casiotron Odesláno 24. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2021 Jo, stalo se mi to u modulu 134 v CA-851. Hodinky šly pár dní a pak chcíply a takto vypadala jedna z baterií. A byla navíc hrozně horká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 25. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2021 Jirko dík za odpověď.. Určitě je asi jedno, zda je baterie "značková" nebo ne.. Prostě se to může asi ve výjimečných případech stát... I Casio CA-851 má dýnko naklapávací.. Kdyby v mém případě nedošlo při "nafouknutí" baterie k otevření dýnka, mohlo dojít k poškození samotného modulu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 25. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2021 Podle mě je to něco s modulem. S tou baterkou se mi to u toho 134 stalo dvakrát za sebou. Tak tam asi bude nějakej zkrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 26. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2021 Tak to koukám, že by to mohl dělat třeba i modul při nějakém zkratování.. Tuto "záhadu" by mám mohl objasnit někdo šikovnější na opravy modulů.. Máte s tím ještě někdo podobnou zkušenost?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 27. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2021 A moze sa ozivovat Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 31. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2021 Dotaz na zkušenější. U dvou kousků, konkrétně Seiko A159 a Casio s modulem 95, se strašně rychle vybije baterie. Cca do měsíce je fuč... Může to dělat nějakej zkrat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 31. srpna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2021 To bych právě taky potřeboval vědět. Někdy pomůže vyčistit desku nebo všechny díly modulu, někdy nepomůže nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 1. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2021 Tak jsem poctivě vydrhnul komplet oba moduly, tak uvidíme cca za měsíc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 9. září 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 Nemáte někdo při ruce Casio modul 946 (BH-100W)? Kolik pružinek má být mezi deskou a mřížkou? Jestli vůbec nějaká... Chová se to , tedy jde, resp. nejde to, stejně jako když v modulu 160 pružinka chybí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 9. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 Tady dvě moje fotky když jsem z nich vyndával baterku: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tak snad ti to pomůže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 9. září 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2021 No a když se sundá ta kovová mřížka, tak v plastové mřížce, která tvoří tělo modulu, je jedna pružinka, která propojuje jeden kontakt na desce s kovovou mřížkou. Přijde mi, jestli mi ještě nějaká pružinka nechybí, protože, když se modul vyresetuje, tak naskočí a po vteřině zase zhasne. Když se přepínají funkce, tak je to to samé. Každá funkce na vteřinu a nic. Tak se chovají moduly 160, když se ztratí pružinka, která to tam obdobně propojuje. Jinak dík za fota. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 10. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2021 Mám je "někde" v depozitáři, protože jsem k nim zatím nesehnal pásek. Takže po konci životnosti jsem jen vyhodil batt a od té doby je neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 8. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2021 (upraveno) Přátelé, mám doma tyto Casiotrony, po vložení baterky se nic neděje. Chtěl jsem tedy otevřít celé dýnko a omrknout stav, ale za boha nejsem schopný dýnko povolit. Už se mně to stalo doma na jiných Casiotronech, ty ale jdou, tak se do nich nepotřebují dostat za každou cenu. Je to jako by se za ty roky těsnění přilepilo. Síla zatím nepomohla, nějaký jiný fígl, zkušenost nemáte? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 8. října 2021 uživatelem Snekofon Edit foto... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 9. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2021 A co opatrně do závitu dýnka a pouzdra kápnout WD nebo silikonový olej?.. Taky jsem měl jedny hodinky z Aukra a také nešly povolit.. Hodinky jsem po aplikaci oleje nechal pár dní na pokoji a pak se mi to povedlo.. Ani tak to ale nebylo snadné.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 9. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2021 Taky se mi párkrát stalo, že dýnko fakt nešlo vyšroubovat. Mám jen tříbodový ruční otvírací nástroj. Kdybych měl ten hodinářský stojanový, co drží tělo hodinek zespoda a zeshora přitlačuje nástroj, tak by to asi šlo vždycky. Takhle mi nezbylo, než upnout hodinky do hodinářského držáku. Ten upnout do svěráku. Přiložit na dýnko ruční tříbodový a ten ještě závitovou svorkou připevnit k hodinkám a jejich držáku přes ochranné podložky, aby se hodinky neodřely. A pak jsem na ruční šroubovák musel nastrčit trubku jako páku a klasicky povolit. Větší páka s větším momentem už zabrala. Krkolomné, ale zatím to vždycky nakonec šlo. Jinak pak už jedině k hodináři, který má lepší vybavení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 11. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2021 Díky chlapi! Lehce nechat působit WD bylo první co jsem dříve zkoušel, ale nepovolilo. Tak jsem na to šel jako Jenda - vybavení obdobné - plastový držák upnutý do svěráků a na to tříbodobý nástroj - když jsem zkoušel zvětšit páku už byla celá ta skládačka nestabilní a vždycky něco uhnulo. Co mě teda nenapadlo je stáhnout to celé svorkou - takže zkusím použít tuto pekelnou kombinaci a uvidíme... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
digitalnick Odesláno 11. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2021 (upraveno) ... a co chlad nebo teplo, vrazit do mrazáku nebo nahřát horkovzduškou? I když, nejde-li to silou, jde to ještě větší silou Upraveno 11. října 2021 uživatelem digitalnick Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 11. října 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2021 Krásný Casiotrony! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 11. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2021 před 2 hodinami, digitalnick napsal: ... a co chlad nebo teplo, vrazit do mrazáku nebo nahřát horkovzduškou? I když, nejde-li to silou, jde to ještě větší silou Asi bych to outsorcoval na hodináře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 13. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2021 Plasťáčky Casio F-V2, mod. 1588 a výměna baterie CR 2025.. Ve skutečnosti je kontrast displeje daleko lepší.. Nějak se mi to nedařilo vyfotit.. Je zajímavé, že při výměně v paměti zůstal i zvukový záznam.. Seznam nákupu před 7 roky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se