Přejít na obsah

A.Lan & Söhne Odys Edelstahlge


Snow

Doporučené příspěvky

A.Lange & Söhne Odysseus Edelstahl  

 
Odysseus dobývá svět sportovních, elegantních hodinek. Pro své první hromadně vyráběné hodinky z nerezové oceli vytvořil A. Lange & Söhne in-house s velkým zobrazením dne a data v týdnu. Což považuji za praktickou věc.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=rcrUgY_XNtE


 
Odysseus je určen pro aktivní čast lidstva, která milují jemné hodinářství. Jejich výrazný design znovu interpretuje charakteristický designový jazyk Lange. Dvoudílné zobrazení dne v týdnu a data na tmavě modrém číselníku je poutavým prvkem. Lze ho snadno přesunout nad a pod korunku.

 

A-Lange-Soehne-Odysseus-zifferblatt-clos
 
Vodotěsné pouzdro  je z nerezové oceli o velmi pěkném průměru 40,5 milimetrů vydrží zkušební tlak 12 bar, tedy 120m. Mechanismus jemného seřízení bezpečnostní spony umožňuje nastavení délky náramku z nerezové oceli až o sedm milimetrů. 

 

A-Lange-Soehne-Odysseus-band-closeup-900


 
?Prostřednictvím dýnka z safírového krystalu můžeme vidět komplikovaný ručně zpracovaný automatický strojek.A. Lange & Söhne vyvinul vlastní kalibr L155.1 Datomatic pro Odysseus. Přípona Datomatic znamená kombinaci mechanismu data a automatického natažení. Po úplném natažení je k dispozici maximální výkonová rezerva dnes již chabých. 50 hodin. Centrální rotor s vnějším setrvačníkem vyrobeným z platiny je skeletonizován a bylo viditelné co nejvíce dokončovacích detailů, jako je broušení pásů Glashütte na tříčtvrtinové desce. 

 

 

A-Lange-Soehne-Odysseus-werk-rueckseite-

 


 
 
Odysseus jsou první hodinky Lange, které pracují s frekvencí 28 800 vibrací za hodinu (4 Hertz). Kyvadlo je drženo ručně vyrytým vyvažovacím můstkem, který je upevněn na obou stranách. Speciálně vytvořený vzor vln podtrhuje aktivní použití hodinek, například při plavání nebo plachtění. 
 
 
source: https://www.watchtime.net/promotion/top-themen/a-lange-soehne-odysseus-edelstahl/?utm

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Kromě barvy cifru se koukám zgruntu změnila i struktura jeho povrchu. Obě verze krásný, tahle šedá je na sportovní hodinky už docela zdobná.

Guma vypadá moc pěkně udělaná, dva prolisy navazující  na koncovky tahu jsou hezkej detail. Co mě ale překvapilo a co nechápu:  jak guma, tak kůže jsou v celé šíři nožiček, stejně jako u modré verze pseudointegrovaný náramek. Očekával jsem, že kůže i guma budou oproti tahu užší, upnuté stěžejkami normálně mezi nožkami. Místo toho zůstává ve všech třech případech mezi nožkami kovová koncovka. Pseudointegrace tahu resp. existence útlých nožiček tak ztrácí jakékoliv praktické odůvodnění... patrně jde jen o estetiku (ALS chtěli asi zachovat typické nožičky). Bohužel tím IMHO ale právě estetika dostává na p.del. Je ale fakt, že oproti náramku to u gumy a řemenu tolik netahá za oči. Kdyby Lange přišel nedřív s touhle verzí, možná bych si toho ani nevšimnul a pochválil jim to :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, bandicoot napsal:

No, taky jsem si myslel, že viditelné stěžejky mezi nožkami u ocelového náramku dávají do budoucna možnost výrobci nabídnout prostý gumák.

Teď to pseudointegraci nechápu vůbec. Teda trochu jo, nikdo si nekoupí jiný řemen a nerozbije jim tu ideu tvaru.

To viditelné tlačítko obsluhuje stěžejku gumy nebo řemenu, výřezy pro vystěžejkovač tam fakt nevidím... nemohlo by být další tlačítko nebo posuvka obsluhující stěžejku koncovky z vnitřní strany, kde doléhá řemen? Skoro se mi nechce věřit, že by u téhle verze byla koncovka k pouzdru nacvaklá "nafurt" bez možnosti demontáže, už kvůli servisu. Evidentně je to samostatný  kus kovu.

Lange_363_038_R_Odysseus_2020_Leather_Strap_2033338-1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...