Přejít na obsah

Chrono-Matic 50 s.e. 50.výr.ch


Snow

Doporučené příspěvky

Vzhledem k mému vláknu Longines Heritage Military 1938 se nedá se říct rozhořela diskuse, ale našlo se pár příspěvků, v kterých se objevilo, že retro hodinky dělá hodně dobře dobře Hamilton. a tak mi nedalo, abych se na něj nepodíval. Měl se štěstí na období, které mě hodně zajímá, tím obdobím je, kdo přišel přišel první s chronographem.

 

Všechny utřel Chumpus se Seikem, no budiž.

 

Ale byly tady i jiní sportovci. Mými favority jsou jednoznačně Movado se Zenithem a strojkem ELprimero, ale o něm to dnes vůbec není.

 

 

V roce 1969 přišli tři konkurenti s chronographem jedním z nich bylo velké spojení mezi Hamiltonem, Heuerem, Breitlingem, Dubois Depráz a Büren Watch SA. Z tohoto spojení vyšel slavný strojek 11.

 

 

Hamilton oslavil toto významné 50. výročí modelem Hamilton Chrono-Matic 50  

 

Takže pánové a případné dámy k věci 

 

Hamilton Chrono-Matic 50 speciální model k 50. výročí chronographu

 

Model je opticky založen na modelu ze 70. let Chrono-Matic E. Přijde mi až trapný psát, že mají hodinky černý číselník a bílé indexy a používají červenou ručku stopek a ručiččky bílých subčíselníků, to vidí každý sám.

 

Takže spíš něco, co pouhým okem vidět není.

 

Pouzdro ze standardní oceli, tuším 316L, má tedy pořádné rozměry 51,5 x  48,5 mm, srdcem hodinek je strojek H-31 se 60 hodinovou rezervou a vychází z ETY-Valjoux 7753. Vodotěsnost je 100m neboli 10  barů.

 

Jedná se o limitovanou sérii, která bude dodávána jen na perforované kůži v počtu 1972 kusů. Cena je relativně příjemná 2295 ?.

 

 

Hamilton-Chrono-Matic-50-moodbild.jpg

 

Hamilton-Chrono-Matic-50-Soldat.jpg

 

 

source: https://www.watchtime.net/uhren/hamilton-chrono-matic-50/?utm_source=Watchtime_daily_nl&utm_campaign=Hamilton__Chrono-Matic_50_16092019&utm_medium=email

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, ale na obrázcích se mi líbí. A Ty? No a jestli narážíš svou otázkou na velikost, tak v poho unosim Orisky 51, tohle neni ani kulatý pouzdro, takže stále myslim, že v poho. Ale žádný Háčka se mi nikdy nelíbily natolik abych je musel mít. Hodinek je hromada a každému se naštěstí líbí něco jineho. Takže i v tomto případě je moje úvaha čistě teoretická.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...