Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

V 18. 2. 2015 v 18:12, Wanderer napsal:

Už mě druhej den bolej dutiny. Mám za sebou nějakou chřipku s rýmou s haldou použitých kapesníků, ale tohle jsem ještě nezažil. Šel jsem z práce dopoledne domů a teď začínám lézt po zdi. Napařuju, dokonce jsem nasadil odsávačku pro děcka a pořád nic... Jestli to takhle bude pokračovat, tak mě čeká v noci pohotovost...

máte nějakej recept?

Ophtalmo - Septonex. Já z toho měl kdysi šok, když mi doktorka předepsala oční kapky, ať si je kapu do nosu, aby měl přestalo bolet v krku. Ale funguje to. Lékařství je opravdu komplexní věda. :)

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 18. 2. 2015 v 18:53, VS napsal:

Ophtalmo - Septonex. Já z toho měl kdysi šok, když mi doktorka předepsala oční kapky, ať si je kapu do nosu, aby měl přestalo bolet v krku. Ale funguje to. Lékařství je opravdu komplexní věda. :)

Já to měl nedávno podobně. Jen jsem si oční kapky musel kapat do ucha :-D
Odkaz ke komentáři

V 18. 2. 2015 v 18:53, VS napsal:

Tak je to pravda! Ja si pamatuju z detstvi na tohle kombo a kdyz jsem to tuhle rikal zene, tak se mi vysmala, ze je to blbost a spatne si to pamatuju. A vida, mozek jeste slouzi! :)

Odkaz ke komentáři

V 18. 2. 2015 v 20:30, Rybiz napsal:

Samozrejme mi je lito, co se ti stalo, at si to uzije v hodnoceni.

Jako myslis prodavajiciho? Ze je jeho chyba ze nekdo si koupi jety hodinky bez historie, dokladu, cehokoliv, nekolik let po zaruce, nejpis po 5 majiteli, za cenu ktera to podle me dostatecne reflektuje, a pak kupujici nazve pul minuty jako neco brutalniho a neslychaneho u mechanickych hodinek, zaplati vicemene pakatel ze serizeni/opravu a stezuje si tady ze je spatny prodavajici? 

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

Tak nejak tady patří k slušnénu standartu přesný popis hodinek. Že u mechanik není půl minuts běžná tolerance, ví snad i největší tytýd, co se tady cestou do hospody registroval. A prodejce, kterýmu jdou breitlingeny takhle podle plotu a neohlídá si to, si koleduje o világoš sám. Nikdo netvrdí, že chtěl prodejce Foundrymana záněrně přechcat, ale na fanouškovském hodinkářském fóru ujet takhle, no pánové..

Odkaz ke komentáři

Já si tu na kvalitu prodejních inzerátů stěžoval několikrát, odpověď moderátorů je vždy že je to na každém co si tam napíše a jak rychle nebo za kolik chce prodat.

Takže můj příspěvek rozhodně není obecná obhajoba prodávajících.

Pokud ale kupující jde do nákupu z 2 slovneho inzerátu bez popisu a snad i jemu bylo jasné, že nekupuje zánovní breitling za 60k, tak mi prostě přijde házet všechnu vinu jen na prodávajícího jako nefér.

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

V 18. 2. 2015 v 21:20, kloubik napsal:

Já si tu na kvalitu prodejních inzerátů stěžoval několikrát, odpověď moderátorů je vždy že je to na každém co si tam napíše a jak rychle nebo za kolik chce prodat.

Samozřejmě, že je. Se všemi důsledky a plnou odpovědností

Odkaz ke komentáři

Štvou mě ukvapený soudy (obecně). Například mám dojem, dle reakce prodávajícího v jiném vlakně, že se k tomu ale nepostavil pr**lí a uhradil 1/2 servisu. Nevím, jaká komunikace proběhla mezi nimi, ale soudime jen na základě jednoho postu jedné strany - to není OK.

edit: Tím neříkám, jestli 1/2 servisu je adekvátní (to nechávám na aktérech). Já jen že tu někdo vykřikne "okradli mě" a najednou všichni okamžitě vědí kdo je zloděj.

Upraveno uživatelem nettopejr
Odkaz ke komentáři

V 18. 2. 2015 v 21:39, kloubik napsal:

A kupující za svoje rozhodnutí koupit z nedůvěry hodného inzerátu odpovědnost nenese?

Taky, ale zaměňuješ příčinu a dusledek. Přícinou sporu byla neúplná informace, důsledkem vytočený kupující. A mám lehký pocit, že v naší disputaci už jde o to, abys měl pravdu :), což Ti dopřeju a diskuzi ukončím

Odkaz ke komentáři

V 18. 2. 2015 v 18:12, Wanderer napsal:

Už mě druhej den bolej dutiny. Mám za sebou nějakou chřipku s rýmou s haldou použitých kapesníků, ale tohle jsem ještě nezažil. Šel jsem z práce dopoledne domů a teď začínám lézt po zdi. Napařuju, dokonce jsem nasadil odsávačku pro děcka a pořád nic... Jestli to takhle bude pokračovat, tak mě čeká v noci pohotovost...

máte nějakej recept?

Tak chlape, jak je? Pomohly rady kolegů?

Odkaz ke komentáři

Já bych se tedy, s dovolením, vyjádřil.  Hodinky jsem kupoval pro kluka, kterému je 20+ chtěl k narozeninám něco frajerského a sportovního. Nejsem ale padlej na hlavu, abych mu při jeho aktivitách kupoval novátory. V tomto smyslu jsem psal i prodávajícímu. Na 3 tisícovkách za servis mi nějak extra nesejde, problém je v tom, že to bude trvat 2 měsíce a tím pádem je dárek v....no, tam.

Pokud čtu, že hodinky jsou v 90% stavu, beru celkový stav. Jako když kupuju auto - pokud je v 90% stavu, neznamená to, že má sice jen lehce zvětralý lak na kastli, ale zato podpálené ventily.

Vůbec jsem to nechtěl nějak sáhodlouze řešit, jen jsem si tady, v tom určeném vlákně, povzdechl, že jsem nebyl dost opatrnej. Bez jmen, záměrně nekonkrétně. Až na základě názoru několika členů jsem přičinil poznámku do vlákna recenzí. Prodávajícímu jsem dnes odpoledne přeposlal mail ze servisu s popisem vady, reakce byla "to asi bývalý majitel". 

A celé to bylo spíš myšleno jako varování, o žádný příspěvek na servis jsem nežádal a žádný mi nebyl prodávajícím nabídnut. To se asi vyvrbilo až na základě zdejší disputace.

Záležitost považuji za uzavřenou a holt musím klukovi opatřit něco jinýho.

Odkaz ke komentáři

Ja proste nechapu tu jednostranou obhajobu kupujiciho. Argumentujes tu tim ze kazdy tydyt vi, ze pul minuty neni u mechanik ok. Ale hned par prispevku nad tebou pise par lidi, ze by si pul minuty u mechanik ani nevsimli, natoz to resili. Takze to asi nebude tak horky. 

Argumentaci neuplnou informaci proste nemuzu prijmout. Ano, ja bych inzerat taky napsal jinak, ale zaroven tady sami moderatori potvrzujete, ze zadny standard pro inzerat neni, nehodlate ho zavadet, takze zadne neuplna informace podle vas nemuze existovat. Pokud by hodinky delaly 5 minut denne tak ano, vidim tam problem. 

Na WUS, Timezone atd se u starsich hodinek po zaruce proste napise "keeps good time" a vyreseno. A pochybuju ze by nekdo pul minuty denne videl jako problem brutalni problem. 

Opakuju uz po nekolikate a nevim co je na tom nepochopitelneho. Chci Breitlingy ktere pujdou v ramci COSC, tak koupim nejake po servisu za treba 40 tisic. Chci co nejnizsi cenu, vidim neco za 25k, tak do toho jdu i pres neznamou servisni historii, minimum informaci atd., protoze mi to nechava dostatecny prostor na pripadnou mensi investici. 

Pokud je pro me COSC dulezity, koupim si nekde v bazaru neco s podezrele nizkou cenou, a ani se nezeptam pred nakupem, jestli jdou hodinky v ramci COSC, pak zaplatim par korun za serizeni a pujdu si stezovat, ze jsem dostal neuplnou informaci o stavu hodinek, tak ok... pokud vam tohle prijde normalni....

Odkaz ke komentáři

V 18. 2. 2015 v 20:55, kloubik napsal:

Jako myslis prodavajiciho? Ze je jeho chyba ze nekdo si koupi jety hodinky bez historie, dokladu, cehokoliv, nekolik let po zaruce, nejpis po 5 majiteli, za cenu ktera to podle me dostatecne reflektuje, a pak kupujici nazve pul minuty jako neco brutalniho a neslychaneho u mechanickych hodinek, zaplati vicemene pakatel ze serizeni/opravu a stezuje si tady ze je spatny prodavajici? 

Ještě poslední poznámka - u hodinek se stojkem certifikovaným jako chronometr je zpoždění o půl minuty denně skutečně dost přes míru. Za ta léta jsem - chronomag buď proklet - nashromáždil docela dost hodinek (eufemisticky řečeno, žena by byla expresivnější), vím docela přesně, co od mechanik čekat, ale budíky s takovou závadou mi doma přistály vskutku poprvé.

Odkaz ke komentáři

V 18. 2. 2015 v 22:41, Liqid napsal:

Když je inzerát neúplný, tak se snad zeptám ne? Auto si před koupí taky projedeš, holku před svatbou obtáhneš a hodinky si necháš změřit.

A půl minuta je na neservisovaný hodinky OK výsledek.

Už to nechci rozebírat, ale v prvním postu jsem citoval vyjádření servisu: "1) Prohlídkou Vašich hodinek bylo zjištěno, že důvod problému, který uvádíte nastal, protože ve stroji hodinek je po nárazu otevřený spodní tlumič nárazů. "

Ty se při koupi ptáš, jestli s hodinkami prodávající netřískl o zem? Tady nešlo o o, že by hodinky byly neservisované, to byly, ale dostaly pecku.

Edit: jaký musel být náraz, aby odešel antishock, nedovedu posoudit. 

Upraveno uživatelem Foundryman
Odkaz ke komentáři

V 18. 2. 2015 v 22:46, Foundryman napsal:

Už to nechci rozebírat, ale v prvním postu jsem citoval vyjádření servisu: "1) Prohlídkou Vašich hodinek bylo zjištěno, že důvod problému, který uvádíte nastal, protože ve stroji hodinek je po nárazu otevřený spodní tlumič nárazů. "

Ty se při koupi ptáš, jestli s hodinkami prodávající netřískl o zem? Tady nešlo o o, že by hodinky byly neservisované, to byly, ale dostaly pecku.

Edit: jaký musel být náraz, aby odešel antishock, nedovedu posoudit. 

Ptám se na přesnost, tu není problém změřit, nárazy jsou irelevantní. Pokud by ti napsal, že jdou v rámci COSC a ty bys naměřil půlminutu, tak je to na reklamaci, ale takhle?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...