Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK


Doporučené příspěvky

Je to tak, jak hlásá odborník Honza. Ještě bych dodal, že ciferníky typu 96 mají jinak rozložené čepy na uchycení ke strojku. Typy 69 a 68 je mají shodné. Takže za předpokladu, že někdo neulomil tyto čepy z ciferníku a následně nenabastlil ciferník nějak zpět na strojek, se dá s jistotou říct, že se jedná o typ 69. Je však vsazen do nějakého pouzdra (asi soudky) a nějak zaklopen dýnkem, pokud vůbec nějaké dýnko existuje, páč díky setrvačníku samonátahu je strojek vyšší a běžné dýnko je moc ploché a nepasovalo by tam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj, prosím o pomoc s určením hodinek. Nějak jsem je tu nenašel a to ani v různých katalogách volně dostupných na internetu. Momentálně ani nevím, jestli jsou po babičce nebo po dědečkovi :-) 

 

https://photos.app.goo.gl/TuiPmKk5S5A87LeG3

 

Děkuji.

Dej sem prosím fotky a ne odkaz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se, nevěděl jsem jak přidat fotky. Děkuji za super-rychlou reakci, aspoň teď vím, že jsou po babičce :-D Jen ze zvědavosti: Dá se odhadnout doba výroby a dostupnost náhradních dílů? Nejspíš zezadu nechám vyrýt jméno a data babičky. Bude to pěkná připomínka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to skusim este raz. Kde prosim vas zozeniem nejake informacie o tychto hodinkach? Zaujima ma najma kedy boli vyrabane.

Dakujem :)

Je to typ:50 018 1,vo výrobe od r.1959.

Púzdro nie je pôvodné-má mať fazetky na nôžkach-(skosenie hornej hrany)

rúčky sú menené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně bych u primek slovo bastl asi ani nepoužíval. Primek se vyráběly mraky typů, všechny díly navzájem normálně pasují, a někdy jejich kombinace vypadá i líp. Primky byly lidové hodinky, díly se kombinovaly naprosto běžně, dělali to i hodináři a nikdo se nad tím vůbec nijak nepozastavoval. Proč taky.

Prostě běžný dobový jev. Skoro bychom tomu dnes mohli říkat tradice :)

 

A bastl je navíc ošklivé slovo. Nejde mi dohromady s primkami pro radost.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, 

 jsem naprostý začátečník, ale PRIMky se mi moc líbí. Chtěl bych poprosit o identifikaci těchto hodinek https://trockij86.rajce.idnes.cz/Hodinky_PRIM_15/ . Číslo vypadá že je 1050375, 13/01/59, typ 0111. Domnívám se, že jde o Prim kal.50, 32 mm, bílý šupinatý ciferník. 

 

Myslím, že je to tento typ: http://www.krasnestareprimky.estranky.cz/clanky/databaze/hodinky/kalibr-50/karta--prim-kal.50--32-mm--bily-supinaty-cifr--srdicka-konkavni--8-zl.-cisel-plastickych/

 

Bibli zatím nemám, prosím o radu o jaký typ, zda jdu správným směrem... Kdyby chtěl někdo nacenit (zda to vůbec stojí za to) nebo zájem, tak je pošlu dál. Strojek funkční, ale přesnost a rezerva nátahu neměřena. Rád bych časem koupil Prim Traktor kal 50 na běžné nošení. Za jakoukoliv radu budu rád. (omlouvám se jestli spamuju špatnou diskuzi, je jich tu tolik, že se v tom zatím rozkoukávám). Děkuji!

Upraveno uživatelem jirka86
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...