Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

já mam pocit, že to dela nejakej elektronickej bazmek, co řídí Abs....je to uloženy někde v zadním kole...

no nevím, vůbec nedefinoval co má za auto, a ani který mu svítěj kontrolky.......v kolech bývají jen čidla který snímají počet otáček a podle toho řídící jednotka vyhodnotí  jak a kde víc brzdit abys nebyl ve smyku..........a konrolek je moc , já měl na Mondeu mk II kontolky na brzdy tři 

( ABS, ruční brzda a stav destiček )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mam pocit, že to dela nejakej elektronickej bazmek, co řídí Abs....je to uloženy někde v zadním kole...

To nebude ono, je to starý chevrolet spark z roku 2003, ten ABS ani nemá (kontrolka brzd je jen jedna pro vše společná). Zděděné auto po rodičích na cestu 5 km do práce a zpět... Zatím jsem to nechal být, zabavil ženě Focuse a o víkendu na to mrknu. Kolegové už dlouho radí ať sparka hodím ze skály a jsem čím dál tím víc nalomený to udelat...

Upraveno uživatelem gathis
Odkaz ke komentáři

a co tam mas za kontrolku brzd, když nemáš Abs?

Ta co svítí při zatažené ručce, tuším že P v kroužku. Ta ale při odstavení auta zatažená nebyla, takže zarezlé/zamrzlé pakny to nebudou. Kontrolka je společná pro ruční i provozní brzdy. Divný je že se to objevilo najednou s dobijenim

Odkaz ke komentáři

Ona to klidně může být kontrolka od parkovací brzdy. Před měsícem takhle najednou začala problikávat drahé polovičce - ta vzteky bez sebe lomcovala s ruční brzdou a furt se to chovalo náhodně, blblo to i v zatáčkách. Tak na to koukl známej servisák co to kurník je - a vytlemenej mi donesl hrst desetikaček, který se jí tam za posledních X let vykutálely z kapsy, až začly tlačit na koncák... sice to nebyl žebrolet ale žabožrout, ale berte to jako tip kde najít drobný na parking a kafe  :cool02:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

......

Ty prostřední 2 dole...

Osobne bych to zkusil resit samostatne. Zmeril bych dobijeni (klinovy remen na miste jeste neznaci, ze opravdu dobijime) a zkontroloval hladinove cidlo a spinac rucni brzdy (alespon propipnout). Paklize bude vse v poradku (cili tedy zavady nejsou a jen se sviti), muze byt jen nejaky problem v miste kontrolek (zkrat apod). 

Btw obcas je signalizace kontrolkama dvoji, vyrobce nema misto, tak neco jineho znaci, kdyz kontrolka sviti a neco jineho, kdyz blika. Nevim, jak je to u Chevyho, ale mrkni, jestli nejak manual nerika neco o tom, kdyz sviti obe kontrolky soucasne, zda to neni signalizace uplne neceho jineho.

Odkaz ke komentáři

Mně takhle jednou začalo nahodile po návratu auta ze servisu na palubce svítit všechno možný, nefunkční ABS, ASR, dobíjení atd. V servisu se povedlo "odborníkům" nějakým způsobem, pravděpodobně dlouhým stáním s vymlácenou hlavní baterií, odpravit záložní baterii vzadu v kufru (P607), po její výměně pak vše zase v pořádku. Nevím ale, jestli je takovou baterií vybaveno i tohle auto.

Odkaz ke komentáři

Odpoledne tohle.

Čekám na jednu zásilku - balík do ruky. Doručovatel se jako vždy neobtěžoval zazvonit, podle mě tady ani nebyl.

Počkám si teda na hlášku, že jsem byl nezastižen, a že je to uloženo na poště.

Vystojím si pěkně půlhodinovou frontu (není nad to mít otevřenou pro 30 lidí jen jednu přepážku. Na té druhé se vesele razítkuje).

Dostanu se na řadu a baba se někam ztratí na 10 minut, aby mi řekla, že se omlouvá, ale že je toho hodně, tak to uložili jinde. WTF???

Na webu je, že je zásilka uložena na Praze 53 a voni si to uloží jinde?

Tohle už je fakt moc. Všechny státní instituce stojí za vyližprdel, zvlášť pošta Ostrovského na Praze 5.

A teď stojím v koloně, paráda.

Odkaz ke komentáři

kontrolka brzd bývá často vícefunkční, kromě zatažené ručnice může hlásit i málo brzdové kapaliny nebo  ojeté destičky. Dobíjení nejspíš bude závada alternátoru, chce to aspoň voltmetr, jestli se při chodu motoru zvýší napětí.Tipuju že budou sjeté uhlíky ale může to být i vadná regulace nebo usměrňovač. Ale i tak to jsou opravy za pár stovek.

Odkaz ke komentáři

Tohle už je fakt moc. Všechny státní instituce stojí za vyližp...l, zvlášť pošta Ostrovského na Praze 5.

A teď stojím v koloně, paráda.

Jo tak ta je vážně nechutná- šílená špeluňka, neochota, neustálý přemlouvání na nějaký spoření při každým balíčku a složence a davy nasranejch lidí. A ještě k tomu zvláštní nedostupnost, odevšad je to vlastně daleko a zaparkovat se tam nedá protože fízli pruděj. Fakt strašný. Proto si nechávám pořád posílat poštu na starou adresu. Pošta je tam fakt libová, a mají geniální vyvolávací systém. Jen ten pošťák s balíčkama je stejná lemra líná jako ten Tvůj...

Odkaz ke komentáři

Mě jednou dostala mladá holka za přepážkou, už jsem byl na odchodu, když se zeptala, jestli nechci časopis. Tak nějak jsem předpokládal, že je to něco zadarmo, a navíc měla krásný oči, tak jsem řek že jo, a ona řekla třicetp?t korun. Jak jsem starej, tak jsem blbej .... :)

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Ono to není v těch lidech za přepážkou, ale v těch idiotech co řídí poštu. Mám tam par známých a je to prý ukrutná buzerace prej a pokud neprodáváš ty fíčuríny, tak ti zaprvé sahají na prachy a za druhé je jen otázka času, kdy přijdeš o práci.

Odkaz ke komentáři

Ono to není v těch lidech za přepážkou, ale v těch idiotech co řídí poštu. Mám tam par známých a je to prý ukrutná buzerace prej a pokud neprodáváš ty fíčuríny, tak ti zaprvé sahají na prachy a za druhé je jen otázka času, kdy přijdeš o práci.

Jo,,tak to prej maj i dorucovatelky- donesou duchod a nutej ti ucet,kreditku,pojisteni,.... Pokud nesplnis,nemas osobko a pote i moznost vypovedi. Fakt des.

Odkaz ke komentáři

Říkám si, jestli by mělo smysl pokaždé si nechat zavolat vedoucí pošty a seřvat jí, že místo vnucováni služeb a zboží, o které nestojím, by se měli soustředit na to, aby zvládali základní funkce pošty, tj doručování listovních zásilek a balíčků, což jim velmi často moc nejde. Případně, pokud by byla na poště fronta, prostě poukázat na to, že by fronta nemusela být, kdyby nenabizeli debilní doplňkové služby. Ale na to jsem moc měkkej. Jinak souhlasím, být hnusnej na řadové pracovnice nemá smysl...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...