KFL Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 no na pergolu snad fakt nic potřeba není ne? ani takový ty baumax domky na zahrádku atd teda já v tomhle žiju. to jsem zvědavej co ti ouředníci řeknou Když je pergola chycená k baráku, je to přístavba/přestavba, takže potřebuješ. Já jí mám navíc zastřešenou, takže je to vlastně rozšíření domu o další užitnou plochu.Baumax domek je bez povolení, ale musíš mít aspoň územní řízení/schválení. Když se to všechno dělá až PO stavbě, je to průser, protože je tam řízení mnohem komplikovanější. Aspoň to mi paní na úřadě řekla.
bandicoot Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 Ono leckde i slunečník chápou jako stavbu...http://bydleni.idnes.cz/slunecnik-je-podle-stavebni-uradu-v-jihlave-stavbou-dansky-vyrobce-je-v-soku-1vs-/stavba.aspx?c=A121005_100458_jihlava-zpravy_mv
Frantik Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 (upraveno) Hele to bude v pohode. Proste je posli do p....e. Na svym pozemku si muzes stavet, co chces. Rekni, ze to mas prechodne na leto, nebo ze to jen zkousis, nebo ze je to stavebnice anebo je tam proste nepoustej. U nasich mame pergolu, bazen, ploty, nikdo nikdy nic nehlasil a nic se nedeje. Naopak si stezuj na urednickou sikanu, na obtezovani, apod. Upraveno 24. dubna 2013 uživatelem Frantik
Rudykopalsson Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 Oni jsou vůbec na SÚ odborníci na slovo vzatí. Kdysi jsem dělal na správě domů technika. Zařizoval jsem pro jedno SVJ opravu vodovodní přípojky. Naběhl jsem na SÚ, řekl co potřebuju a paní řekly, že to je na ohlášku a co k tomu potřebuji. Za týden jsem byl na SÚ znova se všemi podklady, ty stejné paní na to mrkly a prohlásily, že je to na stavební povolení tzn. mnohem složitější papírování včetně vyjádření vodařů, plynařů atd. Tak jsem se rozčílil, zašel za vedoucí odboru, ta se na to podívala a prohlásila, že je to udržovací práce a nepotřebuji nic. Tož tak má zkušenost s SÚ. Jo a pergolu jsem taky nehlásil:-)
African Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 Děkuji, jinak příští týden mě přijede pán z E.ONU, poté pán ohledně zateplení domu a nakonec pán z nabídkou tepelého čerpadla :-) Proti těm zlodějů se musí prostě nějak bojovat, v Bulharsku jim vyprášily kožich, to my Čehůnci neuděláme, tak musíme hledat jiné páky, ale 60k jim já prostě každý rok cpát nebudu" african, mrknu se.... jinak, znamej jede kompletne na elektriku, ma na strese jeden mensi solarni panel, ridi mu to nejakej sofistikovanej system od viessmanu za 250k.... a rocne plati 18 all in, tzn. veskera el. energie pro dum, dilnu, plus topeni...
montemar Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 african, ted na to zrovna koukam. tak mi vychazi 13.20 za m3. eon - rok 2012
funf5 Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 Česká pošta místní kasika.... včera byla zásilka podána a já dostal sms o dnešním doručení... dnes jsem dostal sms o "technickém problému" a pozdějším doručení... na infolince jsem se dozvěděl, že zásilka nezvládla od včerejška urazit trasu Rýmařov - Olomouc a je jaksi stále někde na těch 46 kilometrech mezi, začínám se bát že je v háji...
