Přejít na obsah

FOTO_STAN


Doporučené příspěvky

Tak jsem si dnes ze Zásilkovny přinesl domů nový fotostan. Tedy... On je to spíš takový fotostánek. Jeho nejdelší strana měří pouhých 24 cm, díky čemuž je neskutečně skladný a pohotový. Jeho sestavení a demontáž zabere jen pár vteřin, takže fotku v něm lze pořídit v podstatě okamžitě, jak přijde inspirace. To mi u mého původního stanu citelně chybělo. Osvětlení jeho vnitřku je realizováno dvěma páskami LED diod umístěných v přední a zadní části stropu. Světlo je uvnitř rozptýlené rovnoměrně, ale nějakou rozptylku budu muset ještě vymyslet, protože na lesklých plochách se mohou objevovat výrazné světelné body. 

 

Zde pár ukázek hned po vybalení. Fotil jsem bez jakýchkoliv příprav, bez dodatečného zaclonění nějakou rozptylkou a rovnou z ruky. Jenom mě zajímalo, jestli to půjde:

 

post-437-0-06490300-1580843356_thumb.jpg

post-437-0-74906300-1580843362_thumb.jpg

post-437-0-24458600-1580843369_thumb.jpg

post-437-0-91722500-1580843379_thumb.jpg

post-437-0-13411700-1580843394_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 109
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Berte, ja ti nevim. Chapu, ze v urcity fazi maji tyhle maly LEDkovy stany smysl. Ale kdyz mas doma komplet atelier, tak je lepsi vzit cas od casu vybaveni sebou, nez improvizovat s timhle drobkem. Nerikam, ze se tak neda udelat pekna fotka, ale je to nutne cesta kompromisu. Terronicy sbalis kamkoliv potrebujes, a ta prace je uplne jinde... co ti naopak doporucim je ten destnikovej softbox. Oproti tomu zakladnimu v setu je skladnej a priprava je otazka vterin. Na fotce vpravo :).

 

3fa5d365b8a9acce2cdf0018f6aa2ff9.jpg

Upraveno uživatelem prischera
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tahle hračka:

 

https://www.applemix.cz/fotostan-puluz-led-osvetleni-p45022/

 

No, profesionální vybavení to jistě není. Ale pro toho, kdo bydlí v malém bytě a nemá kam se s ateliérovým vybavením roztáhnout, je to skvělá pomůcka. A co nezvládne stan, zvládne dobrý fotoeditor :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Chlapci, tie LED sú strašná cholera. A ten hajzlák ako podklad, to je ku cholere ešte úplavica :)

Myslím, že poměr výkon - cena je dobrej, ne? Stejně jako multifunkční toaletní papír :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když o tom tak přemšlím, tak je to přesně, jak píšeš. Od doby, co jsem si začal hrát s foťákem, jsem skutečně usiloval o to, aby hodinky na mých fotkách vypadaly jako vyfocené ve vitríně v obchodě. Mým nejoblíbenějším kanálem na Instagramu je kanál Glashütte, kde jsou hodinky prezentované vpravdě minimalisticky jen na bílém pozadí. Pokud můžu být upřímný, ještě před několika málo lety by mě ani nenapadlo, že budu vůbec schopen hodinky vyfotit. Nejsem fotograf a o fotografii nic nevím. Proto je mi jasné, že lidé věci znalí na těch snimcích najdou spoustu  chyb. Jistě by mohly být lepší. I já sám jsem často zklamaný z toho, že se mi můj záměr nepovedl přesně podle mých představ. Ale na druhou stranu mi ty fotky zase nepřijdou tak hrozné, abych je sem nedal. 

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...