Přejít na obsah

Opravy LCD a LED digitálek


casiotron

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 417
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jirko dík za odpověď.. Určitě je asi jedno, zda je baterie "značková" nebo ne.. Prostě se to může asi ve výjimečných případech stát... I Casio CA-851 má dýnko naklapávací.. Kdyby v mém případě nedošlo při "nafouknutí" baterie k otevření dýnka, mohlo dojít k poškození samotného modulu... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to koukám, že by to mohl dělat třeba i modul při nějakém zkratování.. Tuto "záhadu" by mám mohl objasnit někdo šikovnější na opravy modulů.. Máte s tím ještě někdo podobnou zkušenost??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a když se sundá ta kovová mřížka, tak v plastové mřížce, která tvoří tělo modulu, je jedna pružinka, která propojuje jeden kontakt na desce s kovovou mřížkou. Přijde mi, jestli mi ještě nějaká pružinka nechybí, protože, když se modul vyresetuje, tak naskočí a po vteřině zase zhasne. Když se přepínají funkce, tak je to to samé. Každá funkce na vteřinu a nic. Tak se chovají moduly 160, když se ztratí pružinka, která to tam obdobně propojuje. Jinak dík za fota.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Přátelé, mám doma tyto Casiotrony, po vložení baterky se nic neděje. Chtěl jsem tedy otevřít celé dýnko a omrknout stav, ale za boha nejsem schopný dýnko povolit. Už se mně to stalo doma na jiných Casiotronech, ty ale jdou, tak se do nich nepotřebují dostat za každou cenu. Je to jako by se za ty roky těsnění přilepilo. Síla zatím nepomohla, nějaký jiný fígl, zkušenost nemáte?

IMG20211008131853.jpg

IMG20211008131832.jpg

IMG20211008131718.jpg

Upraveno uživatelem Snekofon
Edit foto...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co opatrně do závitu dýnka a pouzdra kápnout WD nebo silikonový olej?.. Taky jsem měl jedny hodinky z Aukra a také nešly povolit.. Hodinky jsem po aplikaci oleje nechal pár dní na pokoji a pak se mi to povedlo.. Ani tak to ale nebylo snadné..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se mi párkrát stalo, že dýnko fakt nešlo vyšroubovat. Mám jen tříbodový ruční otvírací nástroj. Kdybych měl ten hodinářský stojanový, co drží tělo hodinek zespoda a zeshora přitlačuje nástroj, tak by to asi šlo vždycky.

Takhle mi nezbylo, než upnout hodinky do hodinářského držáku. Ten upnout do svěráku. Přiložit na dýnko ruční tříbodový a ten ještě závitovou svorkou připevnit k hodinkám a jejich držáku přes ochranné podložky, aby se hodinky neodřely. A pak jsem na ruční šroubovák musel nastrčit trubku jako páku a klasicky povolit. Větší páka s větším momentem už zabrala. Krkolomné, ale zatím to vždycky nakonec šlo.

Jinak pak už jedině k hodináři, který má lepší vybavení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky chlapi! Lehce nechat působit WD bylo první co jsem dříve zkoušel, ale nepovolilo. Tak jsem na to šel jako Jenda - vybavení obdobné - plastový držák upnutý do svěráků a na to tříbodobý nástroj - když jsem zkoušel zvětšit páku už byla celá ta skládačka nestabilní a vždycky něco uhnulo. Co mě teda nenapadlo je stáhnout to celé svorkou - takže zkusím použít tuto pekelnou kombinaci a uvidíme... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Plasťáčky Casio F-V2, mod. 1588 a výměna baterie CR 2025.. Ve skutečnosti je kontrast displeje daleko lepší.. Nějak se mi to nedařilo vyfotit.. Je zajímavé, že při výměně v paměti zůstal i zvukový záznam.. Seznam nákupu před 7 roky 🙂

img_1636798041657.jpg

img_1636797905818.jpg

img_1636798127121.jpg

img_1636798229330.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...