Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak znova: "Než budete něco dodávat, informujte se prosím co to přesně znamená, nejlépe ZDE"

Aspoň pak nebudeš žvanit nesmysly

Reagoval som na bandiho post vyššie. A s tým vedome, som to prepískol. Jednoducho neviem sa zmieriť s tým rozhodnutím...zabil...a nič...on vlastne za to ani nemohol... Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Vy z toho naděláte :) . Pokud uznali, že trpí schizofrenií, je to nemocný člověk a nemůže za to co udělal. Nezapomeňte, že se to může stát každému z nás.

Než budete něco dodávat, informujte se prosím co to přesně znamená, nejlépe ZDE

Myslím, že pozůstalým to budou horko těžko vysvětlovat :sad01_anim: Lidí trpící schizofrenií je celkem dost, nevraždí, ale lečí se. Nejsem psychiatr, ale můj názor je takovej, že prostě nevěřím tomu, že někdo trpící těžkou formou této nemoci dokáže tak velkou věc zorganizovat, dělat na tom měsíce a měsíce. Já jsem staromódní, ale u mě stále platí zub za zub ....... Někdo z pozůstalých by ho měl sejmout, ať je to jednou pro vždy vše dořešené, účty srovnány a je klid" Já tam furt vidím rozházený ty děcka a za svým názorem si stojím"

Odesláno

To je jak z reality bankovního světa.

Dlužíš mega, bum exekutor, bum pod most vs. dlužíš jardu, banka se může pos*at a radši si sama restrukturalizuje úvěr.

Tady je to podobný.

Zabiješ jednoho, bum basa, vs. zabiješ osumdesát a seš nemocnej.

Buď jsme fakt úplně v řiti s pseudohumanismem nebo chlapec dosahne výš než jsme si mysleli a nějakej ten zednář zatahnul za brzdu.

nejspíš ho museli prohlásit za blázna. Kdyby ho měli soudit tak by museli vzít na vědomí motiv jeho činu.

Odesláno

nejspíš ho museli prohlásit za blázna. Kdyby ho měli soudit tak by museli vzít na vědomí motiv jeho činu.

I tohle je součást šílenýho pseudohumanismu. Máš jinej názor? Buď jsi nácek nebo blázen. Takhle to dělal bolševik. Ale to už se dostáváme úplně jinam.
Odesláno (upraveno)

Tak vono na druhou stranu zavřít normálního člověka do cvokhauzu je asi větší trest, než ho držet v base. Blázinec nebo basa, to je snad fuk. Nikdo přece neřek, že když je ten schizofrenik, že ho teda pustěj.

Upraveno uživatelem Princ Milis
Odesláno

Přesně jak říká Milis. Pokud ten čin spáchal v nepříčetnosti, nepůjde do vězení, ale do psychatrické léčebny kde si ho nechají hodně dlouho, možná do konce života.

Jinak mě k tomu napadl jeden film ... je to o normálním člověku, co se tam nechá zavřit. Berte to ale s nadsázkou prosím

Odesláno (upraveno)

Mně je šumák kde bude. Mně přijde úchylný, že nebude odsouzen. Nebude vinen. Byť v důsledku jeho zbytek života bude vypadat podobně jako v base.

A tak si říkám... Není ten stát jen připosranej aby z něj tvrdý rozsudek neudělal mučedníka? Ale to by bylo sakra špatně...

Edit. Uhašení doutnáku hned v začátku. Prostě ho dehonestovat stylem "byl to magor" a ubrat mu fandy. Tak se to přece dělá.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Me sokuje, že ho nepovesej na prvním stromě na tom ostrově. Co je to za lidi, kdyz zavřou takovýho hajzla do nemocnice a budou se tam o nej do konce zivota starat. Kam jsme to dospěli, kdyz vraha 77 lidi zavřeme do léčebny místo do dřevěný truhly. Z toho je mi nanic. Nechtěl bych bejt v kůži těch pozustalejch, kterejm se bude smát do ksichtu. Ach jo!

Odesláno

.......Edit. Uhašení doutnáku hned v začátku. Prostě ho dehonestovat stylem "byl to magor" a ubrat mu fandy. Tak se to přece dělá.

Jo, takhle nějak bych to chápal také, ať už je blázen nebo není, tak prohlášení za blázna (a zavření do ústavu) odřízne možná i nečekaně hodně podobných magorů od možnosti z toho něco vytěžit a využít to jako výchozí pole pro nějaké podobné aktivity.

Odesláno (upraveno)

Jo, takhle nějak bych to chápal také, ať už je blázen nebo není, tak prohlášení za blázna (a zavření do ústavu) odřízne možná i nečekaně hodně podobných magorů od možnosti z toho něco vytěžit a využít to jako výchozí pole pro nějaké podobné aktivity.

Takže jsme vlastně alibisticky předposraný a necháme ho jít ve jménu vyššího zájmu. To se mi nelíbí. To není fér. To je stejný jak sypání dávek těm co dělaj bordel. Dáváme jim furt víc, protože se bojíme aby bordel nebyl ještě větší.

Na tohle srabáctví jednou dojedeme.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Takže tobě připadá OK udělat z něj blázna možná jen proto aby jeho fotka nevisela v pokojíčkách mladých militantů?

