Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

No, k těm exekutorům..

Jednou se mi taky dobývali do domu, nenadálý půlden volna, pohoda, hrál Scofield..

Pak někdo znenadání vsunul do zvonku sirku a začal kopat do dveří. Tak sem vykoukl- někdy to funguje- a tam dva divný emani, pro autenticitu oblečení jeden v křiváku, druhej v tričku policie.

Polknul sem druhou polovinu nadávek a začal posuzovat, o co jde.

Začali, že jdou za mnou, že exekutorům nemohu neotevřít. Protože nepadlo žádné jméno, kluci se ani nepředstavili, tak sem začal pátrat, ke komu tedy kdo jde, nakonec z nich jméno vypadlo, paní obývala dům 8 let zpátky, bez t.p., a to už sem řval, ať řeknou jména, čísla a okamžitě vypadnou.

Neřekli nic a ujeli, než sem doběhl před barák.

Dodnes nevím, zda nebylo na místě volat policii..

 

Edit: joa kluci napřed volali policie otevřete, to mě nalilo nejvíc..

Za exekutory se casto vydavaji ruzni vymahaci, spousta lidi nato skoci. Nicmene meli pravdu, exekutorum musis otevrit, pokud neotevres, maji ze zakona pravo prekonat prekazku vsude tam kde predpokladaji majetek osob s exekuci. Kdyby ti vykopli dvere nemuzes rict ani slovo. Na druhou stranu maji povinnost se na vyzadani prokazat prukazem exekutora, jmena rikat nemusi. Pokud to neudelali, lze predpokladat ze o exekutory neslo, ti by jiste neutekli a jiste by nevolali ze jsou policie. Upraveno uživatelem rayethon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za exekutory se casto vydavaji ruzni vymahaci, spousta lidi nato skoci. Nicmene meli pravdu, exekutorum musis otevrit, pokud neotevres, maji ze zakona pravo prekonat prekazku vsude tam kde predpokladaji majetek osob s exekuci. Kdyby ti vykopli dvere nemuzes rict ani slovo. Na druhou stranu maji povinnost se na vyzadani prokazat prukazem exekutora, jmena rikat nemusi. Pokud to neudelali, lze predpokladat ze o exekutory neslo, ti by jiste neutekli a jiste by nevolali ze jsou policie.

Nejsem zcela přesvědčen o tom, že by exekutor měl právo násilím vstoupit bez asistence PČR. Opravdu to tak je ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Nejsem zcela přesvědčen o tom, že by exekutor měl právo násilím vstoupit bez asistence PČR. Opravdu to tak je ?

Ano je to tak, muze vstoupit kdykoliv kamkoliv kde predpoklada majetek dluznika a to i bez asistence PCR. Viz treba http://www.pravniochranamajetku.cz/36-clanky-ze-sveta-exekuci/10-mytu-o-ochrane-pred-mobiliarni-exekuci-na-majetku-blizkych/ Upraveno uživatelem rayethon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Muze tam vstoupit bez Pcr Tome.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník qoyi

Ještě s těma exekutorama, nezmrazí nejdřív první účet co najdou s požadovanou částkou? To se stalo kamarádce, neměla pak ani z čeho zaplatit nájem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Tak logicky začnou od toho nejjednoduššího - tzn. účet, mzda nebo důchod. Pokud je z čeho brát, je to brnkačka. Zvlášť když jde o přednostní pohledávky.

Ty jo, tenhle termín jsem vůbec neznal. Je to dobré vědět, díky. 

Kdyby někdo taky neznal a zajímalo ho, tak tady vysvětlení:

http://ok-pohledavky.cz/prednostni-a-neprednostni-pohledavky/

 

Je to taková obdoba seniorního/juniorního financování, akorát daná zákonem :-D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naštvalo mě, jakej jsem lepl lemplovskej nepozornej. Ráno mi začala svítit kontrolka v autě, tak jsem se zastavil v servisu, kde mě upozornili, že od ledna jezdím bez platné STK. Nebýt té kontrolky, jezdím vesele dál, protože v hlavě nosím termín příští STK leden 2018 ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mladá stoupla bráchovi na ruku a ještě měla řečí jak holič v sobotu, /začala odmlouvat/ no neustál jsem to,dostala na prdel.No,řvali oba a od ženy jsem dostal "poděkováno".Jediné pozitivum to má,že jsem teď slaměný vdovec :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoši tak jsem si to tady početl, a fakt nevím co teda správně podle zákona dělat. Jsem doma, najednou cizí neznámej hromotluk v bytě (bemte to že zloděj, jelikož se mi nijak nepředstaví ani se nelegitimuje a otevřel si sám). Na pěsti to asi nedám, má o  čtyřicet kilo víc, nebo je s ním ještě druhej. Nedělám nic, a čekám až mi rozbijou hubu. Nebo beru pistoli, pokud to stihnu, a mířím na něj a dál  čekám, až mi ji  sebere a rozbije hubu. No a nebo teda vystřelím, protože mám strach o život a zdraví. Já bych volil tu třetí variantu, protože se mám rád a přeražená sanice bolí, a když je někdo na metr od vás a vy ve stresu, tak stačí chvilka  a jste bez zbraně raz dva. Vím je to trochu odlišná situace, ale přesto bych rád věděl, jak je to správné a jak to má být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K tomu chlastu a nošení... Znám pár střelců, kteří nosí všude. Dokonce kvůli tomu nechlastají a když jsou v hospodě, tak se umí bavit i bez lihu. To já neumím a proto kvér netahám. Nerad bych potom ráno lítal po bytě jak poručik Mazurek a řval 'chlapi, kde je ta pištol ! Přijedu kontraši!' A to je ještě ta lepší varianta ;o)

Ad pivko k obědu - no, já sice chlastám ligu, ale s kvérem u sebe si k obědu klidně dám fofolu. Vzhledem ke stavu našeho soudnictví by bylo asi zajímavé sledovat, jak se ty dvě pivka k obědu budou hodit při vyvracení NO nebo KN.

Upraveno uživatelem wizard-ov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Hoši tak jsem si to tady početl, a fakt nevím co teda správně podle zákona dělat. Jsem doma, najednou cizí neznámej hromotluk v bytě (bemte to že zloděj, jelikož se mi nijak nepředstaví ani se nelegitimuje a otevřel si sám). Na pěsti to asi nedám, má o čtyřicet kilo víc, nebo je s ním ještě druhej. Nedělám nic, a čekám až mi rozbijou hubu. Nebo beru pistoli, pokud to stihnu, a mířím na něj a dál čekám, až mi ji sebere a rozbije hubu. No a nebo teda vystřelím, protože mám strach o život a zdraví. Já bych volil tu třetí variantu, protože se mám rád a přeražená sanice bolí, a když je někdo na metr od vás a vy ve stresu, tak stačí chvilka a jste bez zbraně raz dva. Vím je to trochu odlišná situace, ale přesto bych rád věděl, jak je to správné a jak to má být.

Na vyzvu se ti kazdy exekutor nebo vykonavatel musi prokazat prukazem a jiste to kazdy bez problemu udela. A strilet na nekoho jen proto ze citis ohrozen pouhou jeho pritomnosti, ale realne te ten clovek neohrozuje, je neprimerena obrana a neni to ani krajni nouze.

Upraveno uživatelem rayethon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...