Přejít na obsah

Longines vs. Tudor (Rolex?)


Doporučené příspěvky

Přeji hezký den všem hodinářům

Začala ve mě hlodat myšlenka, že je pro mě již čas na nějaké pořádné Divery.

Zatím se mi nejvíce zamlouvají Longines legend diver a klasické Tudor Black bay 58.

Rád bych se ale ještě zeptal Vás zkušenějších hodinářů, jelikož víc hlav víc ví...

 

Longines Legend Diver

Pro Longines mluví nižší cena, luneta, která mi přijde absolutně geniální a fakt že jsou mezi lidmi mnohem "vzácnější/méně vidět" než Tudor.

 

Tudor Black bay 58

Pro Tudor zase mluví klasický design a inhouse strojek oproti předchozímu modelu kde byla klasická ETA. Inhouse sice není tak "plochý" jako Eta (dýnko je lehce vystouplé cca 2mm, někde jsem četl že je to pohodlnější na nošení) přičemž má neuvěřitelnou rezervu chodu 70 hodin. Takovou třešničkou je zde ještě křemíkový vlásek, takže budou odolnější proti magnetizaci (asi to nebude taková paráda jako třeba u Omega Seamaster), ale na běžné potřeby by to mělo stačit :D 

 

Moje otázka tedy zní, jaké z těchto hodinek by jste upřednostnili? Ještě by mě zajímalo jak si tyto hodinky drží cenu (ne že bych je chtěl prodávat), ale je fajn vědět že v tom budu mít nějakou investici :D Takže jsou Tudory dobré držáky ceny ?

 

Ještě jedna možnost je pak, ještě nějakou dobu vyčkat a koupit si klasické Rolex Suby, které se mi dost líbí a cenu si víc než podrží.

 

 

Zdroj obrázků: Koscom.cz

 

 

 

post-69142-0-55096200-1581949251_thumb.png

post-69142-0-30238700-1581949264_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Za mne Tudor a to se mi LLD opravdu líbí. Ty mají celkem dlouhé nožičky i když na mou 19,5-22cm ruku jsou akorát. Z hlediska sběratelské zajímavosti...snad LLD NoDate. Ale ty už se myslím ani nevyrábí. S Tudorem budeš ve vyšší společnosti, ale teď jsem se nedíval, co má ten tvůj...chce to ten jejich in-house strojek.

Počkat na Suby, toť otázka peněz. Již dnes je cena nesmyslně vysoko, 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezmínil si, jak máš velké zápěstí. BB58 jsou hodinky vhodné i pro menší ruku, nízké pohodlné. LLD jsou poměrně velké hodinky, nejen opticky. Na větší ruku OK, na malou moc nejdou. Strojek je u Tudoru o dvě třídy jinde. Moderní inhouse s dlouhou rezervou x klasická ETA. To se ale odráží inv ceně. Co je ale podstatné, BB58 jsou hodně nedostatkové zboží. Podle mých informací je čekací doba u českých AD více než rok. Pokud máš ruku na LLD, zkus klasické plnotučné BB. Tam dostupnost není problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, kolega sice zminuje BB58, ale dal sem fotku klasickych Black Bay Black, tzn. 41mm verzi s inhousem, ktera je poravdu uz dost tucnejsi, ale zaroven tedy srovnani s LLD snese. BB58 jsou uplne jinde velikosti i pohodlim. Pokud ale neni problem L2L u LLD, tak by klasicke BBB taky nemely byt problem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě je to se zápěstím takové komplikované jelikož samotné zápěstí mám celkem úzké 18-20 cm ale ruce mám celkem pořádný :D zkoušel jsem oboje i na ruce a oboje vypadají přiměřeně. 

AndyAron: máš pravdu, omlouvám se, dal jsem sem 41 a ne BB58, moje chyba.

Co se týče dostupnosti, tak oboje jsou dostupné celkem dobře co jsem se ptal: Koscom, Deal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z tech 2 BB58 a z tech 3 pak Suby... stejne bys k nim dojel, pokud je mas nekde vzadu v hlave.

to je strucna verze, na obsirny popis jsem moc vycerpanej! ;) Pozor ale na ty bb58, jsou to trochu hodinky pro hobity, pokud mas ruku 18,5 - 19cm tak uz bych spis pocital s 79230N, ale suby jsou furt suby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě BB58 (ovšem mám ruku typu "půlčík" ). Ze zkušeností s Tudor i Longines můžu potvrdit, že Tudor je kvalitativně o parník dál. A s tou čekačkou to myslím není tak dramatické. Já čekal necelé 3 měsíce. A stalo to za to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tudor Black Bay z první fotky. Jsou dokonalé.

 

 

Teda, hrozně se mi nelíbí u Tudorů obecně to čtvercové oné na hodinové ručce.

Ale to je čistě můj problém, dekorace na hodinových ručkách mi vadí všude, i ta hodinová šipka na těch Seiko od Liqida, ty by jinak byly dokonalé taky

 

Výjimkou je Tissot, tam mi pro změnu vadí kladivo na vteřinovce ;o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...