Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

NN stávají tam a měří... často. Klasika já jednou v Rajhradě na radaru dal o pár km víc a do schránky sem to dostal jako už 3 poslední upozornění po roce od přestupku cca za 4k místo 500... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nevyhody to nejaky ma?

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ani ne, akorát pak některý věci už budeš muset dělat přes datovku, třeba daňové přiznání. Plus je dobrý si hlídat co ti tam chodí (můžeš si nastavit notifikace přes maily atd.), tuším že co ti dojde do datovky se bere jako doručený. Jinak samé výhody a světlejší zítřky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Datovku mám jako fyzická osoba několik let a spokojenost (Při dobře nastavené notifikaci nic neprošvihnu, na poštu nemusím a komunikace s institucemi v pohodě. A jako bonus jednou za rok info, které úřady mne v databázi obyvatel hledaly/prověřovaly.)

 

Ad pokuty a jak přijde oznámení: předpokládám že rozhodující nebude, zda jsem přestupek spáchal před založením datovky a nebo až později, ale zda úřad odeslal oznámení před jejím založením = pošta a nebo po zřízení datovky = info přijde už elektronicky). A v základu je ukládání zpráv v datovce časově omezené (tuším na rok) a pak se smažou. Pro archivaci je nutno si připlatit upgrade a nebo si zprávy stáhnout (ale pak přicházím o to "úředně oficiální ověření/autenticitu")

Upraveno uživatelem Mareka01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U stažených datových zpráv nepřicházíš o "úředně ověřenou autenticitu". Zprávy (.zfo) jsou elektronicky podepsané a uložením do tvého PC o tuto vlastnost nepřicházejí. Kromě toho i vlastní obsah zpráv (většinou .pdf) bývá elektronicky podepsán.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sranda je ze ak to cele mali tak dobre rozohrane, ze si to nedokazali ustrazit a Bures im to tak rychlo a vehementne rozbural. Skoro to vyzera ako by to upiekli bez neho.

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Foti to asi vseko otazka stoji jak moc a ci vibec sa to dalej zpracovava a asi to ziadna slava nebude, bo som napriklad ja osobne tri krat presiel z Ziliny do Blavy bez znamky a vobec nic sa nestalo. Osobne mam za to, ze ten slovensky system ma opacny problem nez ten cesky a sice ze toho robi v skutocnosti menej nez sluboval.... ale mozem sa mylit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...