Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

Hulim jak trafika (zena zcela neopravnene tvrdi ze cim dal vic) a u piva jak nekolik trafik (zapalenych). S tim zakazem nevim... V hospode kde se kouri, ale neni to uplne zahulene, kdyz sedim s nekurakama, nemam problem jit hulit ven / bokem. V restauraci, kde se primarne ji, chodim hulit vetsinou ven...ikdyz spousta takovych podniku uz je dneska nekurackych. V moji nejoblibenejsi hospode se vzdycky hulilo. Pak jednoho dne, se majitele (kuraci) rozhodli, ze se bude hulit jen v koutku pod schodama. A nezmenilo se vubec nic!!! Lidi tam chodi ti sami, v tech samych poctech. Na druhou stranu chodim do hospody, kterou si jako nekurackou absolutne nedovedu predstavit...vubec a za zadnych okolnosti. Takze nakazat nekuractvi? Nevim. Nemam problem hulit venku, ale nechapu militantniho nekuraka, ktery vleze do ctyrky, objedna si ovocny caj a pyskuje, ze se tam huli... Huleni venku ma i sve minusy...jak se zminovalo, hluk, vajgly na chodniku atd. Vidim jak se tvari rodina, ktera ma nad vchodem do hospody okna..ke standardnimu kravalu se prida kecani u popelniku a dym, ktery jim pujde do oken. Zakaze se hulit pod oknama? Ad vajgly na chodniku - lidi jsou svine, to bez debat, ale kolik nekurackych hospod ma dneska pred vchodem poradny popelnik??? Polovina? Kolikrat to patri prave militantnimu nekurakovi, ktery je nasrany i za to, ze se mu huli pred vchodem. A co ti nekuraci, pri prichodu? Musi projit davem hulicu... Narizovat to nasilne ve spolecnosti, ktera na to neni pripravena vseobecne, nejen nechuti kuraku nehulit v hospode, neni spravna cesta. Ale myslim, ze naprostou vetsinu hospod to proste nezavre, to je imho blbost... Ale ja jsem pravdolaskarsky kurak ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad absurdum?

Zajdu naproti ke konkurenci, zavolám eMPé že se tam kouří a nalejvá mladistvým.

Sednu si s vybraným mladistvým ke stolu a po příjezdu MP si zapálím.

 

Zatím co budu platit 5.000 pokuty a konkurenční hospoda 50.000 pokuty, dotyčný mladistvý si vypláchne na toaletě ústa vodkou a vrátí se, žduchne do příslušníka MP (omylem) a vysloví něco jako "co je vole?" přičemž na příslušníka dýchne (cíleně).

Následuje zásah aktivních chráničů spojený s dvoudenním uzavřením provozovny a milionovou sankcí.

 

A proč musí Češi, ať se vymyslí cokoliv, vždy hnedka přijít s konstrukcemi ad absurdum? Předvolání k přestupku se řeší adresou v Mongolsku nebo emailem s virem, Rath vymění obhájce hodinu před závěrečnou řečí, řemeslník doklad nevydá ani kdybych mu hrozil pistolí- pak se divíme, že je snaha všechny tyhle ochcávky utnout a regulace houstne... Jestli máš podobný nápady jako výše, tak u konkurence dneska házíš do světlíků kuřecí maso nebo podmázaváš bězďáky, ať se tam servou do krve? Pokud obsluha zvládne hlídat vypitý piva štamgastů, musí zvládnout i to, aby v podniku mladiství nepopíjeli. Že na to většina vědomě sere, je prostě fakt, ve Státech by takovou hospodu zavřeli navždy...

 

Zákaz kouření je mi naprosto volný, kdyby byly hospody řádně označeny a ony proklamované stavební úpravy často netvořily jen paravany a (zavřené) okno...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze cuca kus plastu asi ne...ale. Stejne jako pred mnoha a mnoha lety, kdy vyrobci cigaret tvrdili, ze cigarety vuuubec nejsou skodlive, totez dnes tvrdi vyrobci tech kusu plastu. A pritom to vubec nikdo doopravdy nevi / neni schpen verohodne prokazat / nechce prokazovat ci vedet... Je v tom jakysi sajrajt, ktery prochazi jakousi chemickou reakci a drtivou vetsinu tech, kteri to hulej ani nezajima jakej sajrajt a co z toho vznika. Mi osobne ta "para" z toho smrdi. Kdyz jedu v aute s nekurakem, tak bud nehulim, nebo hulim po vyslovnem dovoleni...nevynucenem. Ale prijde blbec s kusem plastu a i kdyby se jelo pet minut, tak tu hovadinu vytahne a zacne zuzlat. Jen proto, aby vsem ostatnim ukazal, ze on muze...ze on nesmrdi, neobtezuje a nikomu neublizuje. Toho bych okamzite nakopal do riti!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Líbí se mi, co píše Nickolas.

