Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak to sa mas, ja som ladil podlahovku klasicky alkohol frei, napil som sa az ked ma to obcas prestalo bavit a zapalil som radsej krb :) je fakt ze som vzapati zvlacnel to mas recht.

Odesláno (upraveno)

vytapim 3 + 1 krbovka a celý RWE mi může....z 18k zaplacených zaloh mi 15 vraceli na preplatku. Teď mám zálohy 220 kč :-D a na plyn jim stále prdim....

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno (upraveno)

Přítelka má 140m2 domek a platí nějakých 25 tis. ročně (topení a teplá voda) a to nadává, jak je to drahý. Ve 2+1 jsem měl 16 tis. ročně a to tam byly 50 let starý okna a když někdo protopí 30 tis. pak je to hodně - chápu, se ženskýma, který sedí ve 24 pod dekou je to hrozný.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Já mám necelých 120m2 a za topení jsem teď zaplatil asi 28 tisíc.

Pravda, narodil se nám prcek, manželka byla celou mateřskou doma, tak se prostě topilo skoro celej den.

Přijde mi ta částka tak nějak adekvátní.

Odesláno

my máme půdorys 12x9,5 + 1x vedle 28m2, takže bez zdí tak 180m2 a vytápíme i ohříváme vodu plynem a ročně se vejdem do 24tisíc

je pravda, že máme dřevěnný okna trojskla, pořádně zatepleno a  topíme tak na 20,5 stupně. jak je víc než 21, tak děcka běhaj po baráku skoro nahatý

Odesláno

me teda spis s..e spotreba a cena vody... uz nestiham ani se zalohou 1500/mesicne.. ..asi budu muset rodinu odnaucit dennimu koupani.. myslim, ze jednou tydne by mohlo dostacovat.. a prat se taky muze jednou za mesic... vzdyt se to tricko da nosit i druhej den, ne? :D

Odesláno

ja som tuto zimu kurenie ladil a ucil sa narabat s rezimami kotla. Raz bolo tak ze podlaha ma takmer palila pod nohami a potil som sa aj v slipoch a inokedy az tak teplo nebolo. Pri pohlade na plynomer som sa ale troska zarazil, tolko som fakt necakal. Som zvedavy ci to v lete solar aspon trocha vykompenzuje.

Odesláno

me teda spis s..e spotreba a cena vody... uz nestiham ani se zalohou 1500/mesicne.. ..asi budu muset rodinu odnaucit dennimu koupani.. myslim, ze jednou tydne by mohlo dostacovat.. a prat se taky muze jednou za mesic... vzdyt se to tricko da nosit i druhej den, ne? :D

Hele a nestačilo by to na vánoce? :angel:  :lol2:  :lol2:

Odesláno

Já platím za plyn (topení + vaření) cca 8,5 tis. a za elektřinu (domácnost + bojler) asi 15 - 16 tis. ročně, voda myslím tak 7 tis. (tam to lítá spíš díky přítelčiným akvárkům než přehnané hygieně).

To vše ale díky tomu, že jsme dva na pronajatých 50 metrech v činžáku a do starostí s vytápěním domu nám chybí ten dům  :D

Odesláno

nasral mě operátor... pořídili jsme k manželčině tarifu na zkoušku synovi tarif Mých5, aby v případě potřeby mohl mě, ženě nebo babičkám poslat zdarma sms, že se zdrží u kamaráda, ve škole nebo tak. Po půl roce jsme zjistili, že je syn ve třetí třídě na telefon ještě malý a věčně mu stejně leží vybitý někde v pokojíčku, tak tam žena zavolala a zrušila automatické prodlužování tarifu. Předpokládali jsme, že jsme tím ten tarif zrušili a máme klid a synovi příležitostně pořídíme předplacenou kartu, až projeví zájem. No a když ženě už podruhé přišlo podezřele vysoké vyúčtování za telefon, začala to řešit a na infolince se dozvěděla, že dnem ukončení tarifu Mých5 nás operátor automaticky převedl na nejbližší podobný tarif, tj. za cca 390 Kč měsíčně. A že je to podle obchodních podmínek, že s tím nejde nic dělat, žádné peníze nám nevrátí a pokud se rozhodneme to ukončit, tak můžeme, ale že na to má 40 dnů.  Jsem neskutečně vytočený... Než začnu studovat obchodní podmínky a smlouvu, nemá někdo nějakou zkušenost nebo radu?

Nejvíc mě na tom vytáčí, jak si T-mobile automaticky a bez předchozího upozornění nastaví daleko vyšší tarif a tváří se, že je to vlastně v pořádku.

