Přejít na obsah

Vyber bankovni schranky PHA


Doporučené příspěvky

Presne tak nacelniku, v brne uz si za cash ani poradnou karu nekoupis :D

 

?Pro ilustraci může sloužit příběh, jak si chtěl hlavní organizátor za vydělané peníze koupit mercedes v úpravě Brabus za 3,5 milionu korun. Šel se proto zeptat do autosalonu, jestli by tam mohl dovézt peníze v hotovosti, ale tam mu samozřejmě řekli, že to nejde. Tak si koupil ojetou octavii.?

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/gymnazium-slachta-celnici-e-shop-drogy.A191202_517821_domaci_brzy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Kde beres ty pytliky? Kdysi nekdo zminoval aliexpress, ale nemel bys nekde presny odkaz prosim?

Dej na Google (nebo přímo na Aliexpresu) vyhledat "zip bag".

 

Pokud jsi z Prahy a chceš si raději "vybrat rukama" doporučuji https://www.rafoshop.cz/sacky-a-pytle a https://www.rafoshop.cz/folie-a4-uzaver-na-zip-donau-cira-330x240mm

 

V Nuslích mají takový "kancelářský supermarket".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně nemám zkušenost. Každopádně rozhodně bych volil službu s 24 hodinovou dostupností. 

Také, pokud jsou mé informace správné, tak banka je povinna na evidovat komu schránku pronajímá a případě to sdělit např. exekutorovi či stánímu orgánu. Nebankovní společnosti tuto povinnost nemají.

Tak každopádně na výzvu některého z jmenovaných orgánů, má povinnost i nebankovní společnost, a dokonce i soukromá osoba. Je to právně ošetřený dobře. (každý má povinnost na výzvu). nicméně otázkou je zdato exekutora napadne je oslovit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to myslel. Exekutor (státní orgán) vyzve všechny banky, jestli tam "povinný" nemá účet. A banka k tomu "zadarmo" navíc přihodí i informaci, že tam má bankovní schránku. Že by oslovoval soukromé společnosti exekutora ani státní orgán nenapadne. 

Možná by bylo nejvýhodnější (a ve výsledku možná i levnější si pronajmout nějaký "city self storage" a nastěhovat si tam pořádný sejf :). Prakticky nedohledatelné a bezpečnost vysoká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím, jsou-li nějaké nové právní předpisy, ale udivilo mě, že poté, co manželce krátce po sobě zemřeli rodiče, jí vyzvali notáři k nahlášení účtů a ostatních finančních produktů, tedy i bankovních schránek, které rodiče mohli třeba mít, dle toho, byla řešena pozůstalost. Dříve to bylo tak, že notář sám zjistil co kde zemřelý měl (účty, bankovní schránky, investiční fondy, akcie, apd.) a to se řešilo. Takto to alespoň bylo řešeno u mého souseda, kterému zemřela manželka. On neřešil vůbec nic, on toho ani není moc schopen, vše v bankách, účty i schránka bylo ke dni úmrtí zablokováno a notářka ho vyzvala, aby s ní šel do bankovní schránky, úředně jí otevřeli a udělali soupis (paradox je, že nerozlišovala, co je jeho a co je zemřelé manželky), potom to nějak spočítala, on zaplatil poplatky, vše se odblokovalo a bylo to.

 

Takže pokud dnes pozůstalý o něčem neví, což je asi dosti dobře možné, tak to zůstane ve ztracenu, tedy  po letech státu nebo subjektu, který to spravoval, o čem pozůstalý ví a záměrně nenahlásí to notáři, zůstane nezdaněno (ovšem to je podvod), to, co pozůstalý věděl a nahlásil notáři (u nás to bylo jasné a velmi snadné), tak to je dosti tvrdě zpoplatněno daní a hlavně notářským poplatkem.

 

Takže nevím, dříve to byla pohoda (mně rodiče zemřeli někdy před revolucí a vše vyřídil notář), nyní je to necháno na pozůstalých, co vědí, co přiznají, ale co tím pádem riskují...

Upraveno uživatelem pavča
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...Takže nevím, dříve to byla pohoda (mně rodiče zemřeli někdy před revolucí a vše vyřídil notář), nyní je to necháno na pozůstalých, co vědí, co přiznají, ale co tím pádem riskují...

Jako sry, kolik např. bylo bank před revolucí a kolik je nyní. Pokud by měl dnes notář obeslat všechny existující peněžní ústavy, stavební spořitelny apod., pak by se to vypořádání mohlo vléct pěkně dlouho. Proto v rámci předběžného šetření zjišťuje, kde všude by mohl mít zemřelý peníze uloženy, což ale samozřejmě neznamená, že musí spoléhat pouze na tuto informaci, nicméně sám např. oslovuje jen banky v místě bydliště obvyklé. Jinak zájmem notáře je samozřejmě zjistit veškerá aktiva, protože od toho se odvozuje jeho odměna. Pokud jsou dědicové, pak je i hloupost aby majetek, který se dohledá později, propadl státu či správci: je projednán v tzv. dodatečném dědickém řízení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak jsem se taky trochu víc začal zajímat o případný pronájem a koukám, že to nebude tak lehký, jak jsem si myslel.

Koukal jsem na ČSOB, tam mi řekli, že schránky jsou pouze pro jejich klienty a ještě k tomu pojištěné jen do hodnoty obsahu v max výši 800 k (pak lze extra připojistit). Nevím jestli mám správné informace, protože ženská na infolince byla dost nejistá, nic nevěděla a vše hledala. Máte někdo schránku u ČSOB a nejste klientem?

