Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

Včera večer jsem při sledování zpráv na Primě koukal jako blázen- reportáž z předávání ocenění česká kvalita-mimo nějakejch špekáčků to dostaly i hodinky PRIM což o to ,ale asi maji v tom maji nějakej bo*del. Záběr na mechanickej kalibr Prim, nostalgická vzpomínka na blbý časy a statisíce primek , záběr do vytrýny na hodinky PRIM-Manifakture 1949 s upozorněním na dnešní exkluzivitu tohoto výrobku a nakonec ta šleha -děkující manager jehož jméno mi uniklo ale pod jménem ten nápis MPM-Quality :gun_bandana:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Detaily samozřejmě neznám, ale ať si říká, kdo chce, co chce, já jsem Peťu-Bikera poznal jako férovýho kluka a nemám důvod názor měnit.

Co jsem zatím měl možnost vysledovat, tak jen dal přednost kámošovi nebo dobrýmu známýmu. Dobře... třeba to udělal neobratně a Flagolovi dostatečně nevysvětlil, neomluvil se tak, aby to nechápal urážlivě, ale...... když si představím, že prodávám něco navýsost osobního, což kolo pro Bikera asi je, tak taky dám přednost prodeji kámošovi.

A klidně se do mě pusťte, ale já razím princip: "osobní" věci... když už...., by měly mít i "osobní" přístup. U mě hodinky, u Peti-Bikera kolo (a hodinky třeba taky).

Odpovídat nebudu, nemám na to čas.

 

Osobní přístup = křivárna .
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slib to telefonu neznamemu je slib do telefonu neznamemu. V deviti z deseti pripadu ho tady kazdy dodrzi. Ale v tom jednom se ozve kamos a kamos je vic. Neznamemu nevznikla zadna skoda krome jeho ukrivdeneho ega, nikdo nikoho neokrad, nevznikly nikomu zadne naklady. Neznamy, kdyby teda uz byl takovy cestnak a gentleman, mel napsat SZ, ze kolo je brutalne pod cenou a ze se to proda klidne za vic. Misti cestnaci, co zijou modry zivot a "NIKDY V ZIVOTE!!!" by neco takoveho neudelali, jsou mi nanejvys podezdreli. Asi nemaji kamose, kvuli kterym by porusili slib neznamemu do telefonu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

to Hasňa - hrozně by mě zajímalo, jak by si se tvářil na místě poškozeného, neznámého. Předpokládám, že podle toho, jak se na fóru prezentuješ, řval by si jako tur. Odpovídat mi nemusíš, za chvíli mi bude padesát, budu z jiné školy. Žiji si svůj čestný, modrý svět, sliby dodržuji a je mi jedno komu byl dán. V Tvých očích jsem asi blb.    

 

Edit - obhajování prasárny mě s..e

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Hasňa - hrozně by mě zajímalo, jak by si se tvářil na místě poškozeného, neznámého. Předpokládám, že podle toho, jak se na fóru prezentuješ, řval by si jako tur. Odpovídat mi nemusíš, za chvíli mi bude padesát, budu z jiné školy. Žiji si svůj čestný, modrý svět, sliby dodržuji a je mi jedno komu byl dán. V Tvých očích jsem asi blb.    

 

Edit - obhajování prasárny mě s..e

 