Skalamander Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 Česká pošta místní kasika.... včera byla zásilka podána a já dostal sms o dnešním doručení... dnes jsem dostal sms o "technickém problému" a pozdějším doručení... na infolince jsem se dozvěděl, že zásilka nezvládla od včerejška urazit trasu Rýmařov - Olomouc a je jaksi stále někde na těch 46 kilometrech mezi, začínám se bát že je v háji... Tohle opravdu nechápu a takových příběhů jsou tady mraky. Já si nechávám posílat věci Českou poštou velice často a vždycky mi jí donesou do druhého dne s úsměvem až pod nos.
pavča Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 Hele to bude v pohode. Proste je posli do p....e. Na svym pozemku si muzes stavet, co chces. Rekni, ze to mas prechodne na leto, nebo ze to jen zkousis, nebo ze je to stavebnice anebo je tam proste nepoustej. U nasich mame pergolu, bazen, ploty, nikdo nikdy nic nehlasil a nic se nedeje. Naopak si stezuj na urednickou sikanu, na obtezovani, apod. A nebo, pokud to ještě platí, tak po 10 letech, co stavba stojí, dojde k tzv. "vydržení", které stavbu legalizuje, takže pokud se podaří ukecat, že to bylo postaveno před 10 lety, tak by to mělo být v pořádku i bez povolovacích papírů.
Frantik Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 A nebo, pokud to ještě platí, tak po 10 letech, co stavba stojí, dojde k tzv. "vydržení", které stavbu legalizuje, takže pokud se podaří ukecat, že to bylo postaveno před 10 lety, tak by to mělo být v pořádku i bez povolovacích papírů.To u Kofoly nejde, on ma ten barak chvilku :-)
Návštěvník YPO Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 no to je zupéééér http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/reklamovat-zbozi-v-zaruce-uz-nepujde-tak-snadno-bude-se-vic-smlouvat_268141.html
NIGHTinGALE Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 ...ale 60k jim já prostě každý rok cpát nebudu" Tak kdybys měl jen 5+1, tak platíš 20.000Kč a to je normální cena, ne?Komunisty na tebe - máš nadměrné metry, tak bych ti tam šoupnul podnájemníky tmavé pleti :D (dělám si, samozřejmě, prdel)
Flipik Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 no to je zupéééér http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/reklamovat-zbozi-v-zaruce-uz-nepujde-tak-snadno-bude-se-vic-smlouvat_268141.html Kdyby to vyšlo 1. dubna byl by to docela dobrý článek, ale takhle je to děs!
African Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 5+1 no problem, ale ty nájemníky bych prostě asi nedal Kámoš dnes za 3+1 - 36.000,- , takže taky nic moc tedy" Jak máš první rok děcka, ta prostě topíš a pak musíš cálovat no" Letos už bude malej spinkat ve vaťáku, doba je zlá Tak kdybys měl jen 5+1, tak platíš 20.000Kč a to je normální cena, ne?Komunisty na tebe - máš nadměrné metry, tak bych ti tam šoupnul podnájemníky tmavé pleti :D (dělám si, samozřejmě, p...l)
mondeo2 Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 5+1 no problem, ale ty nájemníky bych prostě asi nedal ................. No dopr a já už měl doma zbaleno, tak nic no ................................
Rudykopalsson Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 ....poté pán ohledně zateplení domu........ jsem z oboru, kdyby jsi potřeboval poradit, nebo jen zkontrolovat nabídku pána, pošli SZ
sibirnaya Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 afromane, ty nadelas. ja mam radovku 150m2, garaz tusim ani netemperujem, sme tu tri a za plyn sem dal letos 40 litru.. je fakt, ze termostat je nastavenej 25 komfortni / 23 ekonomicka
ivan_989 Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 Sibir mas pod palcom aj kotol ? Aku mas krivku a korekciu ?
sibirnaya Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 krivku mam ladnou a korekci pozbyvam po par vodkach..
African Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 Montemar, děkuji za info a tvůj čas, tobě se Rudy určitě ozvu, až budu věděti více"Sibiř, ty máš doma ovšem dobrou Afriku, u tebe by se mě líbilo, já jsem totiž takovej dost teplomilej víš, moje mladá furt chodí a ubírá mě to potají na 20 nebo 21C, ona je zase pro změnu skalní holka, já bych klidně 30, ty se ale máš
Doporučené příspěvky