Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Díky všem za dosavadní fotky, recenze a zkušenosti. 

Pokusil jsem se to vhodně agregovat do článku na náš blog. Mimo to, že jste teď "slavní", se dostanou reálné zkušenosti i k dalším smrtelníků, kteří nepatří mezi nás nemocné chrononemocí :) 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 6. 8. 2020 v 15:09, OWG napsal:

Rad bych se přidal na seznam zájemců :)

Pripíši tě na seznam náhradníků. Pokud to půjde dobře, poslali bychom hodinky na konci všem :) 

Náhradníci:

  • gerhard
  • Ondoni
  • M.K.
  • OWG
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Tak konečně jsem se dostal k tomu, abych se rozepsal trochu více. V rámci chronomagu jsem jako putovní hodinky měl k dispozici G-Shocky, pak Archimede a tohle jsou třetí hodinky u kterých jsem se zúčastnil jejich putování mezi členy.

Určitě děkuji organizátorům za možnost si je vyzkoušet, nebudu si nic nalhávat, určitě to nejsou hodinky, které když bych viděl za výlohou obchodu, tak bych měl nutkání si je koupit 🙂

A taky díky Markovi, který byl přede mnou v pořadí a předal mi je o něco dříve než musel, mohl jsem je tak i trochu "povozit" v rámci dovolené.

Samotné předání hodinek působilo trochu jako ceremoniál, protože v tašce je spousta věcí včetně dárku od Helveti pro všechny účastníky tohoto projektu.

Na hodinkách mě jako první překvapilo jak působí lehce na ruce, slovy Karla Gotta  - "to jsem opravdu nečekal". Naštěstí Marek je podobný hubeňour jako já, takže jsem byl ušetřen nastavování tahu. 

Co mě jako další zaujalo ale hlavně celou dobu nošení otravovalo je nutnost použít druhou ruku při odečtu času. Párkrát jsem se přistihl, že jsem se pro odečet času raději mrknul na mobil než abych zmáčknul tlačítko na hodinkách. 

Jinak hodinky samozřejmě poutají pozornost, nejčastější poznámky jsou typu pasák nebo kolotočář, al věřím, že svoje fanoušky si můžou najít. Nosil jsem je i do práce ke košili a neměl jsem pocit, že by se to nějak spolu mlátilo.

V rámci putování s hodinkama jsme je dostal mimo jiné až na Mont Fort do výšky 3330m (samozřejmě lanovkou 😉) a nebo je povozil parní lokálkou v Oberwiesenthalu.

Nyní je budu předávat ještě dál, takže ještě jednou díky za možnost se této akce zúčastnit. Jinak fotit neumím a navíc jsem zjistil, že mám hnusnou ruku, tak se omlouvám za fotky 🙂

 

Předání v Přelouči

IMG_2279.thumb.JPG.97d4256bf226083e185310427cc89b46.JPG

Lauterbrunnen

Lauterbrunnen.thumb.JPG.e4fc0d389d2a9df021ad1f74344ed971.JPG

Mont Fort - v pozadí Matterhorn

1198756210_MontFort.thumb.JPG.891c38a25213b8a7b40578b1a852cd3b.JPG

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Dva tydny s Vetrelcem aneb Sundej to, nebo se s Tebou rozejdu!

 

...tak nejak by se to dalo v kostce cele shrnout, nicmene by to byla skoda, tato zlata kostka na mem zapesti si me sympatie nakonec ziskala.

A to nehlede na me okoli, kteremu jsem byl vetsinou pro smich (co to k. je, to mas z Aliexpresu?) - ja jsem si tyto dva tydny uzil.

Zejmena super je originalni design a geometrie, naprosto me dostal displej umisteny na predni hranu, kdy nemusim klasicky natacet ruku abych odecetl cas, uhel zobrazeni je v prirozene poloze ruky... genialni. Take jsem ocenil lehkost a pohodlnost noseni.

O neco horsi je zpracovani, po vybaleni z boxu mi prisly docela levne vypadajici, ale vzhledem k cene a "puvodu" v sedmdesatkach to tak asi ma byt a zvykl jsem si.

Na co jsem si nezvykl bylo neustale cisteni od otisku prstu, nejiste mackani tlacitka - nema zadnou odezvu a casto se na prvni stisk nic nestalo. Take jeho umisteni neni zadna slava.

Na hodinkach se jiz zacina projevovat intenzivni testovani kolegu chronomagoru, je castecne sedreny napis Bulova, lehce tukla hrana displeje, vsude mikroskrabance. Na tahu bych ocenil nejakou pojistku zapnuti.

A to je asi tak vse pratele, jiz jsem je predal kolegovi Sicikovi, docela mi ted chybi, byl to spravnej ulet a ja timto dekuji Helveti.cz za moznost vyzkouseni.

