Přejít na obsah

vložení textu z Wordu?


JMK

Doporučené příspěvky

@JMK: Občas se ptám, kde bere Běžný František Uživatel potřebu smolit maily, recenze, tabulky poznámky, atd. zrovna ve WORDu :censored:

Že bych chudák zmasírovaný dekádami okýnkářské propagandy a "kurzů vytváření zástupců" ani netušil že texty můžou vznikat i jinde a jinak?

 

Jen pro vysvětlení:

  • MS Word => RichText Format (BINÁRNÍ OBJEKTOVÝ dokument, jedno jak je ten slepenec ve finále zapsaný)
  • DHTML Editor => ZNAČKOVANÝ TEXT, nativně používaný na webových stránkách.

Problém je že i kdyby se systémová úschovna při konverzi a vkládání zkopírovaného MS kontejneru do HTML rozkrájela, zachová jen elementární formátování (výška/barva fontu) a napodobí odrážky+číslování. Do DHTML editoru (a notabene sem na fórum) nepřenese vložené obrázky a další složitější/binární objekty.

 

 

Když je teda ten poklad jednou zmaštěný ve Wordu (nebo Libreoffice, ať se do Ancikrista z Redmondu nenavážím jak do ROLEXu), jsou dvě možnosti:

  1. Místo DOC(X) vyexportovat dokument ve standardním formátu PDF, který se v rozšířeném editoru uploaduje a připojí k úvodnímu příspěvku.
  2. Jak radí YPO, dokument z Wordu kopírovat a vkládat do rozšířeného editoru přes úschovnu - ovšem radši ne jako celek, ale po odstavcích:
  • Předem se smiřte s tím, že po aplikaci CSS šablony nebude výsledek na webu vypadat úplně stejně jako na desktopu.
  • Jakákoliv grafika musí být linkovaná (CTRL+C/V je binární vložení, ne link!) ...tj. musí být k dispozici buď souborové http(s) linky na vkládané obrázky na existujících serverech (ne PHP/ASP skripty s parametry), nebo je nutné (své lokálně uložené) obrázky během editace uploadovat (a vygenerované linky umisťovat na příslušná místa v textu) prostřednictvím Bertem zmiňovaného rozšířeného editoru.
  • Pokud se na vložení linků k uploadovaným přílohám vykašlete/zapomenete, seznam s náhledy nepoužitých příloh se automaticky (a graficky ne zrovna vkusným způsobem) připojí až za poslední odstavec příspěvku.
  • U dříve uploadovaných příloh lze k linkování použít i galerii "Moje Média" (a šetřit tak zdejší diskový prostor) - akorát tam občas blbne indexování, takže po pár hodinách od zamčení svůj text běžně můžete najít bez obrázků.

To by samo o sobě nebylo až tak omezující, až na to že redakční systém Chronomagu má jako bonus v záloze pár historických "pastiček", z nichž nejvíc frustrující jsou asi:

  • omezení formátu uploadovaných dokumentů (JPG, PNG, GIF, PDF,...?),
  • omezení velikosti (2MB???) a počtu (10?) vkládaných obrázků/příloh ... + nejsi-li moderátor,
  • časový limit na úpravy překlepů v odeslaného příspěvku jen 10 minut, přičemž hlavičku již založeného vlákna nemůže upravovat ani sám zakladatel (pozor na omezený počet znaků - 25?). 

Ne že by to nešlo jinak, ale berte radši jako fakt že Bert v této chvíli nejspíš nemá k dispozici nikoho, kdo by měl vědomosti a koule s výše uvedeným cokoliv udělat  :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já rozumím tomu, když si někdo recenzi napíše vedle, aby ji slohově a pravopisně vypiloval a taky třeba z důvodu, že ji nevysmahne hned na první dobrou, ale třeba na dvakrát, třikrát, když si s ní chce dát praci. Ale vzhledem k tomu, co píše Radek, je zbytečný to formátovat, tj. upravovat do nějaký grafický podoby mimo samotný editor chronomagu. Já bych to napsal jako prostý text v nějakým textovým editoru, opravdu textovým, tím nemyslím vyráběč doc(x) ani opendocument formátů, ale třeba notepad++ nebo PSPad, který dokážou taky kontrolovat pravopis (což je asi jedna z důležitých věcí). No a až bych byl se slohem spokojený, text bych jako prostý nakopíroval na chronomag, naformátoval a přidal obrázky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mi to v praci, IE11 + Win 7 onehdy neslo.

 

Tak jsem zapnul Chrome a ten zase neumel vlozit fotku, jelikoz nase IT u nej zablokovalo napevno Javu, a neco k fotkam tu chce Javu (je tam nejaky popup ci co).

Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Javascript/AJAX (bez kterého se dnes na webu s prominutím ani neuprdneš) nepotřebuješ žádné povolení, leda by byl ten Váš Ý-Tý naprostej magor.

Zkus si v "rozšířeném editoru" přepnout Základní/Pokročilé nahrávávání (základní ~ upload po jednom souboru, pokročilé ~ multiselect / musí podporovat prohlížeč).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JavaScript sice není totéž co Java - ale pokud k takové paranoie existují nějaké rozumné důvody (vzpomeňme někdejší Chronomagovu ostudu s těžením kryptoměn - což bylo jenom demo, radši nechci domýšlet na kterém ministerstvu sedíš a kdo ze zdejších "reklamních partnerů" by mohl mít zájem o Váš síťový provoz), tak z toho konkrétního počítače bys ve vlastním zájmu neměl lízt ani sem, protože "požadavky mimo Whitelist" si admin klidně může sypat do protokolu, určeného k Tvému odrovnání...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...