Přejít na obsah

Kdo máte jakého psa?


Conrad

Doporučené příspěvky

Obě rasy vyžadují každodenní pohyb a aktivity. Z jedné strany má sousedka borderku a z druhé sousedka australačku. Obě ženské jsou neustále venku. Borderky jsou víc "potvory" a australáci jsou někteří ostřejší na jiné psy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží hodně o povaze psa, naše feňule je na ostatní psi vesměs hodná, spíš naopak jsem zažil že na ní vrčely borderky. Australák by měl být povahově klidnější než borderka. Ale oba psi jsou povahově úplně jiný než třeba ten labrador a i ten australák vyžaduje relativně dost pohybu nebo aspoň nějaký způsob zaměstnání.

 

Odesláno z mého MotoG3 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš pravdu, že je to hodně o povaze jedince. Popisované chování u borderek připisuji deprivaci, kdy jim majitelé neposkytují dost podnětů a pohybu. Vždy když je nějaký pes v módě, tak se po ulicích zvýší počet psích blboňů této rasy.

 

Kdybych volil psa do bytu i na sport, dobře vychovatelného a inteligentního s vlídnou povahou, tak by to byl borderterier.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My jsme si před třemi lety pořídili šibu, která byla nalezena, jak se bezprizorně poflakovala a nikdo se k ní nepřihlásil. Šibu jsme chtěli od chvíle, co jsme ji viděli naživo a tohle byla skvělá příležitost. 

 

Fin však naše očekávání překonal ve všech směrech a nečekali jsme, že si domů vezeme vyčůraného ďábla mazanějšího než liška... Ale bez každodenního zvýšení tlaku z nějaké jeho skopičiny si už život tak nějak nedovedeme představit. Nutno ale říct, že když má chuť (což vlastně skoro pořád), je to velký mazel.

 

Je tu někdo další s tímhle plemenem?

 

 

 

post-14565-0-68385800-1548930350_thumb.jpeg

post-14565-0-48216700-1548930529_thumb.jpg

Upraveno uživatelem enGiN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera se u mě v sedm vecer ochomytal pes, v prvni chvili mi blesklo cane corso bez obojku asi v dedine uteklo (500 obyvatel)... Nekdo ma doma stene, se nekde prosmyklo a uteklo... Vemu ho dom.... Nafotim, facebook, email na zname nic...

 

Dnes sem se v ramci socialni site (Hranice okr Prerov) dozvedel ze v okoli jsou dve stenata podobnil, psi, ja nasel fenu a tuk tuk snad uz zustane u noveho majtele... Pes to dle me bude peknej, ale velkej, na zahradu... Ja mam dva... Ale resit dalsi kotec, navyky, ockovani, to proste nevim... At si to uvedomi ten kdo to v unoru vyhodil z auta... A kdyz uz at neni pica a posadi to v tasce ve meste naraz... Jako rozhazet to v radiusu 30 km... Kdybu nekdo mel zajem o jednoho pumra tak po sz poslu utulek kde se nachazi, jeden uz se po faceboku prihlasil, jeden se aklimatizuje a snad to klapne a dalsi ceka...

 

 

Majiteli techto stenat dekuji za zivotni lekci a doufam ze mu to nikdy neoplatim...

post-13209-0-52893100-1549228071_thumb.jpg

post-13209-0-26396400-1549228081_thumb.jpg

post-13209-0-61540400-1549228087_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...