Přejít na obsah

Kdo máte jakého psa?


Conrad

Doporučené příspěvky

Tak to nebyl moc dobrej nápad před tejdnem s tím odkladem. Celej tejden stál za prd, bylo to čím dál horší, noc na dnešek jsme se vlastně oba modlili, aby umřela. No nic, musel pomoct veterinář, už má klid. K tomu je žena s klukem v nemocnici (nic vážnýho, tedy doufám, abych to nezakřikl), takže jsem doma sám. Super.

Tady byla ještě fešanda, takhle si jí chci pamatovat.

image.thumb.jpeg.9a652adb4e0c90a18cba5bc575f65f7d.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechny psy, které jsem si sám doma uspal, jsem obrečel. I v mém pokročilém věku. Ale tak nějak jim to člověk dluží za tu radost, kterou mu dávali. Protože mám chytrou ženu, tak vždycky během pár dní prohlásila něco ve smyslu "já se na tebe už nemůžu dívat, takhle nevypadáš ani po pohřbu v rodině, jedeme pro štěně". Sice to tak v danou chvíli nevypadá (a sakra vím, jak se teď cítíš, bo jsem si tím už prošel několikrát), ale je to jediný smysluplný řešení. Kdo neměl psího parťáka, nepochopí... 

Říká se, že kdo nemá rád zvířata, tak nemá rád lidi. Já si myslím, že to není úplně pravda. Protože znám spoustu lidí, co milují zvířata a lidi nesnáší....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@warann: Naprosto Ti rozumím, tahle plemena jsou obvzlášť přátelská, ale chce to dalšího pejska, jinak to půjde špatně a jak už tady zaznělo, kdo má psího parťáka déle nebo opakovaně, tak to jinak ani nejde. Já mám velké psy a mám to stejně, musel jsem tohle řešit u dvou, ale vždy si na ně vzpomenu, v hlavě Ti zůstanou, vzpomínky Ti nido nevezme. To přivítání, když přijdeš domů a jsi jakkoliv naladěn, tak pes to neřeší a i s těmi 50 kily na mě skočí a vítá, tohle je k nezaplacení a už si to nedovedu ani představit jinak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jednou dík.

@Sphinxx To víš, že o tom přemýslíme, už tak trochu i dřív, než k tomu došlo. Jen (doufám že to nebude znít v daný situaci cynicky), mě trochu nemile překvapilo, kam se mezitím posunul "trh" se psy. Měli jsme psa, měl jsem psa i dřív, ale nejsem nějakej velkej chovatel a tak jsem to nesledoval. No a když vidím inzeráty typu 25  -35 tis za krásnýho pesjka, táta s PP, máme bez PP ale, zaručeně čistokrevná, tak se mi protáčí panenky.

Ovšem zcela mě dostal inzerát - táta beagl, máma pitbull, cena 7 tis :-).

Známí kupovali maďaráka, už čtvrtýho v řadě a taky říkali, že nechápou co se děje, že na něj málem museli dělat konkurz, že dřív tohle nikdy nezažili.

Tož to jen tak, v koutě prázdno, rodina v nemocnici, tak to není moc veselý ráno.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázkou je, co chceš za plemeno a v jak jsi náročný na PP. Já Ti za sebe můžu říct, že když to stojí za to, tak si neváhám dojet i daleko. Můj poslední pes je z Ukrajiny, cenově tady dražší a ne tak dobře stavěný, venku jsou lepší ceny a dobrá historie, tady si člověk musí dávat pozor a dost prověřovat, což je škoda, ale dvakrát měř ... . Kdybys chtěl Stafíka, můžu doporučit chovku, ale ta Tvoje fenečka mi přišla spíš, jak Staffbull nebo se pletu? Můj postup je takový, že spíš řeším historii, majitele, velmi dobře se soustředím na prostředí, kde pejsci vyrůstají, respektive žijí a ptám se na dost otázek, podle toho si udělám obrázek o majiteli, to je důležitější než cena, protože cena sama o sobě ještě o ničem nevypovídá.

