Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

Nesmies odist ani od minimalneho tuknutia.

Cajti zavolaju majitela a poriesi sa to ako skodova udalost. Inak je to utek, daky rok-dva bez papierov.

Teraz to nie je velka skoda, ale nabuduce tukne dakomu nove bavo, pripadne niekoho prejde a zdrhne...

 

Je mozne, ze to pisala priamo ta polovodicka. Ale skor to vyzera, ze pisatel len zamenil jedno písmeno, namiesto NM napisal MM.

 

Sent via IPoAC

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nejlepší je samozřejmě počkat na majitele (pokud to teda není mustang se značkou UFC FI6HT). Pokud to ovšem z nějakého důvodu nejde, tak je mi tak nějak lidsky bližší varianta nechat tam na sebe kontakt a případnou škodu zalepit ex post, než sám na sebe volat četníky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skodova udalost nie je nehoda. Ziadna pokuta nehrozi.

Mal som dve ako poskodeny. Policajtov sme nevolali. Vyplnilo sa tlacivo a hotovo.

Tu ide len o zavolanie policajtom aby identifikovali majitela vozidla a notifikovali ho o situacii.

Pokial nenastane vyssia skoda, skoda na verejnoprospesnom zariadeni, skoda na zdravi a nie je prítomný alkohol tak sa to neeviduje ako nehoda. A vnutro je stastne lebo nehodovost klesa.

 

Sent via IPoAC

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naštval mě přečerpávač splašků v kuchyni. Už po třetí za 4 roky odešel. Teď jsem ho nechal opravovat a tedy týden řešil umyvadlo v kuchyni systémem kýbel. Oprava 3k a borec co to opravoval urval součástku, takže sračky všude v kuchyni (3x), než se mi to povedlo nějak vyřešit (uvidím jestli to vydrží- urvaný plastový spoj, stáhl jsem to stahovací páskou a doufám, že to nesjede). Do toho z toho od odpadu trochu kape, protože idioti nevyměnili těsnění. za ty 4 roky 2x oprava 3-5tis jednou jsem kupoval ten bazmek nový 7 t. Navíc ho už nedělají a nový model stojí 11k a bude třeba instalatér a předělání trubek (je jinak řešen odvod). Životnost prý stejná... Já jim to už asi nemám sílu znovu nosit a zkusím jen zítra koupit nové těsnění= znovu vyteče odpad, který je veden stropem cca 10l.

Je to starý barák a majitelé co mi to prodali udělali kuchyň na opačné straně než je veden odpad a vyřešili takto. Odhaduji, že k tomu měli dobrý důvod a natažení odpadu podlahou nebude úplně možné. I bych nechal rozflákat celou podlahu a ten odpad zavést, ale ještě k tomu je pod ní podlahové topení a ani nevím jestli se tam vejde dostatečný spád. Já ten byt asi prodám a koupím něco v novostavbě naproti :D Stejně bych potřeboval vyměnit okna, topení a budu se muset srát s památkáři.... Nemáte tip na nějakého šikovného instalatéra, který by se na to podíval a vymyslel nějaké řešení v Praze ?? Případně něco spolehlivějšího než značku Wilo ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokuta za sposobenie skodovej udalosti. Od 150 do 800 Eur, v pripade mensej vaznosti na mieste do 650 Eur.

No panečku, to máte pěkný :( Pár věcí jsem u nás v minulosti řešil a když nedošlo k porušení předpisů, tak to bylo bez pokuty.

 

Edit:

Shaggy to objasnil, takže je to jako u nás.

Upraveno uživatelem Shane001
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Eskimak,

To co pises plati pre dopravnu nehodu. Skodova udalost je daco ine.

 

https://www.minv.sk/?zakonny-postih-vinnika-dopravnej-nehody

 

https://www.minv.sk/?postup-v-pripade-skodovej-udalosti

 

Sent via IPoAC

Chapem, ale nesuhlasim. Ak sa ucastnici nedohodli na jednoznacnom zavineni, nejedna sa o skodovu udalost ale o nehodu. Teda policajti daju pokutu. V linku co si poslal pise ze pri skodovej udalosti policajtov netreba volat (preco aj). Ale realita je taka, ze ak ich zavolas, bude pokuta. Aj ked vacsinou tak symbolicky, 60e.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nerozumieme si.

Niekomu tuknem auto. Nepoznam majitela, nebudem na neho cakat 2 dni. Cinknem zelenym, nech mu zavolaju aby dobehol k autu. Spiseme protokol o skodovej udalosti. To je cele. Prislusnikov na miesto pozyvat nikto nebude (ak sa dohodneme).

 

Napr. zene volali cajti, ked blokovala vchod do skolky (niekoko rokov nepouzivana vedlajsia brana). Rano prisli robosi, trubili ale nikto ich nepocul. Tak cinkli na 158 a odtial dakto volal k nam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyndávám z kapsy mobil abych si ho při nasednutí do auta nerozsed.... Několik ekvilibristických pohybů a P9 zakončila na zemi. Samozřejmě že souboj displej versus žulové kostky má jasného vítěze.

No nic, zítra sjedu internet a pohledám kolik budu muset vrazit do dvouletého founu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proc bych ho volal? Normalne vyfotim skodu, jeho RZ, nahlasim na pojistovnu a ta si ho vyzve sama. Proc byste doboha volali policajty? A jeste na sebe.  :D To fakt touzite mit v karte ridice "zpusobeni dopravni nehody bez zraneni" - vyreseno prikazem za 2 litry? Páni gentlemani. :D :D

 

edit nettopejr: Kdysi se mi to stávalo tak 3x za den, když už se mi povedl pavouk, nechal jsem vymenit ochranny sklo (jednou do měsíce).

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...