Jump to content

Kdo máte jakého psa?

Conrad

Recommended Posts

Máme tu v Lošticích manželský pár,kteří cvičí Belgické ovčáky na vyhledávání osob a osob zavalených pod sutinami,apod.Jak bude čas,tak se na to mrknou.Mě to na té vysílačce ukazuje tolik km jak píši.Ale jak jsem psal výšše,Beník má velký rozlet a běhá si převážně sám.Jen se vrací mne kontrolovat a nebo na píšťalku,jak je naučen.

Ale když projdu i čtyřmi-pěti obcemi a každá je od sebe 4-5 km a cestou zpět,tak by to tak mělo být.Uvidíme až to proberu se sousedy.

@BushmanJinak u mne je chůze rychlá.Nikdy jsem to nepočítal.Většinou jak nasadím krok,tak stejně na tůrách musím na ostatní čekat.To samé do kopců,z kopců je to horší,myslím tím terén.Tož když jsem se narodil,tak jsem vážil 5,5 kg a jsem macek po celý život,funím jak lokomotiva,ale jedu jak pila.

Beník je zatím mladej,příjdeme a ještě si hraje.Ale pak z ničeho nic klekne a spí x hodin.Ten Beník II co mám v nicku takový vůbec nebyl.To byl spíše měšťák a polař.

Dnes byl ráno s paničkou po městě,prý ho moc přetěžuji ji řekli děti  z nebe.

A on mne takto pozoruje a pořád na mne čučí,tak jsem mu slíbil,že večer bude les a zajíčci a je klid😃

IMG_0821.jpeg

Takhle vypadá pes po 32 km 🤣🤣. Pravda, je to už staricek, 13 let, ale v kondici ( rozhodne lepsi nez panecek ). Chodím tez poměrně ostre, ale i tak to máme za 5 hodin.

20240504_114442.jpg

nejdřív odpočíval před vycházkou a pak jsme šli do luk a k rybníkům.

My jenom 6km (těch psích bylo určitě více) a když jsme vycházeli tak bylo počasí fajn, ale když jsme se vraceli, tak bylo na sluníčku 33º C a pes se na posledním km přehřál a zalehl do vysoké trávy a chladil se, tak jsem ho vzal do náruče a nesl (je tam docela slušnej kopeček) a to jsem se zase začal přehřívat já 🥵. Když on Neelík prostě pomalu chodit nebude, celou vycházku jsem se ho snažil brzdit, ale zastavte raketu. No doma jsem namočil útěrku do chladné vody, pořádně ji vyždímal a na psa na chvíli položil. Za chvíli už zase lítal po zahradě jak šarkán.IMG_0723.thumb.jpeg.dc8ca7c9dc38ebcd2f11b3b875ce64b5.jpeg

IMG_0729.jpeg

IMG_0735.jpeg