Sem rád, že tu jsou ještě dle mě normální lidé. Vidím to úplně stejně. Hlavně že si tu všichni hrajou na forum gentlemanů a pak tu obhajují takové jednání!!! :sick01: :sick01:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snowe ty si to navazeni do me vylozene uzivas, fakt nevim, cim jsem si to zaslouzil. No byl bych asi nastvany, co jineho. Vsak taky pisateli nikdo neupira moznost sem tu nastvanost napsat. Ja jen popisuji, co bych v hypotetickem pripade prodej nejakeho kola-slib-kamos udelal ja a snazim se nelhat si do kapsy. Udelal jsem neco spatne tim, ze jsem tohle napsal? Urazil jsem nejak Tebe. Zminoval jsem se o Tobe? Nebo cim jsem si zaslouzil tenhle vypad? Quote: "...Předpokládám, že podle toho, jak se na fóru prezentuješ, řval by si jako tur... " ??? Co to je za divnou zlost a zast? Kdyz uz jsme na foru getlemanu a kamaradu? Co?? No, asi nic. Ale budiz, nejak se s tim poperu. Myslis, ze je mi sedm? Nebo ze mi vsechny obchody v zivote vysly? Nebo ze jen lide, co maji padesat mohou mit nejaky nazor a ostatni ani "nemusi odpovidat"? (Na ktery navic ani nikdo nemusi odpovidat, protoze po padesatce uz se clovek prece dale nevyvyji a diskuze tedy netreba.) Poskozeny ale v tomhle pripade nebyl prece nikdo, ne? Nebo nekomu vznikla nejaka skoda? Ja vlastne ani nerikam, jestli to, co se stalo je fer, nebo zavrzenihodne. Kdo jsem, abych soudil, ze ano. Ja jen napsal, co bych ja udelal. A ja, mam-li byt k sobe uprimny, bych to kolo proste dal kamaradovi. To je vse. Pokud jsem se vyjadrenim sveho nazoru dotknul neciho jemnocitu, predem se omlouvam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když tady někdo prodává hodinky, které se v bazarech běžně prodávají o 20-50% ceny výše, tak taky nikdo neřve, hele jsi blbej, prodej to dráž. Spíš naopak, natáhne ruku a hrábne po nich. Takový názory jsou fakt pitomost, já taky napřed nabízím kola kámošům a pak ostatním, ale když na to přijde, tak prostě smůla, slib je slib, jinak bych si připadal jako prase, že se musím, byť někomu cizímu, vylhávat. Včera jsem prodal na Aukru telefon, taky se mi nelíbila nízká konečná cena, ale je to tak, taky bych mohl být z... jako někteří a napsat, sorry spadl na zem...

 

Peťana taky znám a nesedí mi to k němu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejsem zadnej svatousek a par kopancu se mi taky povedlo,ale kdyz si podam ruku a reknu kseft je hotovej,tak prijmout jakoukoli jinou nabidku nepripada v uvahu......je pouze moje blbost,ze jsem odhadnul cenu prodavaneho zbozi ci prace spatne a muzu si jenom drbat hlavu,ze sem blbej.Nehlede na to,ze nabidka byla ucinena zde na foru v okruhu pratel...........Petu znam osobne z jednoho srazu a je to fajn chlapec a na roli krivaka mi urcite nepripada vhodnej.Pedpokladam,ze se jednalo pouze o zkrat,kterej se da vyresit omluvou.....Flagola znam podstatne lip a je to hoch,kterej kdyz mi zavola-a nemyslim to obrazne-za tejdem jedeme na druhou stranu sveta jenom s batohem,rad s nim ,bez vahani vyrazim,ponevac na toho kluka je v jakekoli chvilce stoprocentni spolehnuti-proto chapu jeho rozhorceni.............mozna by bylo dobry,si podat ruce a vy...t se na to.......je to preci jenom posrany kolo a ne ledvina

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

nevím co řešite už na asi třetí straně - stojí vám to za to píchat Bikera do zadku džentlmeni?

 

rád bych viděl někoho ze žvanilů, který by dostal vyšší nabídku v už prodělečném obchodu (a to jsou tady téměř všechny) a odmítl jí

 

kde je pravda nevím ani mně to nijak nezajímá, ale co jsem tu pochytil tak měl Biker na rovinu říci "hele kámoš mi dá o XY tisíc víc a prachy jsou pro mně priorita + to mám za rohem" a flogolo by se nad to mohl povznést a nerozmazávat h...o po zdi,protože se skutečně nikomu nic nestalo, nikdo neumřel, jenom je o čem psát, prostě krátkodobá senzace že jo ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

B.F.G.: Zadne vylhavani samozrejme. Zavolal bych a rekl pravdu, tedy ze rusim smlouvu. Hotovo. A pocital bych samo s tim, ze se ten druhy manik muze nastvat. Taky bych to asi neudelal vzdycky, taky bych se samozrejme temhle momentum snazil co nejvice vyvarovat lepsim nacenenim a prvni nabitkou mezi kamosema, o tom zadna. Navic kolikrat se tohle stane, ze se na neco ohlasi kamarad. Ja si snad ani nepamatuju, ze bych neco prodal kamosovi. Je to vyjimecna situace. Manik, co si na to kolo brousil zuby, ma samo plne pravo byt nastvany. Ale me se proste nejak nechce na prodavajiciho hned dstit siru a ukrizovat ho.

Kolik ze je tady uzivatelu? Myslim ze hrani si na forum kamaradu neni na miste. Ze se tady tak trochu nekteri zname je jina vec. Ale tohle forum neni uzavrene forum dlouholetych kamaradu.

