stosi Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Tak pokud bude nejhůř a doporučí je doktor, tak s tím nebudu mít problém, ale dokud to jde bez chemie, tak jsem jenom rád :-) vidíš, my dva se vždycky domluvíme, přeji krásný den :-)Nezkoušel jsi ten domácí CRP test?Jeden výjde asi na 90,- Kč a člověk hned ví, jestli má cesta k lékařům smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Nezkoušel jsi ten domácí CRP test?Jeden výjde asi na 90,- Kč a člověk hned ví, jestli má cesta k lékařům smysl.Jsem kluk vesnický, ani nevím, že něco takového existuje :-) ale děkuji za tip, něco si o tom testu přečtu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Jsem kluk vesnický, ani nevím, že něco takového existuje :-) ale děkuji za tip, něco si o tom testu přečtu...Je to super věc. Letošní novinka. Za osm stovek jich koupíš asi deset.Test ukazuje 3 hladiny, "Ve většině případů platí, že zvýšené koncentrace CRP jsou typické pro bakteriální onemocnění, na rozdíl od onemocnění virového, kdy koncentrace CRP zůstává v normálním rozmezí."Když se dostanu na nejvyšší hladinu, jdu k lékaři.Myslím, že jsem se letos už od atb jednou zachránil, bylo mi fakt blbě a v tomhle stavu mi běžně lékař (bez krevních odběrů) atb dává.Udělal jsem si test, zjistil, že CRP v normě, a za týden mi bylo skvěle i bez atb.Tady ten test má potenciál výrazně snížit nadužívání atb v ČR. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
T1000 Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 CRP mašinu má mít každý dětský lékař i obvoďák. Nestojí to statisíce. Kapka krve a je jasno. Naše dětská lékařka jej má už roky , takže respect ! Jen obvoďák stále nic... asi šetří na další barák. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 CRP mašinu má mít každý dětský lékař i obvoďák. Nestojí to statisíce. Kapka krve a je jasno. Naše dětská lékařka jej má už roky , takže respect ! Jen obvoďák stále nic... asi šetří na další barák. Jo, to je světlá vyjímka. U nás nevím o jediném, co by to používal, v nemocnici se taky vždy neobtěžovali.Proto vítám ty domácí CRP, pro hrubé zorientování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Tak pokud bude nejhůř a doporučí je doktor, tak s tím nebudu mít problém, ale dokud to jde bez chemie, tak jsem jenom rád :-) vidíš, my dva se vždycky domluvíme, přeji krásný den :-)A dyk jo :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 naše dětská obvodacka ji ma...takže pohoda. navíc je neuvěřitelně ochotna. dala nám i číslo mobilu, kdybysme něco potřebovali, tak mužem volat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mtruelle Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Crp analyzátor do ordinace stojí cca 30 000 Kč, k tomu musí být školení v řádu tisíců Kč a pravidelné atesty v podobně ceně. Zdravotní pojišťovny se neženou do toho nasmlouvat výkon stanovení CRP v kapilární krvi a lidé nejsou ochotni to vyšetření platit v takové míře aby se zaplatila alespoň amortizace, o zisku nemluvě. Já na CRP posílám děti do cca 30 metrů vzdálené laboratoře, výsledek mám velmi rychle on-line po síti. Bohužel část rodičů ani nízká hladina CRP nepřesvědčí od zbytečnosti ATB a odpoledne si pro ně vyrazí na pohotovost, pak mi vítězoslavně sdělí, že teplota spadla po jedné či dvou dávkách, vysvětlovat, že ta antibiotika z farmakokinetického hlediska neměla šanci začít fungovat je po desítkách let praxe už nad moje síly, holt musíme pracovat s takovým materiálem co přijde. Stejně tak vysvětlovat, že z imunologického hlediska je potřeba vyřadit dítě ze školky nebo školy po infekci na cca 4 týdny je taky zbytečné. Omezuji se na to, že si lidi musí rozhodnout, zda doma chtějí mít dítě zdravé leč blbé nebo furt nemocné a chytré...