Přejít na obsah

XIIVI


beeman

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 2,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Welcome back :).

Musím říci, že mi vlákno chybělo. Tady se člověk dostal do reálného procesu vzniku a výroby hodinek a v tom je to na fóru ojedinělé. Sice žádný Beemanovky (už) nemám, protože na těch 44 mm fakt nemám ruku, ale na 40 mm se těším a rád bych někdy jedny pořídil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsících...
  • po 4 týdnech...

Dělám to velmi nerad, skoro by se dalo říct, že to láme mé chronosrdce, ale musím se podělit o svůj osobní zážitek s Beemanem za poslední skoro půl rok.

Rychlá verze příběhu je, že jsem mu vrátil jeden z kousků ze série first blood, on jej dal dokupy a obratem prodal a já už 5 měsíců čekám na peníze. Za tu dobu jsem slyšel a četl spoustu výmluv a slibů, ale peníze do dnešního nemám.

Ta delší verze je následující, mám od Beemana číslo VI z first blood, několikrát jsem se s nim viděl osobně, obdivoval jeho nápad a kumšt, byl nadšený z jeho přístupu k zákazníkům, damaškové pouzdra atd.. Proto jsem neváhal a když se tu v inzerci objevil jiný kousek a ještě se slevou, vzal jsem ho pro mého chronokamaráda, který žije v Německu. Po nějakých peripetiích s posíláním dorazily na místo určení. Po pár dnech nošení nastal problém s korunkou, zasláno zpět, opraveno, opět peripetie s posláním. Druhý pokus na místě určení, opět peripetie s korunkou a celkem pochopitelná naštvanost na místě nového majitele. Gentlemanská domluva s Beemanem, že se mu hodinky nadobro vrátí a on vrátí peníze, které jsem za ně dal. Dosud vše velmi vstřícné, korektní a na úrovni. Hodinky vráceny, za pár dnů hodinky opraveny, za dalších pár prodány Beemanem novému majiteli. První příslib zaslání peněz. To byl začátek května 2022. Poté prosba o posečkání s vrácením peněz, poté několik hovorů plných omluv, výmluv a slibů. Poté už jen občas zpráva a ujištění, že peníze dostanu až se něco dokončí nebo prodá a tak.

Výsledek naštvaná kostra bez peněz a totální ztráta iluzí a odpor nosit, do té doby oblíbené, číslo VI.

Navzdory všemu zůstávám optimista a věřím, že svých 22 táců ještě někdy uvidím, berte tedy prosím tento příběh hlavně jako varování před tím, co vás s tímto pánem může potkat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono vysvětlovat asi moc není co. Když mi někdo po domluvě vrátí hodinky, já je prodám dál a peníze, které za prodej dostanu, si nechám, tak se to blbě vysvětluje. Neměl jsem problém Beemanovy počkat měsíc, dva, ale pět už je sakra dlouho, zvlášť když je to pořád stejná písnička:-(

Jinak Berte postřeh jsem tehdy zachytil a popravdě jsem mu tehdy moc nevěřil. No teď už to vidím zase trošku jinak;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, zažil jsem obdobu tohoto slibování a vymlouvání se v úplně jiné oblasti a jiné situaci a dotřepat to s dotyčným člověkem se mi po mnohých urgencích a neustálém posouvání termínu podařilo nakonec taky až s několikaměsíčním zpožděním a po částech. A to nedodržel ani termín, který si jako poslední definitivní sám stanovil. Když jsem nedávno dostal mail s žádostí, kde by se to celé roztočilo znovu, už jsem ani nereagoval. Po pár dnech dorazil další zřejmě urgující mail, ale ten už jsem raději ani nečetl. Sice tenhle přístup není můj styl, ale po tom všem klesá důvěra v další spolupráci hodně rychle k nule.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, ja asi ani nemam konkretni duvod, ale poprosim vas, dejte mu jeste sanci. Alespon chvilku. Chapu, ze vam visi prachy, ale trestni oznameni by bylo to, co ho definitivne sejme. Vidim tady jistou paralelu, pametnici se zamysli, s Ondrou Berkusem. Uprimne, jestli mate na hodinky za kilo, dvacka vas nepolozi. V zadnym pripade to nechci bagatelizovat. Treba si tu jen trepim hubu. S Beemanem jsem se nikdy nesetkal, nemam zadny jeho hodinky. Dejte mu, prosim, jeste chvili... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@villain83 "Uprimne, jestli mate na hodinky za kilo, dvacka vas nepolozi."

...to si snad musíš dělat pr*el, ne? :weird: I kdybych měl doma RM za několik mega, tak to přece nikoho neopravňuje mě podělat o dvacet tisíc, nebo snad jo?! Jasně, že tě nejspíš "dvacka nepoloží", ale o to tu snad vůbec nejde!

Pak se nelze divit, že to v tomhle státě vypadá právě tak, jak to tady aktuálně je, když si mezi sebou obhajujeme zloděje, vrahy, podvodníky atd. :censored:

Upřímně, chování beemana (nebo kohokoli jiného, kdo je tu několik let, má x tisíc příspěvků a nikdy s ním nebyl problém) bych na fóru nečekal a už vůbec bych nečekal obhajování od ostatních :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak můžeš mít milión kladných příspěvků a pak se v životě něco podělá a už se to veze. Nemusí to být ani tvoje chyba.

Nicméně neopravňuje tě to někoho tahat za nos. Vždy je třeba se k tomu postavit čelem a na rovinu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové ať nejdeme do extrémů, můj cíl nebyl lynčovat Beemana veřejně, jen jsem chtěl upozornit, že u něj není vše v pořádku a momentálně je na místě určitá opatrnost.

Před chvíli mi volal, opět se omlouval, opět vysvětloval. Docela mu i věřím, že je teď ve sračkách a moc neví, jak z nich ven. Ale o to důležitější je asi dát si při kšeftech s ním teď pozor. Toť vše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je prasárna ! k beemanovi, jak jsem jej stačil poznat, vůbec nesedí.  Nechápu, proč neřekl chlapsky a na rovinu - jsem ve sračkách, nevadilo by ...... blablabla ......  nebo kdyby ti to nevadilo, poslal bych ti per/huba jiné XIIVIDMC v obdobné hodnotě jako zástavu, než budou prachy..... blablabla.   Je mi líto kostry, jakožto zdejšího spolehlivého člena a jistě dobrého člověka a plně chápu veřejné ventilování jeho pocitů.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...