Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

Hele, tak mi poraď......sýry jím u nás doma jen já a nesmím jinej, než max. 30%. Objevil jsem ještě lerdamer (nebo jak se to píše), ale jiná 30-tka prostě na trhu není. Pokud mi doporučíš ještě další, budu Ti vděčen, protože si rozšířím jídelníček.

 

A studený se to nedá jíst, proto ho vždy ještě rozpejkám :( Ale já teď jinak fakt nemůžu.

 

olomoucké syrečky - pouze 1%, takže si příště anebo rovnou k nim můžeš dát čedar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

olomoucké syrečky - pouze 1%, takže si příště anebo rovnou k nim můžeš dát čedar

 

Myslíš to, co se za syrečky vydává ? ,Jsou jako z umělé hmoty. Zdá se mi,že už ani tolik nesm.dí. Upraveno uživatelem HonzaX
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš to, co se za syrečky vydává ? ,Jsou jako z umělé hmoty. Zdá se mi,že už ani tolik nesm.dí.

 

Nesm.dí, jelikož nejsou správně dozrálé. Všechno jede ve velkym a musí se to rychle točit. Když si je dáš na tejden až dva pod poklop do špajzu, tak uvidíš a ucítíš..

 

No a co mě právě naštvalo? Dostal jsem chuť na nějakou sýrovou pomazánku, tak jsem si v globusu koupil hermelínovou pomazánku Varmuža. Otevřel, ochutnal a málem vrhnul.

Jen pro zajímavost složení:

CZ Hermelínová pomazánka Bez přídavku sladidel Složení: krém z rostlinného oleje (rostlinný olej, pitná voda, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, zahušťovadla: hydroxypropylškrobový difoslát, škrobový oktenylsukcinát sodný, guma guar, karubin, xanthan, látka zvýrazňující chuť a vůni [proboha čeho??]:glutamát sodný, konzervanty: benzoát sodný, sorbát draselný), tavený sýr (přírodní sýry, pitná voda, tvaroh, tavící soli: sitráty sodné, difosforečnan vápenatý), sýr Hermelín 10% hm. (mléko, mlékařská kultura, jedlá sůl, Penicillium candidum, syřidlo), marinovaná cibule, výrobní salám (vepřový tuk, kůže, pitná voda, drůbeží maso strojně oddělené, vepřové a hovězí maso, škroby (obsahuje lepek), soja, jedlá sůl, stabilizátory: di-, tri fosforečnany, konzervant: dusitan sodný, dextrosa, maltodextrin, koření), aroma.

 

Snad mi ty chemky odpustěj, pokud jsem zkomolil jejich názvy. Mnohá slova jsem viděl poprvé v životě.

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Edit: radši nic, asi jsme se nebyli s to naladit na stejnou komunikační vlnu, necháme to bejt.

 

Dane, drogy jsou špatné.

 

 

 

Promiň ,nechtěl jsem se tě dotknout jen asi nevidím svět tak černobíle :cheers:

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nastvalo ma ze sluzobna cesta sa pretiahne, takze v UK nebudem do konca augusta, ale do konca septembra, a manageri spekuluju ze by si nas tam nechali do konca oktobra... :suicide_anim:

:offtopic: Inak neviem ako u vas v CR ale u nas sa daju kupit jogurty Sabi, v podstate je to stara dobra receptura a chut, jogurty su zo smotany s pravym ovocim, taktiez ich syry su este stale z mlieka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zpackaná migrace tel. čísla od Vodafone k O2. Jsem do pondělka, než se vrátím do Prahy bez telefonu - s mrtvou simkartou. To by samotné vůbec nevadilo, nemuset řešit celkem závážné věci :suicide_anim:

Proč lidé nedělají svou práci pořádně. Proč, proč, proč :frusty:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nesm.dí, jelikož nejsou správně dozrálé. Všechno jede ve velkym a musí se to rychle točit. Když si je dáš na tejden až dva pod poklop do špajzu, tak uvidíš a ucítíš..

 

No a co mě právě naštvalo? Dostal jsem chuť na nějakou sýrovou pomazánku, tak jsem si v globusu koupil hermelínovou pomazánku Varmuža. Otevřel, ochutnal a málem vrhnul.

