Ludwig Wittgenstein Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Když už teda pojedu autobusem, kde si mám teda sednout? Já jen, ať jsem připraven. Na to se dá těžko odpovědět. Třeba já přestal jezdit dálkový trasy autobusem úplně, ale to samozřejmě není normální řešení. Ale podle dostupnejch údajů z takových nehod (tu naši nevyjímaje) a svýho působení u hasičů, tak nejlíp dopadají ti vzadu. Většinou spíš díky kinetice nechtěně ublíží těm před sebou. Takže pokud do autobusu nevrazí zezadu kamion (malá pravděpodobnost) nebo se nepřevrátí (už mnohem větší pravděpodobnost), tak vzadu by měla bejt větší šance. Jenže takhle jednoduše to většinou stejně nefunguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svijanskymaz Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Na to se dá těžko odpovědět. Třeba já přestal jezdit dálkový trasy autobusem úplně, ale to samozřejmě není normální řešení. Ale podle dostupnejch údajů z takových nehod (tu naši nevyjímaje) a svýho působení u hasičů, tak nejlíp dopadají ti vzadu. Většinou spíš díky kinetice nechtěně ublíží těm před sebou. Takže pokud do autobusu nevrazí zezadu kamion (malá pravděpodobnost) nebo se nepřevrátí (už mnohem větší pravděpodobnost), tak vzadu by měla bejt větší šance. Jenže takhle jednoduše to většinou stejně nefunguje. Ked som bol male decko,rad som sedel pri okne,asi ako vsetci....To uz zasadne nerobim,teraz si sadam do stredovej ulicky tak 3 az 4 sedacka od zadu....Tak nejak instiktivne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Papež má svou vlastní kolínskou to by mě vážně jeblo.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quaero Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Papež má svou vlastní kolínskou to by mě vážně jeblo.. ?Pak mi ale došlo, že vůně tohoto typu musí mít ve svém základu něco ryzího a čistého, co by vzbuzovalo myšlenku míru,? uvedla parfumérka pro italský deník Il Messagero. LMAO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svijanskymaz Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Papež má svou vlastní kolínskou to by mě vážně jeblo.. Tak toto je posledna vec na svete,ktora by ma nasrala...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Tak toto je posledna vec na svete,ktora by ma nasrala...... No vidíš a mě je z této "private collection pro nenažraná hovada" na blití.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Papež má svou vlastní kolínskou to by mě vážně jeblo.. Líbí se mi, že kolínská má odrážet lásku papeže k lesům a zvěři: vůně jehličí a zaječích bobků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Na audienci: otče, promiňte mi ten dotaz, vy jste do něčeho šlápnul? - ne, to je můj nový parfém Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Kedysi postačila vôňa kadidla. Doba sa mení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Kedysi postačila vôňa kadidla. Doba sa mení. Vsak tam nakadili ti zajici ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Dneska jsem jel (jako kazdy den) prazskyma tunelama, tam jsou ty pannenplatzy zasazeny pozvolne. Tam to proste nejde flaknout celne. A po zbytku tunelu jsou pulmetrovy obrubniky. Chapu, ze to kdysi svycari blbe postavili, ale doba se meni, bezpecnostni pozadavky zvysuji... Proc to proboha nikdo neupravil? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Já jsem se byl projet místními tunely včera, a to samé, ty výklenky mají na výjezdu úhel zdi asi 45° takže čelní náraz moc nehrozí.. Osobně si taky myslím, že švýcaři to budou teď předělávat. To bude asi tak jediné, co se změní. Bezpečnost autobusů ta nehoda neovlivní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 styskalo se mi, kuci jj, ale nemci to maj taky takhle debilne reseny.. i kdyz jak kde, no.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Vitaj zpet, tez se nam styskalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 styskalo se mi, kuci jj, ale nemci to maj taky takhle debilne reseny.. i kdyz jak kde, no.. Si koledujes... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Cau sibir , jaky to bylo? Asi si taky necham zkusebne jeden bananek nahodit.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Hele Dane, to neříkej dvakrát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Jinak jak tady zazněl dotaz ohledně nejbezpečnějšího místa v autobusu, rozhodl jsem se o tom něco vytvořit. Tady je nákres menšího cestovního busu a červeně jsem zvýraznil místa k sezení, která jsou podle mě ta nejbezpečnější. Důvod je následující. Při čelním nárazu to nejvíc odnese řidič a stevard/průvodce/druhý řidič (m/f) jelikož sedí úplně vpředu a úplně dole. Podle typu a síly nárazu se bortí sedačky a nástavba autobusu, takže při hodně silném nárazu počítám s tím, že přední třetina busu není ta nejbezpečnější. U zadní části platí to samé, jelikož se stávají i nehody, že do pomalujedoucího či stojícího autobusu narazí třeba na dálnici kamion. Proto vyloučím z nejbezpěčnějších sedadel i ty vzadu, přestože dobrým adsorbentem kinetické energie nárazu je motor. Zůstává nám tady prostřední část autobusu řekněme třetí čtvrtina od předu. Sedadla u okna také nejsou ta nejbezpečnější, protože při převrácení autobusu na bok dochází k deformaci skla a možnosti poranění či vypadnutí údů mimo bus, který je pak zdeformuje. To se stalo v roce 2009 při nehodě Student Agency na trase Praha-Vary, kdy po nevybrání zatáčky autobus skončil na boku v příkopu a zranil se cizinec, který seděl u okna a NEPŘIPOUTÁN. Poutání bezpečnostním pásem zdůrazňuji obzvláště, jelikož zaprvé zabrání vypadnutí člověka nebo jeho součástí mimo autobus, což působí velké zranění. A zadruhé je to důležité pro stabilitu interiéru autobusu. Při tak silném nárazu jako včera vám i dvanáctileté dítě svojí energií urve sedačku, pokud do ní narazí. Může se to však stát i při slabším nárazu. Pokud za vámi sedí stokilový chlap, trvejte na tom, aby se poutal. Sedačky jsou sice uchycené do podlahy podle norem, ale letící stokilová hrouda masa jí urve raz dva. Pokud by bez výjimky byli všichni cestující připoutáni a zavazadla zabezpečena, při standardní nehodě autobusu (náraz do pojízdné překážky, vozidla, pád ze stráně) hrozí pouze lehčí zranění. Na závěr chci podotknout, že není třeba být ohledně cest autobusem jakkoliv fobický. Nehody se stávají zřídka a většinou to dobře dopadne. Hlavní je poutat se a přečíst si brožurku o umístění nouzových východů - jsou běžnou součástí nejnovějších modelů autobusů. Šance že se vám něco stane v dálkovém autobusu je řádově menší, než že se vám to stane při jízdě autem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 ja jsem naucenej ze skoly, ze vpredu sedi sprti a ti, co jim bejva blbe, my grazli sedavame vzadu, v autobusu nejlepe na zadni petce kazdopadne dycky je to vsechno vo stesti, prej jely tri busy z ty lyzovacky, a tim padem decka ze zbylejch dvou mely kliku jak svina. takovej nezvratnej osud sest, sedum, nebo u kolikatky sme to skoncili.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2012 Díky za tohle, každopádně si nedodevu představit, jak 60 kilový chvistek bude trvat na připoutání 100 kilového borce :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky