Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

Přivezl jsem sekačku Honda v záruce z opravy za 600 čistění karburátoru ptal jsem se jak tomu předejít a odpověď byla tomu se předejít nedá dělají to to přísady biopaliv že se to zalepuje kupujte jen tolik kolik hned spotřebujete a přidávejte stabilizátor takže budu kupovat benzin po litru-ale to mi zase nedá stojan kurva řepkovej kšeft  :boxing:

já udělal dobrou zkušenost s přísadou VIF. Kultivátor od Mountfielda, motor BS, když to pár týdnů stojí a vyschne karbec, už nenastartuje. Zkroutí se membrána palivové pumpy a nenasaje. Musím sundat víčko, membránu namočit do benzinu, ona zas změkne a funguje. Taky prý složením benzinu. Od té doby co dávám VIF, bez problémů. Po zimě nastartoval na třetí zatáhnutí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajeli jsme s rodinou na chatu a zase nasráno na trávníku. Po chvíli slyším ženu s někým něco řešit, a ona sousedka a její čokl zase u nás konající svoji potřebu (ten čokl, ne sousedka). Než jsem tam došel byla pryč. Trochu tam blbnem s lukostřelbou a sousedka s čoklem za hodinu zpět a čokl zase ke mě na pozemek, už jsem se fakt nasral, zařval na čokla, ten zmizel jak blesk a s lukem v ruce jsem si to šel se sousedkou vyřídit :-) Ona prý "ať ho jen lehce plácnu a že je vše hrozně v pohodě a to hovno tam udělal někdo jinej". Málem mě trefil šlak. Vysvětlil jsem ji, že čokl bez náhubku, volně na mém pozemku a produkující hovna v trávníku nemíním dále tolerovat a jestli ho tam ještě uvidím, přehodnotím terč lukostřelby. Čuměla jak tele a prej přece v přírodě nebude mít psa na špagátě. Má to kráva jen přes cestu do lesa nebo 200 metrů na pole a nechá srát čokla u mě na trávě. Navíc vyjíždí po dětech a štěká jak blbej, moje děcka se ho bojí. Asi to nezlepší sousedské vztahy, ale když už jsem to načal, jsem rozhodnut, bude-li to u mne na pozemku, za tou potvorou nějaký šíp poslat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník qoyi

Ja ten original volvo klic na jednom volvu ohnul po tom co mi kokoti zarvaly kola v servisu razovym utahovakem. Je fakt ze jsem mel vetsi strach o ty srouby, protoze jsem na tom mel nasazenou asi 3m lesenarskou trubku. Je teda fakt že ten klíč na kola byl 20 let starej, stejně jako kola a auto.

 

Btw, novej bych koupil a starej bych jim i s účtenkou za novej poslal do volva. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to S40 II - takže přestrojený focus. Ten klíč je taková plechařina, že vzít s tim Turka po hlavě, nejspíše by se mu ani nic nestalo. Mně to právě taky dotáhl razovým utahovákem a bodejď bych to pak timhle merkurem o délce průměrného černocha povolil. Kopnul jsem do toho a klíč se protočil, naštěstí se vyhnul mému kotníku, což bylo jeho jediné štěstí. Asi si koupim momenťák a na podzim, až to nechám přezout, jim ho velkoryse zapůjčím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník qoyi

kola se normalne utahujou razovym utahovakem. kup si kriz a prestan fnukat kvuli klicu.

 

Ale na určitej moment a ten dodržen rozhodně nebyl. Už vidim jak píchnu někde na dálnici 1k km od hranic a hledam trubku na klíč. Ručně bych nepovolil ani jeden šroub.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník qoyi

Dyt má Hans recht. V nejhorším si na to stoupneš. Já už takhle ohnul dva klíče :D

 

