Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 154
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

... kdy zveřejníš cenu ?.....

 

Neblbni, za tím nestojím já. Na hodinky z dílny, ve které JÁ OSOBNĚ terorizuji své spolupracovníky si budeš muset počkat do řijna tohoto roku. Více až časem, nechce se mi chodit tak brzy s kůží na trh. To víš, je to tu samej huvát, a samozvaný znalec ... :-) Jenom napovím jediné: W v logu nebude odkazovat pouze k mému příjmení. Někdo z dlouholetých členů našeho spolku by na tohle mohl přijít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Styl modelu Graphic mě nechává chladným - na co odkazují sice čtu, ale nějak si nedokážu tyto věci spojit a emoce nevyvolávají .... ale rozhodně se těším na to jak se vyprofilují modely Minor a Aerodynamic - ikdyž angažovaní designéři, kteří stáli například za Prim Republika zatím u mně spíš budí obavy z toho jestli budou mít hodinky ducha... já teda stejně nebudu cílovka, s ohledem na použité komponenty bude cena mimo můj okruh a pr. 44mm bych na zápěstí asi taky neuživil....no budu sledovat vývoj....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmm. Stojí za tím samý známý jména. 

Hodinky pěkný, tak snad se jim dílo podaří

 

Jakýkoliv nový hodinář, kterej nebude akorát přebrušovat můstky na Unitasu je v naší kotlině potřeba. Tak jim držme palce, ať vykročí správným směrem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 ..... ikdyž angažovaní designéři, kteří stáli například za Prim Republika zatím u mně spíš budí obavy z toho jestli budou mít hodinky ducha...

 

Snekofone, v podstatě máme dvě možnosti.

 

1. Budeme tvrdit, že design hodinek mají dělat specialisté, hodinkoví designéři.

2. Nebo si přiznáme, že u nás specialisty na hodinkový design nemáme, a budeme akceptovat designéry - univerzály.

 

No, a v tomhle světle na mne osobně studio Olgoj Chorchoj, potažmo J. Karásek nepůsobí vůbec špatně. Cylinder, tak jak jej navrhli Olgojové pro Prim je fajn. Dtto Republika od J.K. IMHO jedinou vadou těch hodinek bylo, že vůbec nezapadaly do produktové řady (pokud tedy nějaká byla) Eltonu. Tak je nechme ať se snaží, a nějaký ten face vybudují.

 

Ale abych nebyl k univerzálům jen laskavý: primky, na nichž zanechala své stopy Beata Rajská mi nesmí přes práh!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. je správně. Nezbývá než doufat, že se časem někdo z univerzálů dopracuje k specializaci, včetně vzdělání v historii hodinkovýho designu. Někdo se zdravým rozumem, kdo ví, že design nikdy nesmí dostat přednost před funkcí, že s ní má jít ruku v ruce.

 

Btw, kdo z vás tu četl nějakou Gentovu biografii - nevíte, jak na tom byl on? Co měl za sebou v době, kdy začal kreslit ikonický kousky, a jaký měl vzdělání?

 

Nový český značce přeju jen to nejlepší. Vlastně i název se mi vcelku zamlouvá. Škoda tý zabitý Chronotechny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Genta se učil na šperkaře a zlatníka. Součástí toho bylo skicování a návrh šperků a zpracování drahých kovů. Postupně se od návrhu pouzdra dostal k celým hodinkám. Někde jsem kdysi četl, že Polerouter neměl navrhovat celý.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.... Genta se učil na šperkaře a zlatníka..... Jasan, ale skončil až ve dvaceti, takže bych to viděl na něco širšího, co se vzdělání týče, nežli vyučení, tak jak jej vnímáme nyní. Když se podíváš na CH vzdělávací systém, tak lze tzv. Swiss federal diploma obdržet ve dvou různých stupních.

 

Bildungssystem_CH_EN_0.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu mě mrzí, že všechny tři řady pracují jako se zdrojem designové identity s nehodinkovými věcmi. Nic proti veteránům a Sutnarovi už vůbec ne, ale pokud pro ani jednu z těch veličin určitý okruh potenciálních zákazníků přímo nedýchá (a malá skupina to myslím nebude), těžko si to budou kupovat. Ale co já vim, panu obchodníkovi rozhodně držím palce :)

 

Zato udělat něco designově nevýstředního s Eternou by mohla být bomba, ale třeba časem.