Tohle mě zajímá. Co je víc. Trest pro jednotlivce nebo vyšší zájem? Jak moc fér a srovnatelný je přístup k tomuto vrahovi a k vrahům ojedinělým, nemasovým. Těch se nebojíme, ty osolíme. Anderse Breivika a jeho odkazu se bojíme, tak ho jen tak plácneme přes ruku. Vždyť je to šílený. Jsme v pasti.

Odesláno

Takže tobě připadá OK udělat z něj blázna možná jen proto aby jeho fotka nevisela v pokojíčkách mladých militantů?

Tohle mě zajímá. Co je víc. Trest pro jednotlivce nebo vyšší zájem? Jak moc fér a srovnatelný je přístup k tomuto vrahovi a k vrahům ojedinělým, nemasovým. Těch se nebojíme, ty osolíme. Anderse Breivika a jeho odkazu se bojíme, tak ho jen tak plácneme přes ruku. Vždyť je to šílený. Jsme v pasti.

Tak vono zavřít někoho do konce života do blázince je nakonec plácnutí přes ruku. Plus navíc konspirační teórie, že to ve skutečnosti blázen není a že to je ve státním zájmu. V žádný pasti IMHO nejsme, přece to, jak se postavit k vrahovi 80 lidí, se neřeší tak úplně každej rok snad v žádným státě. Seš furt samej pseudohumanismus ale bacha, aby se pod vlivem Tobě podobnejch nezapomnělo na skutečnej humanismus - jo, jsem si vědom, jak blbě to v souvislosti s tím Breitlingem zní.
Odesláno

To je strasne tezky, co s nim?

Trest smrti je spatne, je to takovy statem pozehnany a kolektivni zvirectvi. Vetsi pochopeni bych mel pro osobni pomstu - ze ho proste nekde nekdy nekdo sejme, ale trest smrti... Uplne mi beha mraz po zadech z predstavy, ze banda lidi (porota / soudci / pravnici / ...) rozhodne o clovekove zivote nebo smrti. Jo, ten clovek zabil plno lidi, ale kurwa, nejsme jako on a nejsme pan Buh, abysme s rozmyslem, rozvahou a ve jmenu spravedlnosti mohli nekoho sprovodit ze sveta. Jo, kdyz se nekdo z rodiny nejake obeti sebere a vpali mu kulku do palice, tomu rozumim a ten clovek "na to ma pravo."

Ale co sakra s nim? Zavrit do vezeni... ma to smysl? K cemu? Napravne zarizeni... tohle je neco jinyho nez nejaky el-passo, vrazda v afektu, nebo dalsi veci, za ktery se bezne zavira. Zavrit za politickej nazor je spatne, zavrit za vrazdu 70+ lidi je vpodstate docela smesny, trest smrti je (podle me) spatne, blazinec... to je otazka, to mucednictvi tam hrozi taky - akorat v tom slova smyslu, ze "mel jiny nazory, tak ho chudaka dali do blazince".

Myslim, ze pro vsechny strany by... ehm, nejcistsi reseni bylo, kdyby ho proste nekdo partyzansky odpraskl.

Jinak k te schizofrenii... Jeden z mych oblibenych filmu je Cista duse, v zasade je to pomerne blizko realite zivota toho cloveka, o kterym to je. Genialni matematik a schizofrenik, ziskal mj. myslim Nobelovu cenu. A ve svem schizofrenickem blouzneni vpodstate stvoril jakysi slusne obtizny sifrovani / naprosto silenou metodu komunikace pres noviny, kdyz mu to zadali nejaci lide k rozlusteni. Ti lide neexistovali, byl to proste schizofrenikuv svet.

Schizofrenie neni takove to "Ted jsem Tomas" a "Ted jsem hradni pani z Kostalova" ;)

Odesláno

Co taky čekat od státu, kde je místo kriminálu fešáckej pokojík s LCDčkem na zdi.

Proč ho vlastně zatýkali? Měli ho hned odprásknout, jako psa se vzteklinou, daňovým poplatníkům by se ušetřilo hodně peněz a pozůstalým ještě více slz.

Odesláno

...Měli ho hned odprásknout, jako psa se vzteklinou, daňovým poplatníkům by se ušetřilo hodně peněz a pozůstalým ještě více slz.

No jo, to jsem chtěl původně taky napsat. Myslím, že před rokem 2001 by to asi nebyl problém a tak by se i stalo. Ale od tý doby, co se bojuje proti teroristům, se lidi asi musej nechávat živí, aby se z nich dala nejdřív vymáčknout informace, jestli jsou nebo nejsou teroristi, a zkusit, jestli by nepráskli někoho dalšího...

Odesláno

Nechce se mi o tom diskutovat. De facto se ale sdilim Milisuv racionalni nazor bez hystericky amplifikovanych, populistickych emoci a konspiracnich teorii.

Takhle se ted říká selskymu rozumu, odveky pravdě že oko za oko, zub za zub?! Dneska se tomu říká populistické emoce? Že za vraždu desítek děti ho budou jejich rodiče živit že svejch dani v léčebně! No potes pánbůh!
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...