Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 27 minutami, Tomino2007 napsal:

Přátelé, spolupacienti,

tak to nabralo rychlý spád. 

Začátkem léta jste mi tu pomáhali najít své definitivní PAM a znovu za to děkuji. Poprvé jsem šel u hodinek pro mě už do "nekomfortní zóny" ohledně ceny - ale, vždyť každý toužíme po těch pravých, definitivních. Já kolem PAM chodil od roku 2014 - z Carolina mám stále krásný katalog... Až nyní v létě se mi tudíž sen splnil s krásnými RADII, i když z druhé ruky z Německa.

Radost veliká, ovšem Vaše klenoty, úvahy a věta náčelníka  @pciza .: ale jestli nějaký první PAMy pořídíš tak skončíš ve složení Luminor, Radiomir, Submersible jako my všichni  a nezáleží v jakým pořadí. mě nahlodávaly víc a víc.

Není zde už moc co dodat. Finančně sem si vše zdůvodnil a tím i zbláznil (jak to umí jen muži) a jen řešil, jestli LUMINOR, nebo SUBY. Určitě jsem chtěl své druhé PAM koupit nové, jako první majitel. A taky, abych mohl nosit i k více formálnímu oblečení. Po x zkouškách v Carollinu jsem nakonec zvolil - a jsem nadšen LUMINOR PAM3312. Pouzdro 1950 mě opravdu bere mnohem víc, než to klasické.

Stále jsem srovnával s PAM 1312, kde na nových 3312 mi prostě CHYBÍ ta modrá vteřinovka, ale zbytek už převážil na nový typ. Jsou opravdu viditelně nižší (díky strojku) a při zkoušení obou mi lépe seděly, potěšil průhled na stroj, 500m vodotěsnost a nová lumi, co opravdu fest svítí. A nakonec jsem chtěl vyzkoušet i nový click systém řemenů, který je opravdu ultra rychlý na výměnu. 

Jako správný pacient teda hlásím do komunity nový přírůstek. Mám je dva týdny, ještě nešly z ruky a fakt, fakt mě baví! K mým 992 jsem pořídil krásného bratříčka, nic není tak smutné, jako jedináček :)

Hawgh!

8.jpg

7.jpg

4.jpg

3.jpg

1.jpg

5.jpg

Gratulace ke skvělému výběru! Já to řešil začátkem tohoto roku, kdy pro mě byl zásadní kalibr P.9010 a právě Tebou zmiňovaná modrá vteřinovka. Naopak průhled a WR 500m pro mě nebyly úplně důležité. Takže moje první PAM jsou uvedené (a vysněné) 1312. Radiomiry super, ale k Submersilům zatím netíhnu. V této kategorii mám - PO 43,5mm s 8900.

Každopádně nádherné 3312 😎!

• Díky 1
Odesláno
V 31. 10. 2025 v 14:30, Tomino2007 napsal:

Přátelé, spolupacienti,

Začátkem léta jste mi tu pomáhali najít své definitivní PAM a znovu za to děkuji. Poprvé jsem šel u hodinek pro mě už do "nekomfortní zóny" ohledně ceny - ale, vždyť každý toužíme po těch pravých, definitivních. Já kolem PAM chodil od roku 2014 - z Carolina mám stále krásný katalog... Až nyní v létě se mi tudíž sen splnil s krásnými RADII, i když z druhé ruky z Německa.

Radost veliká, ovšem Vaše klenoty, úvahy a věta náčelníka  @pciza .: ale jestli nějaký první PAMy pořídíš tak skončíš ve složení Luminor, Radiomir, Submersible jako my všichni  a nezáleží v jakým pořadí. mě nahlodávaly víc a víc.

Není zde už moc co dodat. Finančně sem si vše zdůvodnil a tím i zbláznil (jak to umí jen muži) a jen řešil, jestli LUMINOR, nebo SUBY. Určitě jsem chtěl své druhé PAM koupit nové, jako první majitel. A taky, abych mohl nosit i k více formálnímu oblečení. Po x zkouškách v Carollinu jsem nakonec zvolil - a jsem nadšen LUMINOR PAM3312. Pouzdro 1950 mě opravdu bere mnohem víc, než to klasické.

Stále jsem srovnával s PAM 1312, kde na nových 3312 mi prostě CHYBÍ ta modrá vteřinovka, ale zbytek už převážil na nový typ. Jsou opravdu viditelně nižší (díky strojku) a při zkoušení obou mi lépe seděly, potěšil průhled na stroj, 500m vodotěsnost a nová lumi, co opravdu fest svítí. A nakonec jsem chtěl vyzkoušet i nový click systém řemenů, který je opravdu ultra rychlý na výměnu. 

Jako správný pacient teda hlásím do komunity nový přírůstek. Mám je dva týdny, ještě nešly z ruky a fakt, fakt mě baví! K mým 992 jsem pořídil krásného bratříčka, nic není tak smutné, jako jedináček :)

Hawgh!

8.jpg

7.jpg

4.jpg

3.jpg

1.jpg

5.jpg

Velká GRATULACE!!!

Já hrozně toužil po 312-tkách.

Pak jsem si je koupil a po týdnu nošení jsem zjistil, že tudy cesta nevede. Takže věřím, že po sníženi pouzdra už bude pohodlí někde jinde.

• Díky 1
Odesláno
V 31. 10. 2025 v 14:30, Tomino2007 napsal:

Přátelé, spolupacienti,

Hawgh!

8.jpg

7.jpg

4.jpg

3.jpg

1.jpg

5.jpg

Veliká gratulácia 🤝

Sám pokukujem po 3314 len čakám ešte kam sa pohne cena na sekundáru 😅😅

ako je na tom quick release na páskoch ? Drží to dobre alebo je tam nejaká vôla ?

Odesláno

Ah

před 3 minutami, ygys napsal:

Veliká gratulácia 🤝

Sám pokukujem po 3314 len čakám ešte kam sa pohne cena na sekundáru 😅😅

ako je na tom quick release na páskoch ? Drží to dobre alebo je tam nejaká vôla ?

Ahoj. Zatím mi přijde ten systém fajn. Je to fakt rychlá výměna a snažím se i věřit, že bezpečná :) Vůle tam je, trochu se to kývá, ale zaboha to bez zatlačení na " click" ze stěžejky nevytáhneš a když dáš na ruku a připneš nehne se to. Výměna spony je taky ultra rychlá. Za mě, zatím, moc fajn. Jediné co zatím kulhá je nabídka click řemenů na 44mm Luminory...to se ale věřím zlepší.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...