Odesláno

n....l mě operátor... pořídili jsme k manželčině tarifu na zkoušku synovi tarif Mých5, aby v případě potřeby mohl mě, ženě nebo babičkám poslat zdarma sms, že se zdrží u kamaráda, ve škole nebo tak. Po půl roce jsme zjistili, že je syn ve třetí třídě na telefon ještě malý a věčně mu stejně leží vybitý někde v pokojíčku, tak tam žena zavolala a zrušila automatické prodlužování tarifu. Předpokládali jsme, že jsme tím ten tarif zrušili a máme klid a synovi příležitostně pořídíme předplacenou kartu, až projeví zájem. No a když ženě už podruhé přišlo podezřele vysoké vyúčtování za telefon, začala to řešit a na infolince se dozvěděla, že dnem ukončení tarifu Mých5 nás operátor automaticky převedl na nejbližší podobný tarif, tj. za cca 390 Kč měsíčně. A že je to podle obchodních podmínek, že s tím nejde nic dělat, žádné peníze nám nevrátí a pokud se rozhodneme to ukončit, tak můžeme, ale že na to má 40 dnů.  Jsem neskutečně vytočený... Než začnu studovat obchodní podmínky a smlouvu, nemá někdo nějakou zkušenost nebo radu?

Nejvíc mě na tom vytáčí, jak si T-mobile automaticky a bez předchozího upozornění nastaví daleko vyšší tarif a tváří se, že je to vlastně v pořádku.

Tak jim zavolej, že tyto jejich kličky se smlouvami Tě nezajímají, že  končíš u Tmobile a přecházíš jinam - předají si to na retenční oddělení a tam už třeba "ledacos najednou půjde" :D

Odesláno

Mě to takhle udělali u O2, prodloužili mi něco co jsem měl na pár měsíců zdarma. Samozřejmě automaticky a bez mého vědomí. Stačil telefonát, který jsem vedl vyšší hlasem (byl jsem neskutečně vytočený) no pani to poznala a věděla o co jde. Byla milá a rozumná, takže jsem se brzo uklidnil, vyřešili jsme to reklamací s tim, že tenhle měsíc dostanu účet na vyšší částku ale o tu mi pak poníží následující fakturu. Byl jsem rád za to :)

Každopádně, jestli nemáte zrovna malý vyúčtování tak pohroz, že přejdeš se všema číslama k jinýmu operátorovy, případně, že necháš převést i čísla firmy a uvidíš ;) Jak se píše nademnou, plno věcí pak najednou lze :)

Odesláno

HLÁŠKA na nástěnce našeho infocentra, že by jsme mohli vzít jeden krásný den rodiny, plastové pytle a jít uklízet ty naše krásné parky našeho města :eek:  :eek:  Já zrovna až zítra potkám starostu, tak mu teda řeknu něco, že bude čučet" Ty jako, já tam jezdím s kočárkem, v parku samá socka, dělají tam bordel, sm.děj, vožralí jsou, na každýho řvou vulgárnosti a já mám jako slušnej člověk vzít rodinu o jedného slunečného krásného dne a jít tam po nich jako uklízet? Kde jsou ty nemakečenka v těch vestičkách, co aspoň něco dělali, když brali prašule z mých daní (nechci tedy házet všechny do jednoho pytle, samo tam byli i lidi, asi 10%, co přišli na chvíli o práci), ale kde sakra jsou? Ty jo, ty mě zase hnuli žlučí, tady v tej EU začíná fakt asi všem hrabat v kebuli, to svět neviděl :furious:

No naše myslivecké sdružení mělo před 14 dny brigádu vzaly se vlastní auta s vozejky projíždělo se lesem po lesních cestách a za jeden den nás 20 nasbíralo 3 plné velké kontejnery , takové co je přiváží  Avie,  / které nám tam přistavilo město / svinstva- plasty, gumy,stará kamna, igelitové pytle plné bordelu, plastové kanystry s bůhvíjakým obsahem,  části autovraků  a nemyslím,že do lesa chodí socky a a nemakačenkové ,to vše bylo do lesa naházeno od " slušných občanů".

Odesláno (upraveno)

No naše myslivecké sdružení mělo před 14 dny brigádu........

Tohle prostě nechápu,jak se někdo táhne s pytlem odpadků do lesa,aby ho tam zanechal.Asi ten pocit,že jsem se zbavil toho pytle. Lidi jsou lenošní udělat tři kroky,aby vyhodili papírek do koše,ale táhnou pytel do lesa.

Upraveno uživatelem gorlo
Odesláno

No naše myslivecké sdružení mělo před 14 dny brigádu........

Tohle prostě nechápu,jak se někdo táhne s pytlem odpadků do lesa,aby ho tam zanechal.Asi ten pocit,že jsem se zbavil toho pytle. Lidi jsou lenošní udělat tři kroky,aby vyhodili papírek do koše,ale táhnou pytel do lesa.

Tak tahnou ho tam, aby usetrili za vyvoz odpadu, skladku, apod. To neni z lenosti, ale aby usetrili prachy.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...