LB

6.jpg

4.jpg

5.jpg

2.jpg

3.jpg

1.jpg

Upraveno uživatelem lukasb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahoj,

    Děkuji za možnost být součástí pouti putovních hodinek Bulova. Narazil jsem na ně už dříve a něco si o nich zjistil. Zaujaly mě. Často jsem na ně koukal ve výloze prodejce hodinek. Den před tím, než jsem objevil tuto akci na Chronomagu, tak jsem o jejich historii a účelu vyprávěl i manželce. Stejně tak i o zamyšlení se, které popíšu níže. Úspěšně jsem se zapsal a čekal a čekal. Dokonce se mě manželka několikrát ptala, kdy už budu na řadě.

    V průběhu testování jsem přišel na to, že hodinky nenosím jako ukazatel času. Na zápěstí se dívám často, ale zjištění času je vedlejší. Užívám si hodinky jako takové. Dalo by se z toho usoudit, že mi tak nebude vadit zmáčknutí tlačítka pro zobrazení času, ale není to tak.

    Letmé stlačení občas nestačí. Je potřeba stlačit pořádně. Já jsem se nad touto funkcionalitou zamýšlel a vymyslel jsem si vstupy a závěr. Displej je sice důmyslně nakloněn, abych při řízení auta mohl lehce odečíst čas, ale ve výsledku pro zjištění času musím vykonat náročnější činnost zmáčknutí tlačítka druhou rukou, než abych prostě naklonil hodinky k sobě. Taky jsem si říkal, že se čas nezobrazoval konstantně z toho důvodu, že je displej velký a baterie v 70. letech by stálé zobrazení času nezvládaly a musely by se často měnit.

Současnou reedici bych pojal moderně. Čas by se zobrazoval stále a prostor hodinek by pod “mřížkou” schovával solární panely pro dobíjení baterie. Tlačítkem bych mohl volit režim jasu vč. úplného zhasnutí.

    Mám obvod zápěstí +-17,5cm a ačkoliv preferuju menší hodinky, tak jsem neměl problém s velikostí těchto. Na zápěstí sedí skvěle a hezky se na ně kouká. U spony postrádám lepší řešení zapínání a odepínání. Jednoduchá pojistka by taky neuškodila. Tah při obepnutí zápěstí “vystrkuje” hrany, které by by buď trčet nemusely a nebo mohly být oblejší. Povrch je potřeba často utírat, neboť je na něm vidět každý potřebný dotek. Kvůli krátkému zobrazení času se na nich nedá stopovat. Při slunečném dni nečitelné.

    Závěrem musím říct, že se mi hodinky vč. všech chybiček moc líbí. Mají své kouzlo, výstřednost a pyšně jsem je celých 14 dní nosil. V tomto týdnu mi dorazila zlatá edice zavíracího nože Kershaw Leek, tak jsem své vzezření povýšil z lokálního pasáka na minimálně okresního, či krajského :)

Zítra udělám záznam do deníku, vše zabalím a v pondělí posílám dále.


Ještě jednou děkuji a zlatu zdar

20201010_100309.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj, putovní Bulovy gold se ke mě dostaly v období vanočních svátků, kde svým vzhledem perfektně zapadají. Ještě jsem je stihnul vzít i do práce. Musím říct že budí pozornost i u zcela nezasažené populace. Většinou se lidi ptají kde jsem zaparkoval kolotoč. Hodinky jsou to jinak pěkné, asi bych si ale vybral ty černé (nejsem Michal David). Zobrazení času po zmáčknutí gombíku je trochu nezvyk, ale asi bych si zvyknul.

DSC08553.JPG

DSC08585.JPG

DSC08634.JPG

DSC08671.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, hlásím převzetí hodinek - jestli se tohle zařízení dá tak nazvat 😄 - od Míry (morati), vše v pohodě, hodinky funkční. Během týdne něco sesmolím a nafotím.

A rovnou se zeptám @Jiří ŠtencekJirko, jsem náhradník, takže hodinky pak pošlu "domů"? Děkuju...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé, pročítám si vaše zkušenosti s hodinkami a mám z toho upřímnou radost. Je vidět, že vás zaujaly a často i vaše drahé polovičky (ikdyž ty asi spíše negativně) :D

A ač hodinky asi "utrpěly" nějakými zážitky (jak píše Lukáš o ťuknutí displeje, poškrábaném nápisu a náramku), tak tohle k tomu patří. Uvidíme, co zvládneme společně se servisem, abychom hodinky dali zase "do stavu". 

Věřím, že i následná aukce přinese nějaký výnos pro dobrou věc. 

Díky všem a ať vám to tiká!

Jirka

PS: Čistě ze zajímavosti, @Moty, co je to na fotce za jídlo? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...