Tak ses buď moc těžkej nebo máš špatný klíče. Já na tom skákal jak debil a nic se neohlo a nepovolilo .. Ohla to až trubka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kola si většinou utahuji sám, ale u většiny aut jsem vozil s sebou klíče podobně tomuto.. ty plechový "originály" už od pohledu jsou jen na "nouzovou výměnu rezervy" https://www.mall.cz/auto-prislusenstvi/goodyear-klic-na-kola-l-17-19?gclid=Cj0KCQjwwqXMBRCDARIsAD-AQ2h-SR_XuYpEkrTfxcJflZJbaO7w_rqzoHvoLITcSLvwfZwYEJwErlEaAs5KEALw_wcB&dclid=CLeSuInYyNUCFdcUGwoda88EkQ

Upraveno uživatelem nettopejr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani nenaštvalo jako dumám nad tím, že podle vyšetřovatele člověk, co nakupoval bezpečnostní zámky
za 580,- korun je prodával s montáží za v průměru 4500,- korun; tak se dopustil lichvy a je za ni stíhán.

Nemyslím si, že by v ČR byl zákon lichvu definující (opravte mě) a neříkám že by nebyl potřeba, 
ani nebudu moralizovat zda jsou převážně senioři kterým službu dodal oškubáni (podvedeni těžko, když

ho za podvod nestíhají, dostali řádnou smlouvu, účet, služba byla dodána, zabezpečení se zvýšilo).

 

A teď - jedná se o nemorální jednání (v tom že je služba "předražena" a dodána vytipovanému okruhu klientů
kterým to půjde nejsnáze prodat) nebo tento stát bude nařizovat co kdo a za kolik smí / nesmí dělat / prodávat?
 

Než montážníka zámků jedním vrzem hodíte k prodejcům předražených hrnců kteří využívají nátlaku, tak
doplním, že za chvíli bude třeba regulovat a utahovat šrouby asi všude, třeba včera jsem měl zmrzlinu:
- nakupují ji za 300 korun dvě kila směsi, ze kterých je přibližně 110 porcí zmrzliny á 15,- Kč, tedy ji
prodávají za 1650,- 
a hranolky v KFC, malé hranolky 70 gr stojí 29,- korun, nákupní cena je 2,10 Kč - je to lichva? 
Jak zmrzlinář tak fast food přece zneužívají toho že má chudák konzument hlad a nebo že mu je hrozné vedro?
Když nemám botky a jdu do sportissima kde jsou "licenční" adidasky za 1500, s nákupkou 140 korun - lichva?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník qoyi

To je taky dobrá sračka, nějakej zdroj? Jinak "vyšetřovatel" by měl vyšetřovat, nevěřim že by to pak státní zastupitelství poslalo dál, tak asi zkouší cestu vyšetřovatel -> média ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník qoyi

?Zámek stál šest a půl. ten plech tři tisíce korun, dohromady tedy devět a půl tisíce korun," řekl Ron, jenž se po ověření některých skutečností obrátil na policii.

Zároveň se stejně jako asi třetina všech poškozených snažil odstoupit od smlouvy. Neúspěšně. ?Všechny dopisy se odesílatelům vrátily jako nedoručené,? poznamenal Berger.

Tak já nevím, ale tohle je přeci jen trošku něco jiného. Ten zámek stál 9,5 tisíce korun a firma byla nekontaktní. Ale chtělo by to vidět spis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je to tendenční a tvrzení jednoho z klientů, zde je na začátku článku shrnutí:

 

"Za bezpečnostní zámkové vložky v hodnotě necelých 580 korun si obviněný muž a jeho zaměstnanci účtují v průměru čtyři a půl tisíce, v jednom případě to však bylo i 32 tisíc korun. Společně obcházejí starší bytovou zástavbu a nájemníkům bytů se snaží zámky prodat.".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....Nemyslím si, že by v ČR byl zákon lichvu definující (opravte mě)....

NOZ § 1796

Lichva

Neplatná je smlouva, při jejímž uzavírání někdo zneužije tísně, nezkušenosti, rozumové slabosti, rozrušení nebo lehkomyslnosti druhé strany a dá sobě nebo jinému slíbit či poskytnout plnění, jehož majetková hodnota je k vzájemnému plnění v hrubém nepoměru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...