Přejít na obsah

Longines Heritage Militar 1938


Snow

Doporučené příspěvky

Longines Heritage Military 1938

 

Longines pokračuje v nostalgické vlně, která se tak ráda prohrabuje minulostí. Tentokrát zvolili vojenské hodinky. 

 

Jednoduchý a přehledný číselník připomíná model z roku 1938, například číselník na šestce nebo totožný font čísel. I tvar hodinové a minutové ručky je stejný a obvod, na kterém jsou pomocí čar vyznačené minuty je stejný. Vyhráli si dost a dost. Matný číselník zaručuje, aby nedošlo k nežádoucím odrazům a pohlcuje denní světlo, číslice jsou v noci viditelné.

 

Ocelové pouzdro má průměr na hraně nositelnosti 43 mm, avšak musíme brát v potaz, že se jedná o vojenské hodinky, u kterých je třeba viditelnost, pohon zajišťuje klasicky ruční ETA 6498/2. Hodinky se nosí na antracitově zbarveném nebo koňakově hnědém koženém řemínku.

 

Cena není nejnižší 2300?, avšak jedná se limitovanou sérii o počtu kusů 1938. Jak symbolické  :) .

 

 

Longines-The-Longines-Heritage-Military-

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak pises, velikost je zbytecne nafouknuta. Ale musim uznat, ze se v Longines konecne naucili delat pekne datumovky. Hodinky to nejsou spatny, ale prijde mi, ze jim neco chybi, ze nemaji jiskru. V reinkarnaci historickych kousku se posledni dobou, alespon v mych ocich, vic dari Hamiltonu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Parádní vlákno. Jak píše kolega Skalis, naučili se dělat datumku. Na tomhle vojenském kousku šli ruku v ruce s předlohou, takže ji vynechali. Mně tu chybí, ale zároveň nechybí. Hodinkám zachovali čistotu a díky mimostředce i pěkné rozložení cifru. Na fotce se mi zdá, že hodinovka mohla být kratší. Ale zachovali proporce originálu. Tohle mě rozhodně baví daleko víc než Hamilton. Jenom se mi zdá, že obšlehnout a vyrobit je snadná cesta. Obšlehnout a vyrobit svůj vlastní historický kousek je chválihodná cesta. Jednou větou, mně se líběj.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednotlivé čísti hodinek jsou pěkné (taky se na tom až tak moc nenadřeli, předloha je jasná), hodinky jako celek hodně špatné - to zvětšení jim hodně uškodilo. Tady budu souhlasit se Skalisem - Hamilton to umí trochu líp. Nepouští se do žádných velkých (doslova) akcí a když už oživuje minulost, tak co nejvěrněji. Jsem zvědavý, kdy éra oblekovek (nebo historických reinkarnací) >38mm pomine.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsících...

Velikost hodinek je autentická, byly vyrobeny na základě požadavků polské armády, prý se používaly i u nás. Mám je pár dní, a jsou fantastické, krásné ploché, dobře sedí na ruce. Originální ve slušném stavu se vyrazily za 27,000 CHF. 

Student 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...