 

Ten Bertův budoucí počin - třeba se pro to vžije Vlkovky II. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Informace o tom jsou docela kusé. Vím, že v patnácti se začal učit v oboru. Pak je všude uvedeno, že po čtyřech letech to dokončil a získal onen diplom. Tak jsem to chápal jako obdobu výučního listu. Ale není to tedy jednoznačné a prostor na vyšší kurz tam je. Přičemž už ve 23 letech vytvořil v UG Polerouter. To nějaký čas zabralo a před tím byl freelancer, kdy design/skicu prodával za 15 franků. UG jej vzali, protože měl v portfoliu tahy a pouzdra. Ostatně takto externě vznikly i Constellationy a Seamastery. Taky je divné, že se Gentou jako studentem nechlubí žádná škola, kde by ten diplom mohl získat.

 

Před pár lety jsem viděl dobré video, teď nevím z kterého YT kanálu o hodinkách, kde se o začátcích GG docela informativně mluvilo.

 

EDIT: k tomu ?nějaký čas to zabralo", den před Baselem mu prý zavolali a za 24 hodin tam prezentovali AP RO

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tybláho. Díky. Předpokládám sice, že kreslil do šuplete a hlavní obrysy budoucích AP RO měl vymyšlený (a možná vymazlený do detailu), ale to mu na geniálním představivosti nic neubírá.

 

Pokud jde o nehodinkovou inspiraci, naprosto souhlasím s dr.sphinxem.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jasně, že to z těchhle hledisek bude míň praktický. Ale minimálně vizuálně jsou to zajímavý, hezky technicistně vyhlížející stroje s dobrými parametry a občasná ne-ETA/Seiko/Miyota je osvěžující.

 

Vlastně je škoda, že se to Eterně nějak nepovedlo, přijdou s řadou kultivovaných strojků, které mohou být dle potřeb zákazníků (a ti se holt moc nevynořili) různými moduly upravovány - jenže ETA pořád dodávala, pak to koupili Číňani a nějak furt nic. Ze značek, co to kromě samotný Eterny používají, se mi z hlavy vybaví jen Biatec a pak tuším někdo v US.

 

Jsem teda hodně zvědavý na ceny - kam se třeba vyšplhají ta chrona s La Joux-Perret strojkem :)

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U tej servisovatelnosti je rozhodujuce hlavne asi to, ci je vyrobca ochotny dodavat nahradne diely nezavislemu hodinarovi..... co by v tomto pripade mohol. (ked dodava tretim stranam strojky, tak snad bude aj diely na servis)

 

A tie hodinky skarede nie su a na zivo ich moze este hodne vytiahnut ten plasticky cifernik. Uvidime, ak cena nebude prilis eltonisticka, tak by si mohli svojich fanuskov najst.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Tak jsem ze zvědavosti položil dotaz výrobci ohledně ceny - je to víc než jsem čekal a popravdě, ikdyž tomu fandím, tak za toho to nedám...

Dobrý den,

jsme rádi, že se zajímáte o naše hodinky. Moc si toho vážíme! Varianty s černými pouzdry stojí 145 000 Kč a varianty s tryskanými 135 000 Kč. Jelikož se jedná o zakázkovou ruční výrobu, tak jsou všechny dodací termíny individuální.

Veškeré další podrobnosti samozřejmě naleznete i na našich webových stránkách a Instagramu. Pokud byste se chtěl o značce BOHEMATIC dozvědět něco víc, tak tuto středu vychází Forbes s článkem od pana Šimůnka. V případě dalších otázek se na nás neváhejte obrátit, rádi Vám je zodpovíme nebo si můžeme rovnou domluvit nezávaznou schůzku.


S pozdravem/Kind regards

Ing. Jan ŠTEFL / Obchodník / Salesman

BOHEMATIC s.r.o. / Komenského 10 / 549 01 Nové Město nad Metují
+420 702 293 509/ jan.stefl@bohematic.cz / www.bohematic.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...