Přejít na obsah

Kuny v autě


Tomas8

Doporučené příspěvky

Ahoj pánové,

To, že kuny rády žerou podtlakové hadice od turba je známá věc. Několika kámošům se to už stalo, mě se to dlouho vyhýbalo... Až teď... Parkoval jsem v horách na kopci, takže blikajícím kontrolkám jsem moc nevěnoval pozornost, říkal jsem si, že to je tím, jak je auto ještě zmrzlé. Z kopce to nemělo vliv na funkci, ale po rovině, nebo nedejbože do kopce to bez turba nejede skoro vůbec. Naštěstí jsem udělal diagnostiku přes přítele na telefonu a cestou do Prahy mi to v servisu za půl hodiny vyměnili (1700;-Kč)

 

Chtěl bych se vás zeptat - nemáte někdo zkušenosti s nějakým kunoplašem? Na netu je spousta elektronických záležitostí od 300,- do 2000,-, ale kterou krabičku vybrat, aby skutečně fungovala?

Díky za praktické zkušenosti.

 

Jo, kdyby někdo nevěděl, jak to vypadá, když mu to ty svině prohryžou, tak začne blikat oranžově kontrolka žhavení (a vypadnou i některé napojené systémy - automatický tempomat atd). Mluvím tedy o dieselu od Škodovky, ostatní auta z koncernu to budou mít asi podobně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S timhle mam kopec zkusenosti, bydlime na samote vedle pole a lesa takze kuny jsou u nas jako doma, zkusil sem snad uplne vsechno, i ty ne uplne cisty veci. Za me sprej rozhodne ne, po chvilce to zacnou zrat i pres to, zbude akorat motor zalepenej nesmyslem na kterej se lepi prach a bordel a nejde to poradne umit, krabicka vcelku funguje, ale kdyz je kuna odhodlana tak kouse i pres krabicku. Jedine co me kdy stoprocentne fungovalo bylo kdyz jsme meli psa a ten si ochcal kola, nikdy tam pak uz kuna nesla, po te co pes umrel netrvalo to dlouho a byla tam zpatky....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak je psáno výše: zvukové plašiče fungují bohužel jen určité typy, resp některé kuny je ignorují. Sprej se musí pravidelně obnovovat a motor je pak ulepený a špinavý

.

Kdybych měl doma tygra (nebo aspoň psa), zkusil bych použít jeho chlupy.

 

Takhle používám jen ty kuličky/kostky do WC. Čím levnější, tím lépe (holt zápach levného zboží), pravidelně je měním a obě auta zatím OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já píšu taky z vlastní zkušenosti, páč bydlím u lesa a ty kurvy, pardon kuny, mi lezou i do baráku. Používám sprej, motor ulepenej nemám, kunám to asi smrdí, protože od tý doby nic nerozkousaly a mně to zase docela voní, ale já mám silnou vůli a vždycky si jdu dát něco dobrýho domu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je proto, že soudruzi v koncernu v rámci  ekologickýho šílenství a následné propagace možnosti téměř 100% recyklace celýho auta vyrábí tyhle hadice s příměsí nějakýho  kukuřičnýho granulátu, tedy v podstatě se do toho motoru umisťuje krmení  pro zvířátka, se divím, že to ještě neuchopili marketingově.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem bývalou firemní Octavii v servisu kvůli kunám 3x (za 6 měsíců). Servisák mi vysvětloval, že Škoda přidává do kabeláže nějakou "bio/eko" složku, která jim prý hrozně chutná.

Koupil jsem sprej v AutoKelly a stříkal to tím jak zběsilej a stejně se vracely, mrchy...

Pomohla až změna auta :-D

Ale tos asi nechtěl slyšet.

Kolega mi radil dát do motoru mýdlo, prý jim smrdí a fungovalo mu to.

Upraveno uživatelem Chorche
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tohle už řeším několik let.

Kamarád pracuje v Zoo a přinesl mně sušený trus od tygra. Dal jsem do prostoru motoru a byl vážně klid. Pak to v Zoo ochránci zakázali a kuny byly zpět.

Teď mám auto proti kunám pojištěné a už to neřeším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové díky. Nečekal jsem, že se strhne taková diskuze. Asi je to častější problém, než jsem si myslel.

Změnu auta nechystám, mám ho rád. Jinak je pravda, že všem co znám, kuny sežraly jen škodovky a VW nezávisle na modelu.

Asi začnu těmi kuličkami do WC a zkusím oholit nějakého ratlíka. Nebo až půjdu do ZOO, tak si udělám výlet do tygří klece :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne jak se pise vys. Soukromy auto Volvo - kuny nezajima. Firemni Oktavka - 3x kuna, pak firemni Tucson - nezajem. Ted nove zase Oktavka, byla pred domem tri dny a uz tam byla, nastesti sezrala jen hadicku od podtlaku, coz vyresil servis na pockani.

Sousedi z obou stran maji psy, my doma dva 60ti kilovy bloodhoundy a tem svinim je to jedno. Sezerou Skodovku a pak se vyserou pred boudu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...