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 (upraveno) Stejně tak vysvětlovat, že z imunologického hlediska je potřeba vyřadit dítě ze školky nebo školy po infekci na cca 4 týdny je taky zbytečné. Omezuji se na to, že si lidi musí rozhodnout, zda doma chtějí mít dítě zdravé leč blbé nebo furt nemocné a chytré......Takhle je to u nas. Protoze je zena doma, tak si prcka ze skolky stahne treba na 1-4 tydny, pokud je nemocnej (a potom "recovery"). Ale az bude chodit do prace, tak uz to taky nepujde. Upraveno 21. března 2015 uživatelem KFL Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Stejně tak vysvětlovat, že z imunologického hlediska je potřeba vyřadit dítě ze školky nebo školy po infekci na cca 4 týdny je taky zbytečné. to je o tom, že většina rodičů nemůže dřepět doma s nemocným dítětem, páč by nebylo ve finále co jíst a umřeli by všichni ....... na to navazuje Afričanova léčba, která říká"vykřešeš se z toho za měsíc sám, páč ti to posílí imunitu " , ale že okolo zdroje nákazy pochcípá dvacet lidí ho už moc nezajímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 ------------- , ale že okolo zdroje nákazy pochcípá dvacet lidí ho už moc nezajímá nojo no von vlastně Afikánec říkal, že u nich na vesnici už moc lidí není................. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mtruelle Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Takhle je to u nas. Protoze je zena doma, tak si prcka ze skolky stahne treba na 1-4 tydny, pokud je nemocnej (a potom "recovery"). Ale az bude chodit do prace, tak uz to taky nepujde.Pracovní povinnost byla u nás zrušena..... Chápu že jsou u dost lidí finanční tlaky nutící jít zpět do práce... Ale je to svobodné rozhodnutí - stejně jako mít děti. Jen jsem se pokusil dát subjektivní pohled z druhé strany :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mtruelle Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 to je o tom, že většina rodičů nemůže dřepět doma s nemocným dítětem, páč by nebylo ve finále co jíst a umřeli by všichni ....... na to navazuje Afričanova léčba, která říká"vykřešeš se z toho za měsíc sám, páč ti to posílí imunitu " , ale že okolo zdroje nákazy pochcípá dvacet lidí ho už moc nezajímá Imunita se možná posílí, pravděpodobně se tak zadělává na astma v dospělosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Pracovní povinnost byla u nás zrušena..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Jen jsem se pokusil dát subjektivní pohled z druhé strany :-)Za sebe za něj díky. A úplně to vidím tady ve vidlákově jak by to bylo na návsi - a slyšela jsi že ten doktor nepozná jestli je to angína nebo chřipka bez nějakých testů? jó to naše stará doktorka . . . :DMyslím že v kterémkoliv oboru při práci s lidmi není nouze o humor ze života Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Pracovní povinnost byla u nás zrušena.....To je ale tabulka pro bílý . . . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Pracovní povinnost byla u nás zrušena..... Chápu že jsou u dost lidí finanční tlaky nutící jít zpět do práce... Ale je to svobodné rozhodnutí - stejně jako mít děti. Jen jsem se pokusil dát subjektivní pohled z druhé strany :-)Jasny . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mtruelle Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 To je ale tabulka pro bílý . . . Není, ale alespoň v mé péči není žádný hnědočech, jehož alespoň jeden rodič by pracoval.... Takže vlastně jo :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 (upraveno) Podle logiky... Chápu že jsou u dost lidí finanční tlaky nutící jít zpět do práce... Ale je to svobodné rozhodnutí - stejně jako mít děti Bychom nejspíš asi vymřeli. Ve společnosti je dost rodin, kde pracují oba rodiče, kteří mají dvě děti a ke konci měsíce jen tak tak vystačí s penězi. Každý výpadek příjmu dost pocítí.Nekupují si hodinky, drahá auta... Ano mohli by se svobodně rozhodnout, děti nemít... Tohle je prostě děsně těžká rada, zůstaňte s dítětem 4 týdny doma, aby se doléčilo. Co mají dělat maminky, které zůstaly samotné? Upraveno 21. března 2015 uživatelem JPS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 21. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2015 Pokud někdo zná odpověď tak by měl jít na ministerstvo práce a sociálních věcí, tyto věci jsou - bohužel - zakotveny v zákonech a vyhláškách. A to už jsme u politiky a já končím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky