bandicoot Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 Nojo, to do nich můžeš hustit horem dolem a stejně jsem jednou zachytil konverzaci, že sem se nestačil divit.
geometr Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 Když jsem byl naposledy (než jsem tam odmítl chodit) na třídní schůzce třídy svého staršího syna (bylo to ve 4.tř, ZŠ), většina rodičů si myslela, že když večer prohlídnou svému dítěti telefon a nic tam nenajdou, je všechno OK.
Jsilver Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 Když jsem byl naposledy (než jsem tam odmítl chodit) na třídní schůzce třídy svého staršího syna (bylo to ve 4.tř, ZŠ), většina rodičů si myslela, že když večer prohlídnou svému dítěti telefon a nic tam nenajdou, je všechno OK.Jo chlapce to je tvrda realita, a je to peklo
Návštěvník Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 Zase já bych třeba asi děcku do telefonu nelezl-pokud by to teda nemělo vážný důvod. Děti teda nemám. Spíš je řešení nějaký rodičovský zámek a například ten dětský fb atd...
geometr Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 ... ano to je ušlechtilé předsevzetí a hezká teorie, bohužel ale realita je někde jinde.
Zlý Jabko Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 Taky si myslím, že když nevychováš, tak zákonitě neuhlídáš a nezakážeš. Osobně jsem byl dlouhý leta pro laissez faire i v týhle oblasti, než jsem si začal zjišťovat víc informací, který mě pošouply spíš ke konzervatismu.
cali Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 Moje su este moc male ale medzi znamimi esset parental control docela fici. Inak do buducna to za nas mozno "vyriesi" EU....ale to uz je ina rozpravka.
geometr Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 (upraveno) Tohle nikdo nevyřeší za Tebe. Rozuměj za rodiče. A někdy ani rodiče. Upraveno 15. května 2019 uživatelem geometr
travex Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 Dnes mají rodiče největší obavy z toho, co jejich syn z internetu stahuje a jejich dcera na internet nahrává.
geometr Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 A tak se někdy stane, že si synek stáhne z netu ségru.
DavidLC Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 A tak se někdy stane, že si synek stáhne z netu ségru.Na Frívideu jsou o tom i filmy :-)) Ale vážně, kdyby byl návod, stejně by nefungoval. Mluvit o tom a snažit se mít přehled, o jejich volném čase, kamarádech, dětem se věnovat a nečumět na počítač ;-):-)
cali Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 Tohle nikdo nevyřeší za Tebe. Rozuměj za rodiče. A někdy ani rodiče.O Internete na obciansky sa uz diskutuje celkom vazne. Proste posadis sa ku kompu a masina si overi kto si a az podla toho sa rozhodne kam vsade a ci vobec Ta pustia. Primarne ma ist o kontrolu poskytovatelov obsahu, ale celkovo na nete do buducna uz mozno nedame anonymne ani ranu. Najvacsim realnym "tahunom" su samozrejme nahravacie spolocnosti, ktore konecne ziskaju vysnivane kladivo na zdielacov, ale takych zivlov, ktore by nieco take potesilo a budu za to u prislusnych regulatorov lobovat sa najde viac. Zabalene do pozlatka boja proti detskemu pecku to ma vacsiu nez malu sancu preist.
geometr Odesláno 15. května 2019 Nahlásit Odesláno 15. května 2019 (upraveno) Teď je otázka za jak dlouho a zdali vůbec je tohle vůbec uskutečnitelné. Ale já měl spíš na mysli, že to, jak se budou ve virtuálním světě internetu děti chovat, by měly dostat z domova, od rodičů, potažmo ze školy (i když tam když to vidím, tak bych brečel). Samozřejmě pro rodiče je to náročné a je otázkou, jak se jim to podaří. Děti jsou zákonitě v některých věcech před svými rodiči a v tomhle případě jsou někteří rodiče dokonce úplně mimo (vlastní zkušenost). Tohle je na hodně hodně dlouhou debatu. Edit: Jinými slovy: Spoléhat na to, že to vyřeší nějaká technologie a restrikce není úplně šťastné, alespoň v současné době. Ale jak píšeš, máš děti ještě malé, třeba až budou v kritickém věku, nám rodičům nějaká technologie už pomůže. Upraveno 15. května 2019 uživatelem geometr
Jiří_99 Odesláno 16. května 2019 Nahlásit Odesláno 16. května 2019 Nejake ?zlo? bude vzdy. Technologie jsou/muzou byt jen takova pomyslna berlicka ku pomoci, ale vzdy to je na konkretnim cloveku. Tudis to je na rodici, jak dite do zivota ?pripravi?. Samozrejme je prave ta nejvetsi cast zrovna na tom diteti.
cali Odesláno 16. května 2019 Nahlásit Odesláno 16. května 2019 Uskutocnitelne to rozhodne je a v niektorych zatial teda obmedzenych sferach internetovych sluzieb sa to uz celkom uspesne pouziva. Napriklad registrovany uchylak si v niektorych statoch USA nezahra PokemonGO, aby nemohol lakat dievcatka do temnych lesov.(pokial si teda nezozenie falosnu identitu, co samozrejme ide, ale nieco to uz stoji). Anonymita ktoru Internet dava zvadza ludi k vselicomu, ak ju odstranime tak zvadzat prestane. Otazka je, ci nam vyhody ktore by priniesla plosna aplikacia za to stoja, ja osobne si myslim ze nie. Aj tu na fore by to urcite vyzeralo uplne inak, keby tu v rohu namiesto nicku svietilo Frantisek Novak (38), Praha 4 Podoli. Tipujem ze by sa to tu muselo zavriet, bo by nikto neprispieval a 95% dalsich sluzieb Internetu by to malo podobne.
geometr Odesláno 16. května 2019 Nahlásit Odesláno 16. května 2019 (upraveno) cali: ... a to je právě ta uskutečnitelnost. A ano, je otázkou, zda by to za požadovaný efekt, který není podle mě navíc ani omylem aspoň z 95% (těch 5% je okraj Gaussovy křivky :-) ) zaručen, stálo (viz třeba ta falešná identita). Jiří_99: Přesně tak, stejně je to nakonec na tom potomkovi, my se mužem jako rodiče snažit ho na to co nejlíp připravit. Tady je navíc ztížená možnost jít příkladem. To, že dítě vidí, že všude kam přijdeš pozdravíš, poděkuješ, chováš se slušně, je evidentní, ale to, jak se chováš na internetu a při práci s počítačem, je pro něj asi těžké vnímat, ne-li prakticky nemožné, proto to vyžaduje od rodiče čas a prostor pro dítě, kterej v tom reálnym životě dostává jaksi automaticky. Upraveno 16. května 2019 uživatelem geometr
bohus76 Odesláno 19. května 2019 Nahlásit Odesláno 19. května 2019 Dnes si chci vyměnit olej v autě a na začátek dva šrouby strhnuté /byly špatné od minula/,nakonec jsme je povolili a ten blb co mi minule měnil olej,tak kompletně zapatlal šroub nějakým tmelem /proč asi ?/ .Takže asi výměna celé olejové vany. Spíš mě sere ten přístup,kdyby řekl,šroub byl špatný,chce to výměnu vany zrovna,tak to bylo dávno vyměněné a bez překvapení pro mě. Zítra servis,nemám odvahu povolovat ten šroub a pak být v autě bez oleje úplně.Navíc někde prosakuje olej,asi pod hlavou či u turba.
colommbo Odesláno 19. května 2019 Nahlásit Odesláno 19. května 2019 Ty při výměně oleje sundáváš vanu, Bohušu...? Nebo je to vana od automatu...?
zceyee Odesláno 19. května 2019 Nahlásit Odesláno 19. května 2019 Ja nepovoluju ani ten sroub, protoze bych ho urval. Vysajou to horem a je to vyreseny.
bohus76 Odesláno 19. května 2019 Nahlásit Odesláno 19. května 2019 Samozřejmě,že nesundavam,ale když je asi "servaný" šroub na vypouštění,tak mě výměna vany nemine.
Doporučené příspěvky