Přejít na obsah

Jaké automaty do 6 tis.


Doporučené příspěvky

Zdravím vas

 

Pred par lety jsem si pořídil Jacques Lemans/ Geneve G183. (8 tis) Ale byla to unáhlená koupě. Velmi rychle po koupi se mi zhoršil zrak a bez brýlí na ně nevidím. Byl jsem tenkrát hlavně natěšeny na to, ze mám?Švýcary?. Od té doby jsou v krabičce a provětral jsem je parkrat do divadla...

Inu, i takové věci se stávají...

Ted mám max 6 tis a chtěl bych si pořídit první automaty. Nevím ale co vybrat za značku, aby mi vydržely a daly se servírovat co nejdéle. Není to jen na 3 roky. Je mi jasné, ze to není veliká částka, ale já více dat nemohu.

Prosim o rady, nebo varování na co dat pozor, popřípadě čím se řídit při výběru hodinek. Jaký napr. strojek je problemovy a pod.

Dekuji za Vaše postřehy .

Upraveno uživatelem Nováček24
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se ti bude něco líbit z nabídky značky Orient, nebál bych se. Uživatelé jsou s nimi celkem spokojení. Ceny začínají pod 2 000 Kč.

Co jsem zjišťoval, tak spolehlivost celkem slušná. Poměr výkon/cena je u Orientu výborný.

Moc jiných značek v automatu v požadované cenové relaci není. Něco bude od dalších japonských výrobců, ale tam už bude nabídka s ohledem na cenu značně omezená.

Švýcarské značky začínají cca na dvojnásobné ceně.

Pak teoreticky ještě nějaké Čína, ale preferoval bych osobně Japonsko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak vypadají ty původní Lemansy (když to hodím do Google, tak mi to nic pořádně nenajde) a měl by to být podobný styl? Případně jaký styl, velikost, řemínek / tah (náramek), barva ciferníku (světlý/tmavý)? Zatím je jasné jen, že co nejčitelnější :-)

 

Líbí se mnoho věcí- klasika i potápky, kůže i ocel tahy...

např. Swiss Military Hanowa 05-4287.04.007, ale nejraději bych světlý ciferník a černé indexi- nejsou. Trochu mi nesedí ten obyč pásek, ale to se dá prohodit.

nebo: orient RA-AA0C6E19B- ale mají jen minerál 

          Seiko SSA295K1, mají safír, ale něco se mi na nich nezdá a nemohu přijít na to co...

potápky/Orienty-

RA-AA0002L19B -modré,safír, 200m - jen mne zaráží to rozpětí cen tohoto  modelu: 5300,- -9500,- Jde pořád o stejné hodinky"

nebo levnější- FAA02002D, modré ale jen minerál.

nebo FEM7J007D- ale proč jsou sakra tak drahé? -alespoň se mi to zdá...

No a nakonec CITIZEN NH8389-88LE- ale zase jen minerál.

Co tam ale je za strojky/kalibry- jak je to s kvalitou, přesností to se těžko dohledává. Když se zeptám prodejce, dostanu vyhýbavou odpověd...

Otázkou je, jestli to řešit- snad 10let vydrží každé a pak už budu slepý dědek, který stejně ztratil pojem o čase...

 

Ty Lemansy mají pro mne slabé ručky a nejsou moc vidět. Ptal jsem se v Koscomu, jestli by šlo dát jiné- výraznější, ale nechce se jim do toho...

post-69438-0-22208600-1582888138_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám několik levných automatů (Seiko, Dugena...) kolem 6 tis. a u všech zápasím s přesností, takže teď vybírám nějaké lepší quartzky. Vím, že to může být prostě náhoda a dá se to seřídit atd., ale ty strojky prostě nejsou nic moc, mají příliš velké tolerance a je to levná masová výroba. Cena samotných těchto strojků se pohybuje kolem 500-800,- Kč.

