych se na moment vrátil k těm tvým úvahám o tom, co je skládačka a co ne.

 

Dám sem pár příkladů pro ilustraci:

1) Koupíš nový hodinky, denně je nosíš, sem tam jdou třeba na servis. Po x letech se unaví nějaká součástka ve strojku, tak zajdeš do servisu a ten součástku nahradí originálním dílem výrobce. Ať už novým, nebo použitým z hodinek na součástky. Hodinky špalou dál a ty je s radostí nosíš dalších x let a po tobě tví potomci a tak dále. Pravnuk tvýho vnuka s hodinkama omylem jebne vo skálu a rozbije sklíčko. Náhradní díly už nejsou. Co teď? Hodinář řekne, že má podobný, který tam bude pasovat. I po letech originál hodinky, který příšly o sklíčko a maj nějaký jiný. Všichni jsou happy, neměly by se prodávat jako "100% Originál".

 

2) Jsi sběratel a sbíráš pouze nové hodinky. Dejme tomu, že chceš mít sbírku všech variant Prim Sport II. Tyhle hodinky už se nevyrábí, takže jsi odkázán na bazary a burzy a hledáš tzv. NOS hodinky (tedy New Old Stock, New Original Stock, New Off the Shelf)...stačí si vybrat. Přesnou definici toho neznám, ale obecně se tím míní nové staré zboží. Tedy něco, co nebylo použitý. Najdeš poslední kus do sbírky - žlutý PSII, dle prodejce NOS. S nadšením koupíš a po otevření zjistíš, že na strojku jsou stopy po šroubováku, třeba i poznámka na vnitřní straně dýnka...strojek byl evidentně manipulován. Všechny díly jsou originální, ale vzhledem k těm stopám ty hodinky nejsou v tom samém stavu, v jakém vyšly z fabirky...ačkoliv zvnějšou jsou třeba stoprocentní. Jsi zklamaný, že jsi naletěl. Děsíš se toho, co všechno ti ještě prodejce "zapomněl" říct.

 

3) Máš rád hodinky a líbí se ti Primky. Trváš na originálních hodinkách jako celku, ale spokojíš se i snošenýma. Máš možnost za dobrý peníz koupit PSII z případu 2). Jsi šťastnej jak blecha. Po čase ti někdo nabídne hodinky z příběhu 1) jako original nošený hodinky. Poznáš, že sklíčko originál není a nebereš je. Nebo se ti líbí i tak a vezmeš je. Po čase najdeš na netu inrezát od maníka, který doma našel originál sklíčko...stojí 10x tolik než to, které tam máš, ale ty si ho stejně koupíš a necháš vyměnit - máš zase 100% originál hodinky. Nebo to nepoznáš a žiješ v domnění, že máš origoš nošený hodinky.

 

4) Sbíráš pouze hodinky v původním stavu. Kluk z příběhu 3 ti nabídne hodinky s vyměněným sklíčkem. Všechny díly 100% originál, ale sklíčko je evidentně méně opotřebované, než zbytek hodinek, takže bylo měněné. Tyhle hodinky nechceš, protože už prostě nejsou 100% původní z jedné doby.

 

5) Jsi kutil a rád bys nějak vydělal. Nakoupíš 1000 nefungčních hodinek různých druhů a značek a nějak se to podaří z toho udělat 700 funkčních. Když nějaký díl chybí, tak si ho uděláš sám. Máš třeba pěkný "Omegy". Resp. ciferník Omega, ručky Longines, Pouzdro Eterna, strojek Tissot, co já vím. Vypadaj jak nový...prodáš to na Aukru za ranec jako NOS Omegy z padesátých let.

 

6) Chceš prodávat nový Omegy z padesátých let. Rozebereš pár starších kousků a pošleš to manufaktury v Indii, Číně...a tak. Kluci na to mrknour a začnou to frkat ve velkým a posílat zpět. Vypadá to skoro stejně, liší se to v pár detailech, o kterých víš jen ty, ale nemá cenu to s Číňanama řešit. Sypeš to na ebay a lidi to kupujou jak divý - NOS hodinky. Wau. Sem tam prodáš nějaký díly týpkovi z příběhu 5).

 

Podobných variant by šlo vymyslet bezpočet a různě je mezi sebou kombinovat. Dost z nich, možná, že všechny, jsou pravdivý. Chci tím naznačit, že existuje celá škála přístupů a očekávání. Jak prodávajících tak kupujících. Ne vždycky se to potká a co je pro někoho neakceptovatelný, pro jiného bez problému. Většina lidí tady bude asi preferovat 100% originální hodinky. Zárověň si tu mraky lidí nechává šít řemeny přitom se daj originální koupit. Purista by to možná odsoudil...nevím...za mě naprosto normální věc.

 

Kdybys ty svý střibrný Diplomaty koupil jako "Renovovaný hodinky z neoriginálních dílu" za odpovídající cenu...tak to je tvoje věc. Ale pokud jsi je koupil jako NOS, tak tě prostě prodávající podvedl.

 

Jako skládačka tu obvykle označujeme hodinky sestavený z dílů, který v daný kombinaci nebyly nikdy výrobcem použity. Případně hodinky obsahující neoriginální díly (pro někoho rovnou fejk). Ve finále je to jedno...pro mě obojí neakceptovatelné. Někdy tu označujeme za skládačku i hodinky 100% z originálních dílů, pokud jsou deklarovány jako "Původní stav" a evidentně tomu tak není. Jsou známy i případy, kdy se jedny originální hodinky rozebrali na x dílů a sestavilo se z nich x kopií - tedy každé hodinky měly v sobě alespoň jeden originální díl...za mě fejk.

 

Tohle vnímání je hodně individuální, ale myslím, že většina z nás se shodne na tom, že pokud to jen trochu lze, měli bychom u hodinek trvat na používání pouze originálních dílů výrobce. V případě prodeje pak důsledně uvádět pravdivý popis stavu a rozhodně záměrně neuvádět případně kupce v omyl.

 

Sakra, to je zas román :-D. Sorry no...

 

Díky moc, tvůj příspěvek mi hodně pomohl. 

Pro Vás je to všechno jasné a v diskuzích se už moc neobjevuje zdůvodnění, protože prostě víte - tvoje shrnutí na konkrétních případech je moc užitečné - ještě jednou děkuji.

 

No hlavně se z toho neposrat...kdyby všichni začínající "sběratelé" nechtěli mít nasbíraný za tejden všechny varianty, tak by se tady takovýhle kraviny vůbec neřešily...Všichni to tady mají v kýblech a bednách vod banánů a pak se není co divit, že chudák obchodník už nemá co prodávat, potom holt musí přijít s alternativou, když je pořád ta poptávka. Je vidět, že lidi nevěděj co s prachama a kupujou si nesmyslný hovadiny, tak proč jim tu radost nedopřát, žejo.

 

ekonomické zákony holt platí všude - vůbec mě nenapadlo, jaky business tyto "fejky" jsou, myslel jsem si, že se to týká jen kategorie hodinek jako jsou Béčka, Rolxky apod. - u starých Primek mi to přišlo nemyslitelné a vida! :-)

zase o něco chytřejší

 

Pux, už nic nekupuj a studuj místní vlákna, kup s Primbiblu a studuj. Trvalo mi rok, než jsem se odvážil říct, že už asi vím jak mají origo Sporty vypadat a to samý Diplomaty

 

já už vím :-( - na druhou stranu mám velké štěstí, že prodejce souhlasil s vrácením peněz, nemusel

 

Pokud budu hrat chytreho, tak:

 

Aukro - ojeb nejvetsi, bazary - ojeb mensi a jistotu mas leda tady na foru (myslim sekci bazar).

 

Kazdy jsme se nekdy sekli, nekdy, ze jsme neco koupili, jindy, ze nekoupili a taky, ze prodali... financni ztrata pouci cloveka nejlepe.

 

Fejkuji se hlavne drazsi modely, treba stribrnych diplomatu bude podle me vetsina fejku, to jsou jinak hodne vzacne hodinky. Nebo ty Sturmanskie, co mel Gagarin a mas je v krabici, tak tech je na trhu 90 % fake. Vojenske hodinky a limitky se fejkuji casto, jelikoz pro neznaleho staci jen jiny cifernik. Takze rovnou bacha na Prim letecke, ne ze se budes zase ex post ptat! :-)

 

ok, to dává smysl i s těmi pravděpodobnými kandidáty na fejky - na ty Gagarinovy Šturmansky se ještě v budocnu zeptám v nějakém jiném vlákně, až toto trochu opadne, mám tam řadu otázek

díky!

 

Přesně tak, Aukro nedoporučuji v žádném případě :)

 

eBay na tom bude předpokládám stejně - masové marketplace a první volba pro kafky, jako jsem já - jasný.

Díky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ebay se daji obcas vydrazit pekne kousky za velmi slusnou cenu ale musis vedet co kupujes.

Jak to tady ctu tak tobe bych nedoporucoval tam neco kupovat.Mozna casem az budes mit zkusenosti ale ted fakt ne :)

Upraveno uživatelem Alex77
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Při pohledu z mobilu se zdá, že hodinky jako takové jsou ok. Asi tam nebude originální korunka, ale to může být už dáno stářím a již v minulosti provedeným servisem. A záručák je podle mě tisknutej v dnešní době. Bývalo zvykem mit v záručním liště číslem popsaný model hodinek.

Vzhledem k ceně bych požadoval více detailnějších fotek pouzdra- hlavně kolem korunky ze spodu a fotku strojku. Podle data by tam měl být tretišroubek 68.3.

Usuzuji tak podle mých diplomatů prodaných 1971. Jinak cenu nekomentuji.

Upraveno uživatelem skodna
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...