Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

eskimak: Nebol si to Ty, čo spomínal, že robil v rukaviciach?

Jj, ja. Mam teraz taky aerodynamicky malicek...

Edit: rozmyslal som preco sa pytas a asi tusim - ze turecka sabla? Nie nie, len prilisna sebaistota ze este nikdy sa mi nic nestalo, uz som s tym robil 1000x, je zima tak si dam rukavice... a hups!

Upraveno uživatelem eskimak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem, ako je to s bezpečnostnými predpismi. Strýko ale pracoval celý život v drevovýrobe a pamätám si, ako mi kedysi dávno hovoril, nech nenosím rukavice pri strojovom obrábaní dreva (a kovu). Že obyčajne človek príde o prsty alebo aj ruku, keď mu rukavicu chytí píla, sústruh apod. Že je lepšia trieska v ruke, alebo otrhané mäso, než žiadna ruka :). On sám prišiel iba o posledný článok palca, aj to už na hlbokom dôchodku, keď si pílil na cirkuláre drevo na zimu a ktosi na neho zakričal.

Odkaz ke komentáři

Jak to čtu tak mi to připomnělo jednu z těch hospodskejch poudaček o maníkovi co kutil cosi na zahradě a potřeboval na něco kus takovýho toho plastovýho motouzu, akorát se mu nechtělo domů pro nůžky, tak dostal supr nápad že to řízně na cirkuli a aby se mu to nevysmeklo tak si to pro zichr omotal ještě párkrát okolo každý ruky .... výsledek nic moc údajně.

Odkaz ke komentáři

Neviem, ako je to s bezpečnostnými predpismi. Strýko ale pracoval celý život v drevovýrobe a pamätám si, ako mi kedysi dávno hovoril, nech nenosím rukavice pri strojovom obrábaní dreva (a kovu). Že obyčajne človek príde o prsty alebo aj ruku, keď mu rukavicu chytí píla, sústruh apod. Že je lepšia trieska v ruke, alebo otrhané mäso, než žiadna ruka :). On sám prišiel iba o posledný článok palca, aj to už na hlbokom dôchodku, keď si pílil na cirkuláre drevo na zimu a ktosi na neho zakričal.

jo to je typický pípad. Já se několikrát strašně pohádal s matkou než pochopila že ta pila je fakt nebezpečná a to poslední co potřebuju je aby na mě náhle zezadu promluvila nebo mi dokonce "pomáhala" tím že mi zezadu strčí kus dřeva pod ruce.

Odkaz ke komentáři

Jó, přesně takhle mi před 15 lety pomáhala moje nynější ženuška: Soukal jsem půlmetrákovou 280cm desku stolu do obýváku oknem, protože na schodech a ve dveřích bych se s ní nevytočil na šířku ani na výšku. A jak ji tak hezku pomalu obouruč zvedám abych si nezdemoloval parapet a vešel se do 5-centimetrové rezervy mezi otevřená okenní křídla, "cosi" zabralo na levé straně a už řinčelo rozbité (naštětí jen vnější) sklo... A drahá polovička na štědrý den dopoledne sháněla sklenáře  :santa:

Odkaz ke komentáři

Někdy začátkem 70. let si otec vyrobil sekačku podle časopisu Urob si sám. Byl elektrikář, tak to byl skoro profesionální výrobek. Motor 3x380 V, vypinač na motoru, kryt nožů. Všichni sousedé se na to chodili koukat, protože to byla první sekačka, kterou viděli. Pak to začali různí kutilové napodobovat a zároveň do toho vložili své hou-nou. Kolečka a podvozek z kočárku, motor ze ždímačky, nějakými kryty se neobtěžovali, kolébkový světelný vypínač na ručce z kočárku. Při čištění to otočili a jak měli ruku mezi noži, kolébkový vypínač se tlakem na zem sepnul. Během 14 dní chodili 3 umělci se zafačovanou rukou bez prstů.

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Už ma tie marketingové oj.eby začínajú poriadne vytáčať. Vždy, keď vidím nápisy typu "nová receptúra, rodinné balenie" a pod. vždy si preverím na čom nás zasa chcú odr.ať. Včera, že si kúpim nejaké pivo. Bažant dvanástka. Klasika zlatá plechovica. Na niektorých bol napis, že z akého 100% sladu je to vyrobené a aké výročie oslavujú a boli zamiešané medzi klasické. Zobral som teda klasickú plechovku a tú novú s červeným nápisom. /cena bola rovnaká/. Staršia plechovka- obsah alkoholu 5%, nová plechovka 4,7%. Za nápis si stiahli 0,3%.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Už ma tie marketingové oj.eby začínajú poriadne vytáčať. Vždy, keď vidím nápisy typu "nová receptúra, rodinné balenie" a pod. vždy si preverím na čom nás zasa chcú odr.ať. Včera, že si kúpim nejaké pivo. Bažant dvanástka. Klasika zlatá plechovica. Na niektorých bol napis, že z akého 100% sladu je to vyrobené a aké výročie oslavujú a boli zamiešané medzi klasické. Zobral som teda klasickú plechovku a tú novú s červeným nápisom. /cena bola rovnaká/. Staršia plechovka- obsah alkoholu 5%, nová plechovka 4,7%. Za nápis si stiahli 0,3%.

není to náhodou tak, že tam bylo napsáno obsah alkoholu min. 4.7% ?

stupňovitost piva byla daná tuším procentem pevných částic v daném objemu, čím vyšší, tím vyšší stupeň

to už se teď neudává, pivo mně subjektivně připadá řidší a dělí se na výčepní a ležáky

plzeňské mívalo min.4% a svijanský máz (jedenáctka) min.4.7% alkoholu- nevím jak je to dnes

zajímavé bylo to, že v zimě na balkoně plzeň "přežila" a svijany ne - umrzly a popraskaly

pokud změnili u bažanta označení z min.5% na min.4,7% alk. tak pivo mohlo zůstat úplně stejné, jen se změnilo označení na obalu

pít pivo z plechovky je hodně přísný trest, ale nejhorší pivo je žádné, že?

Upraveno uživatelem tolja
Odkaz ke komentáři

To pivo bude při stejné stupňovitosti méně prokvašené zřejmě. Je otázkou, jestli jen a pouze tato skutečnost může bejt u piva jedné značky navíc z plechovky pro normálního člověka postřehnutelná.

Ad obaly - plechovky, láhve (plast/sklo): Řekl bych, že je to většinou o pocitu, když jsme to několikrát s kamarády zkoušeli, subjektivně jsme to prostě nepoznali, když bylo pivo přelité do sklenice - rozuměj, možná mělo trošičku odlišnou chuť, ale neidentifikovali jsme ani náhodou přesvědčivě tohle je plechovka, tohle skleněná lahev. To ovšem neznamená, že třeba nekvalitní obal to pivo nemuže ovlivnit. Na druhou stranu, když piješ přímo z plechovky, tak prostě ten plech, kterej olizuješ, na ten chuťovej vjem vliv má. Já ale třeba plechovky nemám rád.

Odkaz ke komentáři

Tak stupňovitost je v u mě poho, mě naštvalo, že jsem koupil plechovku Krušovic, páč vycházela levně, a ona to jen 0,4l. Samozřejmě s tím nic nenaděláš, ale kdo má číst furt obaly a tušit tenhle trik, že? No Krušovice jsem každopádně přestal kupovat. To je už přes rok zpátky. Teď jsem ale ve stejným duchu nalít myslím na Březňáka - stejný majitel - Heineken. Ten tedy dělá 0,4l i lahve.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...