Takže pokud automaty, doporučil bych opravdu částku alespoň zdvojnásobit a jít do nějaké osvědčené Ety, Sellity apod., byť v méně známé značce nebo mikrobrandu, jinak z hlediska uživatelského komfortu bude lepší quartz.

 

Samozřejmě pokud jsi připraven na to, že budeš hodinky pravidelně seřizovat a nějaká větší odchylka ti nevadí, ber ty automaty, ten pocit z mechanického strojku velikosti pětikoruny na zápěstí má své kouzlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar. Jsem na tom obdobně s penězi, které do jedněch hodinek chci vrazit. I s tím zrakem. Takže při nákupu projíždím heureku, kde je to nejvýhodnější. Na 5-ti leté záruky a podobně kašlu ;o). U větší investice to má význam větší, ale k té nedojde. Vesměs končím u Timestore nebo hodinkar.cz, 42 mm, Dobrá čitelnost podmínkou. Stejně mám nejraději Seiko, střídám SNZG 13 a 15. Mají dobrou lumi a to vyžaduji taky. V noci úplně super, indexy jsou v kruhu po vnějším obvodu ciferníku a potmě to vypadá jako velikánské kolo ;o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však to není nic proti ničemu ani nikomu, provozuji automaty spoustu let, ale nějak poslední dobou začínám být líný nebo co a chci mj. hodinky, které když na pár dnů, nebo třeba jen na víkend odložím, tak v pondělí ráno pořád půjdou a budou přesné (neřešme windery). Taky samozřejmě záleží na tom, jestli má člověk jen jedny hodinky, které nosí soustavně a pak neřeší problémy s natahováním a odkládáním, nebo je často střídá.

To byl prostě jen námět k zamyšlení pro Nováčka24 i vzhledem k jeho budgetu, který není příliš velký. Rozhodnutí je na něm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě něco. Počítám, že až zchromnu natolik, že automaty nestačím dotáhnout za den, tak jsem nedávno za necelých pět litrů koupil Citizen BM7430 s tmavě modrým ciferníkem. Trochu vtipkuju ale je to holt plán "B"... Eco drive místní docela chválí...

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fakt že jo.. Sám jsem tomu nevěřil. A s integrovaným tahem. A je mi akorát. Na poslední dírce... Vypadají jako opravdové hodinky, co pochválí o nechrononagor :o) je to titan povrchově tvrzený. A safírové sklíčko. Splnil jsem si dětský sen. . Ale to už je OT

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady alespoň nějaký tip na velké a perfektně čitelné hodinky se safírem a strojkem Seiko NH35A, WR 100m, za akční cenu (do limitu) v modré nebo šedé barvě_

88-10_automat-geckota-k-01-c-verze-02-se4635-9_automat-geckota-k-01-c-verze-01-s

https://www.nejpanskehodinky.cz/pilot/geckota-k-01-c-verze-01-limitovana-edice--100-kusu/

 

To není reklama, ale jiného prodejce jsem v ČR nenašel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doporučuji tyto. Je to přesně Tvá cenová hladina. Jsem jejich vlastníkem a jsem naprosto spokojen. Safírové sklo, vodotěsnost, vynikající zpracování a příjemné na ruce a nošení. Automatický natah. Prehledne ukazatele. Vše, co lze od automatu v této cenové hladině chtít a ještě víc.a569de9289071062d460502b3d36f895.jpg73df9d6a1dceea9129771de5182addd7.jpg

 

Odesláno z mého S60 Lite pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, dokonce ho vidím u svého oblíbence hodinkar.cz RA-AA0005B19B ZA 5 039 Kč. Mají docela  širokou nabídku, ale tyhle s 200m a safírem vedou...

 

MMCH

Martiste91 je zjevně pečlivější v nastavení času než aranžér této produktové fotografie - když srovnám polohu vteřinovky a kam ukazuje minutová ručička ;o)

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Emiliano

no strojek SEIKO a tah z plných dílků (i krajních) - to vypadá, jako by to mysleli vážně...

ještě kolik si vezme pošťák a kolik celník... Ale vypadají poutavě, o tom není Bosporu

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...