Po zkušenostech z minula jsem se už ke kouření vyjadřovat nechtěl, ale kdyby to někoho zajímalo, můj názor je, že se mělo zakázat kouření na veřejných prostranstvích a v hospodách to nechat na majitelích.

 

Čistě teoreticky, existuje na zeměkouli obyvatelný místo, kde není takováhle úřednická šikana? Že bych začal přemejšlet o stěhování;-). Předesílám, že nejde jen o kouření v hospodách...

 

Vyjádřím to názvem filmu:

MV5BMTYzNDExNDMzNV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDY3

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze cuca kus plastu asi ne...ale. Stejne jako pred mnoha a mnoha lety, kdy vyrobci cigaret tvrdili, ze cigarety vuuubec nejsou skodlive, totez dnes tvrdi vyrobci tech kusu plastu. A pritom to vubec nikdo doopravdy nevi / neni schpen verohodne prokazat / nechce prokazovat ci vedet... Je v tom jakysi sajrajt, ktery prochazi jakousi chemickou reakci a drtivou vetsinu tech, kteri to hulej ani nezajima jakej sajrajt a co z toho vznika. Mi osobne ta "para" z toho sm.di. Kdyz jedu v aute s nekurakem, tak bud nehulim, nebo hulim po vyslovnem dovoleni...nevynucenem. Ale prijde blbec s kusem plastu a i kdyby se jelo pet minut, tak tu hovadinu vytahne a zacne zuzlat. Jen proto, aby vsem ostatnim ukazal, ze on muze...ze on nesm.di, neobtezuje a nikomu neublizuje. Toho bych okamzite nakopal do riti!!!

Takže bych pocity a dojmy uvedl na pravou míru: Není tam nějaký sajrajt, nýbrž propylen-glykol (cca 45%), potravinářský glycerin (cca 50%), voda (cca 5%) + stopové množství nikotinu. Stejná směs se používá např. k vytváření umělého kouře na všelijakých show a diskotékách. Nedochází k chemické reakci, nýbrž k odpařování pomocí elektrické spirálky. Prozkoumáno to bylo durchumdurch X-krát, neboť každý kuřák, který migruje k e-cigáru, připravuje milovaný erár o své těžce vydělané peníze.  Při vší snaze všemožné laboratoře dospěly k tomu, že z toho leze skutečně jen pára.

Jakže se to říká - Si tacuisses ... :)

Upraveno uživatelem Foundryman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdybych byl mlcel, nevyjadril bych svuj nazor...stejne jako ty. Vim prd co v tom je a jak a s cim to reaguje, to priznavam bez muceni. Vsemozne laboratore uz zkoumaly ledacos s ledasjakymi vysledky. Proste mi to smrdi a vsichni kdo chodili na diskosky si pamatujou, jak se rozkaslali, kdyz na ne tu "paru" vypustili... Rozhodne vic nez v "pare". Tot me dojmy, ktere jsem chtel sdelit... Asi jsem zaujaty, ale serou me zdravohulici, kteri tu paroelektrarnu vytahujou jen aby si dokazali, ze oni muzou! Stejne tak muzu srat nekoho ja, svym ostentativnim hulenim pravekych tabakovych cigaret, tvarivse se, ze se me rakovina netyka...

 

Nic moudreho v latine z hlavy neznam...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdybych byl mlcel, nevyjadril bych svuj nazor...stejne jako ty. Vim prd co v tom je a jak a s cim to reaguje, to priznavam bez muceni. Vsemozne laboratore uz zkoumaly ledacos s ledasjakymi vysledky. Proste mi to sm.di a vsichni kdo chodili na diskosky si pamatujou, jak se rozkaslali, kdyz na ne tu "paru" vypustili... Rozhodne vic nez v "pare". Tot me dojmy, ktere jsem chtel sdelit... Asi jsem zaujaty, ale serou me zdravohulici, kteri tu paroelektrarnu vytahujou jen aby si dokazali, ze oni muzou! Stejne tak muzu srat nekoho ja, svym ostentativnim hulenim pravekych tabakovych cigaret, tvarivse se, ze se me rakovina netyka...

 

Nic moudreho v latine z hlavy neznam...

Ale jo, já chtěl jen ilustrovat, jak je celá argumentace vládních blbů slaboučká.  Prostě je to jen další utahování šroubů. Nikdy jsem si nemyslel, že si jednou budu říkat "Zlatí komunisti, ti mi alespoň nelezli do postele".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proč musí Češi, ať se vymyslí cokoliv, vždy hnedka přijít s konstrukcemi ad absurdum? . . .

. . . Že na to většina vědomě s..e, je prostě fakt, ve Státech by takovou hospodu zavřeli navždy...

 

Zákaz kouření je mi naprosto volný, kdyby byly hospody řádně označeny a ony proklamované stavební úpravy často netvořily jen paravany a (zavřené) okno...