 

Edit: "..flogolo by se nad to mohl povznést a nerozmazávat h...o po zdi,protože se skutečně nikomu nic nestalo.." Ano.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsi sice první zájemce, ale chtěl jsi jen rezervaci, mezitím se mi ozval člověk, který měl evidentní zájem, akorát neměl čas - s tím, že nabídl jiné podmínky k tomu, aby dostal přednost.

 

 

Je mi smutno z toho, co se tady na tom fóru děje a jak se to všechno změnilo...

 

 

Já, když jsem dříve chtěl něco koupit a náhodou prodávající upřednostnil někoho jiného - dokonce mi ani neřekl důvod, mlčel jsem.

 

Nepřišlo mi vůbec vhodné to tady psát - ať se jednalo o veleváženějšího člena, koukám, že dneska je jiná doba. Omlouvám se teda, že jsem si rozhodl, že kolo raději nechám člověku, kterého znám osobně a s kterým jsme už nějaké obchody udělali. Mylně jsem si doteď myslel, že je na prodávajícím, komu a z jakého důvodu dá přednost.

 

 

Kdyby mi kamos rekl, ze by ode me rad koupil neco, co jsem uz mezi tim prislibil nekomu, koho neznam, z druheho konce republiky, tak to taky dam kamosovi. Je to pro toho druheho borce mozna k nasrani, ale blizsi kosile, nez kabat. Kamos je kamos, cizi manik z Chebu, je cizi manik z Chebu. Kamos je vic. Je to mozna "nesportovni", "nesoudruzske" a "nechronomagicke", ale udelal bych to. Vzdycky.

 

Tak si pročítám celou tuhle záležitost a nějak nechápu jak jistí členové došli k označení člověk, kterého znám osobně a s kterým jsem nějaké obchody udělal rovná se kámoš.. a pak už stupňování kámoš - kámoš "nejbližší" .. věty typu ten má a nemá kámoše...

Takhle ta transakce podle popisu neproběhla, takže mi to zastávání se navzájem nějak s..dí.

Líbí se mi názor, že tohle fórum je určitý typ přátelství.. beru to taky tak, s každým svým dotazem, příspěvkem sem lezu mezi spřízněné osoby.

Doufám, že ty plusové a mínusové body opravdu znamenají, že je to tu nastaveno správně a spousta dalších členů souhlasí s přístupem slib-závazek a pokud se jednou rozhodnu, že budu prodávat či kupovat, pak nebudu muset míst strach, že mě někdo vyšplouchne. Občas tu jde opravdu o vysoké částky. Nekazme tenhle férový přístup.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím, už by se to nemělo dál rozmazávat. Určitě nás všechny štvou horší věci ;)

 

a rozmazáváme to my všichni okolo.. peta-biker a flagolo se k tomu jen vyjádřili a víc nic.

Upraveno uživatelem verta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když tady někdo prodává hodinky, které se v bazarech běžně prodávají o 20-50% ceny výše, tak taky nikdo neřve, hele jsi blbej, prodej to dráž.

 

 

Přiznávám,že to občas dělám a ptám se lidí(případně jim píšu-v případě třeba G-ček),že jsou hodně pod cenou,jestli to myselj vážně. Samozřejmě ne ve zlém......už mi pár lidí psalo,že ani nevěděli,že jsou až tak moc pod cenou(opět,tejká se G-ček). Ale to je vedlejší......

 

Nebudu se pouštět do polemiky o tom,jestli tento konkrétní případ byl košer,nebo nebyl.......jen bych položil takovej návrh : Pokud by někdo chtěl upřednostnit případné kamarády,nebo třeba osoby, se kterými již obchodoval a má s nimi pozitivní zkušenost.......nebylo by třeba od věci to do inzerátu připsat? Potom se vyhneme podobným excesům a bude.......ne?! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gilius píše :Pokud by někdo chtěl upřednostnit případné kamarády,nebo třeba osoby, se kterými již obchodoval a má s nimi pozitivní zkušenost.......nebylo by třeba od věci to do inzerátu připsat? Potom se vyhneme podobným excesům a bude.......ne?-- To jako,že by napsal nejdřív je na řadě Karel, potom Jirka, Ruda , apod ? Potom by někoho mohlo napadnout pořadí podle podle počtu příspěvků . To je přece všechno blbost . Slovo se má dodržet .

Upraveno uživatelem HonzaX
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...