Jen pro zajímavost složení:

CZ Hermelínová pomazánka Bez přídavku sladidel Složení: krém z rostlinného oleje (rostlinný olej, pitná voda, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, zahušťovadla: hydroxypropylškrobový difoslát, škrobový oktenylsukcinát sodný, guma guar, karubin, xanthan, látka zvýrazňující chuť a vůni [proboha čeho??]:glutamát sodný, konzervanty: benzoát sodný, sorbát draselný), tavený sýr (přírodní sýry, pitná voda, tvaroh, tavící soli: sitráty sodné, difosforečnan vápenatý), sýr Hermelín 10% hm. (mléko, mlékařská kultura, jedlá sůl, Penicillium candidum, syřidlo), marinovaná cibule, výrobní salám (vepřový tuk, kůže, pitná voda, drůbeží maso strojně oddělené, vepřové a hovězí maso, škroby (obsahuje lepek), soja, jedlá sůl, stabilizátory: di-, tri fosforečnany, konzervant: dusitan sodný, dextrosa, maltodextrin, koření), aroma.

 

Snad mi ty chemky odpustěj, pokud jsem zkomolil jejich názvy. Mnohá slova jsem viděl poprvé v životě.

 

Nechápu,vždyť toho Hermelínu jsi tam měl celých 10% :smile_anim: Tamto je jen taková bezvýznamná omáčka kolem aby Ti to víc chutnalo :sick01: :yucky:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nastvalo ma ze sluzobna cesta sa pretiahne, takze v UK nebudem do konca augusta, ale do konca septembra, a manageri spekuluju ze by si nas tam nechali do konca oktobra... :suicide_anim:

:offtopic: Inak neviem ako u vas v CR ale u nas sa daju kupit jogurty  Sabi, v podstate je to stara dobra receptura a chut, jogurty su zo smotany s pravym ovocim, taktiez ich syry su este stale z mlieka.

 

Pato, kupujeme si nějaké Jihočeské jogurty ve skle. Vyrábí asi tak 6 druhů (možná víc) a jsou opravdu tak poctivé jak si je pamatuju ještě z raného mládí.

 

 

Sice jsou zdaleka nejdražší, ale zato chuťově nemají konkurenci.

 

Přesně jak zmiňuješ - stará dobrá receptura a pravé ovoce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guma guar je všudypřítomná, vagon za hubičku a tak to výrobce cpe všude. Hnus. Sehnat slušnej jogurt je problém, ale třeba Hollandia můžu doporučit. Složení i chuť v pořádku. Zeleninu nejím, takže s rajčatama vám nepomůžu ;o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pato, kupujeme si nějaké Jihočeské jogurty ve skle.

Posted Image

Myslím si že už přesahujeme do Kulinárium Chronomagicum, ale budiž, http://www.agrola.cz/jogurty.html Agrola Jindřichův Hradec, tyhle jogurty se prodávají i ve skleničkách s obalem Madety ale výrobce je stejný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak něco mazlavýho, sejrovatýho se kdysi podomácku dělávalo, bylo to podobný jako ten odkaz tuhle z koleje :D

 

Kouknu do matčina receptovýho sešitu, poptám se pamětnic v Domově seniorů...

 

Nakonec, když se do toho vrazej tři dvanáctky, má to skorem 40pct :whistle:

 

jo, už jsme to tady myslím kdysi probírali. Tvaroh se osolí, přidá se kmín, případně další koření dle chuti a rozmíchá se do toho kousek tvarůžku jako startovací nálož. Pak se to přikryje aby v tom neflámovaly mouchy a nechá se to zrát pár dní při pokojové teplotě. Radši někde mimo civilizaci, voní to vehementně.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mě zrovna naštvalo, že jsem za hejla. Tohle mě potkalo dneska...

 

http://www.policie.cz/clanek/stary-trik-s-propichnutou-pneumatikou.aspx

 

Naštěstí jsem jel jen kousek do garáží, takže konec je relativně snad šťastnej, gumu jsem měnil až tam.

 

Stalo se mi před směnárnou Exchange v Praze v Kaprovce, tak si kucí dávejte bacha...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...