To se docela mýlíš ohledně mě konkrétně, nevím proč zmiňuješ Státy (tam jsem docela dlouho a legálně žil) a mám odtamtud docela dost návyků. Mezi jinými třeba nevymýšlet nesmysly. Ovšem zde v praxi takové nesmysly vymýšlí státní správa. Která to dotahuje do absurdnostni - už jsem viděl kontrolu bezpečnosti práce jak měří digi šuplerou mezeru v dílně údržby mezi brusným kotoučem a opěrnou plochou na stolní brusce. Pokud je větší než 1mm tak pokuta provozovateli. Ten přitom tak maximálně ví kde dílna je, protože sedí a papíruje s přebujelou papírovou byrokracií. A i když je to jednoznačně vina zaměstnance tak do správního řízení jdu já a pokutu zaplatím také já. Proč?

 

Nebo - pracovní úraz, kdy pracovník sejme ochranný kryt a do běžícího stroje strčí prsty.

Bez následků, zaměstnavatel má řádně pojištění atd.

Proškolen byl dotyčný den před nastupem do zaměstnání.

Pokuta za to, že nebyl proškolen až v den nástupu (zde se má za to, že zaměstnanec nebyl v pracovním poměru den před a tudíž je školení NEPLATNÉ i když je podepsáno na papíře a řádně proběhlo!!!!), zaměstnavatel (já) měl přijít na pátou ranní a provést školení. Že už by se nestihla práce když by se začalo až po školení? No a, tak nepodnikejte pane.

 

Vlastně jsem chtěl říct že pičov.y vymyslel tento aparát, vychcánci to obejdou - viz. příklady co máš výše a odserou to ti slušný. Akorát že ten vychcan negeneruje státu love narozdíl ode mě. A když přestanu podnikat, kdo ten aparát uživí?

To bude jak ČD, jé dlužíme 36 miliard a splátky jsou 3 miliardy, tak vydáme dluhopisy a splatíme dluh dluhem. WTF? Kdo je za to odpovědný nevím, ale vím z koho ty prachy chtějí dostat :D

Z tiskárny samozřejmě.

 

Já platit dluhy půjčkou tak bych nespal a třepal se stresem. Státní firma to hrdě oznámí jako standardní řešení na tiskovce.

 

A tak dále.

Ale radši někde u piva, dnes je krásně a nebudeme si kurvit den politikou :cheers:

 

Edit typo

Upraveno uživatelem tommas4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se docela mýlíš ohledně mě konkrétně, nevím proč zmiňuješ Státy (tam jsem docela dlouho a legálně žil) a mám odtamtud docela dost návyků. Mezi jinými třeba nevymýšlet nesmysly.

 

Já platit dluhy půjčkou tak bych nespal a třepal se stresem. Státní firma to hrdě oznámí jako standardní řešení na tiskovce.

 

Ale radši někde u piva, dnes je krásně a nebudeme si kurvit den politikou :cheers:

 

Tommasi já jen reagoval na tvé představy, že sankce za porušení nalévání mladistvým někdo hned využije v konkurenčním boji sehráváním podplacených scének. Mě je jednoduše takové uvažování cizí a myslím, že je jedním z důvodů, proč naše společnost vypadá, jak vypadá. Foundrymanovy představy libertariánství mi nejsou cizí, ale je na ně potřeba vyspět, u nás jen většina vymýšlí, jak co nejvíce věcí ochcat.

 

Tím vůbec nechci zpochybňovat, že státní správa je občas banda trotlů a zbytečně ztěžuje lidem/podnikatelům život, viz tvé příklady.

 

K ČD: ačkoli tento podnik bytostně nesnáším, tak splácení dluhu dluhem (aka refinancování) je opravdu standardní operace, která může být ekonomicky mnohem výhodnější než splacení.

 

S tvou poslední větou jen souhlas :drunk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě na tom nejvíc vadí ten systém ode zdi ke zdi. Od úplné benevolence k úplnému zákazu. Celkem bych chápal zákaz kouření v provozovnách, které nabízejí teplou kuchyni, ale zakázat kouření ve venkovské hospodě, která otvírá v pět odpoledne  a  kde se vytočí za večer 30 piv a sní max. jedna tlačenka, je volovina. Tam bych to nechal na majiteli, který zná své štamgasty nejlíp a ví co jim vyhovuje.

A zákaz kouření ve speciálně vybudované kuřácké části, je úplně na hlavu. To je jako kdyby zakázali kouření v kuřárně.

 

Povinnost nabízet jeden nápoj levnější než pivo - tak bude holt na lístku voda z kohoutku za 20 Kč/půl litru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Klokan- jak poudáš. Je to ode zdi ke zdi.

Mě se mocmoc líbí pravidlo: Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého.

Kdyby tohle lidstvo dodržovalo, tak jsme v cajku.

A teď už to slyším: Tak do hospy nelez, když nehulíš.. to bude zase flame..

Ale proč neříct, tak tam nelez, když chceš hulit..

jak říká kolegyně- všechno je v hlavě..:)

Světu mír a ČR zvláště!

Už nic jiného nám tu nechybí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...