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stafford je exceletní milovník a ideální pes do rodiny, když ho nemá debil, tak je to velký srdcař, takže podepisuji. Kdybys chtěl, něco o tomto plemeni vím a mám s ním i bohaté zkušenosti nejen ze současnosti, kdy dělá velkou společnici tomu mému 50kg tanku, ale i z minulosti, tak klidně napiš SZ, ať to tu neplevelíme. Až to bude aktuální, budeš rozhodnutý jít do následovníka/ce, tak napiš a zkusíme něco vymyslet, můžu Ti dát kontakty, kam dále.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My jsme se posunuli do fáze číslo dva, kdy manželka začala chodit taky pravidelně na cvičák a to co jsme se tam spolu za poslední rok naučili teď provádí se psem i ona. Zatím to jde moc dobře.

Edit: @Sphinxx, @warann všechny debaty o psech sem, žádné sz.. člověk se rád přiučí i o plemenech, která nemá... Díky 😉

PXL_20210420_151540214~2.jpg

PXL_20210420_151630119~2.jpg

Upraveno uživatelem mAra_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sphinxx Jsem to možná s tím názvoslovím trochu zamotal. Mám na mysli Stafordšírskýho bulteriéra.

Tenkrát před lety jsem o něm něco četl, ještě nebyli tak rozšířený (nebo jsem to nevnímal) a hrozně mě zaujali. Pak jsem jednoho viděl u nás u vody a okamžitě se zamiloval. Žena se nejprve trochu bála, ale to ji velmi záhy přešlo.

A teď když jsem přemýšleli zda a případně co, tak odopověď na druhou otázku byla vždy stejná. Nic jinýho pro nás nepřipadá v úvahu :-).

Btw (snad to nebude braný jako nějaká reklama, dávám to spíš ze sentimentu), tady je ještě naše Nanynka (tak jsem jí hned po pořízení přejmenovali) ještě jako miminko přímo z vrhu - číslo 3. Carga. Ku*wa to to uteklo.

https://www.magicdash.cz/cz/odchovy/36-stafordsirsky-bulterier

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@warann

Drž se, vím o čem to je. Mám už třetí generaci. Vždy dva a pokaždé ty malé, dlouhé s křivýma nohama.   

S každou další generací se cítím semknutější. Tahle je pravděpodobně i vzhledem k mému věku poslední a tuším že až budou holky odcházet tak mě to zabije. Taky patřím k těm, co než by poslouchali druhé lidi tak raději jdu se psama do lesa, sednout si na pařez.

 

dogfox_20.4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@warann: Napsal jsi to správně, já to teď čtu a špatně jsem to na poprvé chytil. Je to takový Stafford v kapesní velikosti :D ... tady bohužel nemůžu být nápomocen, protože klasické SBT stanice jdou mimo mě. Ale tak pokud chceš to stejné plemeno, tak asi víš, kam se i obrátit. Ale jestli ty ceny o kterých jsi psal výše byly za SBT, tak je to fakt úlet mimo.

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohu potvrdit to co výše napsali zkušenější... Loni v létě jsme po dvanácti letech uspali Angie, bo rakovina je sviňa a podle doktora jsme to udělali v pravý čas

Od té doby to stálo více či méně za prd. V sobotu jsem s dcerou zajel na Slovensko pro Kennyho a je neuvěřitelné, kolik energie má v sobě taková chlupatá potvora - dokáže pozitivně nabít čtyřčlennou rodinu 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, Duke650 napsal:

...dokáže pozitivně nabít čtyřčlennou rodinu 🙂

A proto je máme tak rádi. Hezky to napsal i @kamilb, dovolím si vyjmout jeho citaci: ... "Taky patřím k těm, co než by poslouchali druhé lidi tak raději jdu se psama do lesa, sednout si na pařez. "

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...