Pak jsem koukal na KB a to se mi líbilo jak lokalitou, tak i cenou, ale ta cena na stránkách je pouze pro klienty, nebo dvojnásobek pro neklienty. Líbila se mi i max. hodnota do 10 mio, což by měla být i hodnota pojištění.

Já jsem jako konzerva už od narození u ČS, tak čekám co mi řeknou k podmínkám tam...ta moje bankéřka taky věděla prd, že prý mi to zjistí. U nich mi vadí, že mají jenom dvě místa s nic moc parkováním a žádné z nich není moc blízko ani k mému domovu, ani k práci.

Tak se asi začnu zajímat i o účet v KB nebo ČSOB, abych mohl jejich služby nějak rozumě využít.

Zároveň mi asi ve dvou bankách říkali, že ani nevědí, jestli na konkrétních pobočkách bude volná schránka, tak ještě tohle k tomu:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já nevim jestli jim stačí pouze založit účet, kde nebude žádný pohyb...to asi ne. Alespoň já bych očekával, že tam bude nějaký oběh peněz.

A to už zase na jedno kliknutí není.

V KB mi to primo nabidli, kdyz jsem zakladal schranku. Rekl jsem, ze ucet nepotrebuji, ale banker trval na tom, ze mi ho da bez poplatku a schranka me tak bude stat jenom pulku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem vcera fyzicky obesel CSOB a CSAS a moje hodnoceni, znamky jak ve skole:

 

za 2: CSAS Budejovicka. Je to na kopci, vytopeni nehrozi. Prostredi modernizovane nekdy kolem 2010+, uzavrene boxy, dostupne schranky 3 velikosti (nejvetsi 17.5 na vysku za 3.5kkc/r). Celkove prijemne prostredi. Do idealu tomu chybi pojisteni, ktere vubec nemaji. Na druhou stranu me to netrapi, ta pojistka je v podstate fikce. Pri dotazu v KB odpovidaji, ze nemaji zadny stanoveny postup pojistne udalosti a ze to resi individualne. Coz v prekladu podle me znamena, ze zaplati jenom to, k cemu je clovek donuti a moznosti dokazovani mnoho neni, resp nejsou skoro zadne. Nechaji vas do prostor schranek kouknout i bez smlouvy.

 

za 3: CSOB Na Porici. Proti CSAS nevyhoda zaplavove oblasti, pani mi na pobocce priznala, ze tam pri velke vode (tusim 15 let zpatky?) byly vytopene spodni schranky. Prostredi jinak slusne vypadajici, boxy otevrene (jsou tam dve mistnosti, mozna v druhe je i zavreny, nevim), rekl bych trosku mene komfortu nez Budejovicka. Nechaji vas do prostor schranek kouknout i bez smlouvy.

 

za 4-: KB Prikopy. Zaplavova oblast, vypada to tam jak po vybuchu na stavenisti, coz jsem popisoval na zacatku vlakna. Chystaji rekonstrukci, coz ale znamena, ze se tam bude potulovat dost delniku a nejaka vice ci mene laxni ochranka. Kazdopadne se tam bude stoprocentne prasit pri te stavbe jako prase. NEnechaji vas do prostor schranek kouknout bez smlouvy, takze tu spoust clovek objevi, az kdyz ma podepsano. Boxu minimum a jsou jen otevrene. Jedinou vyhodou je pojisteni do 10Mkc, ale to je velmi teoreticka zalezitost, takze jen male bezvyznamne plus.

 

 

Jako posledni zajimava moznost kterou resim, jsou Trezorag Firesafe, ktere me naprosto nadchly ve tride III s mechanickym otocnym zamkem, tzn zadna elektronika a absence klice, coz je skvely. To je pro hodinkoveho fajnsmekra velka libustka a neni to nejak absurdne drahe. Takze bud Firesafe nebo CSAS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hosi, tomu neuverite. Vcera jsem byl v te KB zjistit vic o bezpecnostni schrance a skutecne ucet je potreba, ale nemusi se vyuzivat, pouze zalozit. Rozhodl jsem se tedy, ze do toho jdu a ze prijdu dnes a schranku zridime.

Ted jsem prave v KB.

Uzavreli jsme smlouvy na ucet a na schranku a ja jsem si sebou rovnou vzal kukacky na ulozeni.

Banker sel pro klice od safe a ted vidim, jak tu pobiha od jednoho bankere ke druhemu a hleda klice, protoze tam kam by se mely davat, nejsou. A on si je neromalne zamkl jeden banker do skrinky a odesel k doktorovi. A maji jenom jedny ty klice....chapete to??? Takze se ceka az se vrati. No ja tu smlouvu snad rozcupuju a jdu do haj.lu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vtipný. Já mám teda v ČSOB normálně čipovou kartu, kterou jednak otevřu dveře do místnosti/trezoru se schránkama a druhak mi to předotevře tu schránku tak, že už potom stačí jen můj klíč od schránky a nepotřebuju bankéře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tak pak dobehl, vyndal klic a prisel se mi omluvit.

Kurnik, ja byl i prekvapenej i z te mistnosti. Ja cekal, ze me vezmou nekam do podzemi, kde bude ohromnej trezor jak ve filmu a on mne odvedl do maly mistnosti, ktera byla za dvojema drevenejma dverma, se zamrizovanym oknem a trema trezorovejma skrinema. Tak se asi kouknu do toho CSOB.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...