Přejít na obsah

Problém? Poraďte pls (CTank)


Mathesius

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

pořídil jsem pro ženu Cartier Tank s mechanickým strojkem, ze sedmdesátých let. Hodiny vypadají výborně, ale strojek (vč.ciferníku) nedrží úplně pevně - při natahování lze za korunku celým vnitřkem mírně pohybovat (doufám, že to popisuju srozumitelně).

 

Je to problém? Důvod k vrácení? Lze to případně opravit a má to smysl?

 

Díky moc!

 

m

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl nedávno podobnej problém s Glashutte Spezichron. Po návratu ze servisu jsem je umístil do winderu a ony se druhej den zastavily... Říkám si, asi budou potřeba trochu ručně dotáhnout a zvýšit otáčky winderu za den, přece jen je to vintage kousek. Další den zastavené... Znovu ven, tentokrát pořádně natáhnout, winder "na plno"... Po plném ručním nátahu vydržely asi déle než den, ale už přesně nevím.

A přesně jak píše Mathesius, při vytahování korunky do polohy pro nastavení času a i při ručním nátahu bylo vidět, jak se cifr v pouzdře pohybuje...

Napadlo mě, že to bude třeba jen nějaká banalita, tak jsem je otevřel a zkusil v ruce hodinky naklánět a sledoval jsem rotor, ten se poměrně hodně zastavoval, koukám o co... a ono o plastovou vložku strojku...!

Ta je z jednoho kusu plastu, ale má dva různé průměry. Větší průměr byl kolem strojku - proto se hýbal v pouzdře. Menší průměr byl okolo rotoru - proto o něj rotor zastavoval a nedotahoval hodinky.

Vložku jsem vyndal, otočil a dal zpátky, hodinky zavřel a vše rázem v pohodě :) Cifr se ani nehne a hodinky šlapou jako za mlada  :smoke:

Takže pokud si na to věříš, tak je otevři a zkoukni, pokud je tam nějaká vložka, tak může být třeba taky jen vzhůru nohama nebo může být nějak poškozená / rozlomená a taky může chybět úplně...

Případně pokud to ukážeš nějakému šikovnému zkušenému hodináři, tak by měl tušit, o co se jedná ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...