Přejít na obsah

Seiko "pilotky"


Kalisport

Doporučené příspěvky

Ahoj, v poslední době se mi začal líbit styl těchto hodinek a vybral jsem si tyto https://www.hodinky-365.cz/seiko-solar-ssc081p1-x147313

Strašně se mi líbí ale nemám žádnou zkušenost s hodinkami na solární pohon a tak se chci zeptat jak to snimi tedy je co se údržby týče. A jestli náhodou někdo nemá zkušenosti s tímto modelem děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Údržba u solárů? Žádná. Prostě nosíš. Občas, když máš pocit, že jim něco chybí, necháš na světle. Nedoporučuje se zavírat někam do šuplíku. Lepší, když dostanou nějakou dávku světla každý den. Jaká je životnost toho článku v Seikách nevím, ale u Citizenů to bývá i přes deset, patnáct let.

 

Ale podívej se na recenze třeba na Amazonu. Přece jen jsou tam někteří majitelé nespokojení např. s životností akumulátoru. Jiní s nekvalitní povrchovou úpravou, s přesností, nebo kvalitou řemínku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju za odpověď a napadá mě ještě jedna otázka když nechám svoje automaty klidně půl roku v šuplíku vím že když je vyndám a zatřesu snima tak se rozchodí ale jak je to u soláru? Doporučuje se vůbec je nechat dlouho bez světla aby se tedy zastavily a rozchodí se po tom na přímém světle i po takové době? Asi mám amatérsé otázky tak se předem omlouvám

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to zakázáno (nechat soláry v šuplíku), ale myslím, že to není doporučeno. Podle zkušeností některých majitelů to ty články občas nerozdýchají. Tak nějak pocitově bych je raději nechával trvale někde na denním světle, nemusí ležet přímo za oknem. Určitě bych z toho dlouhodobého odkládání do tmy nedělal pravidlo. Čím starší článek, tím víc se blíží ke smrti při takovém nepravidelném používání.

 

Při troše štěstí budou mít soláry rozumnou quartzovou přesnost = často lepší, než nějaké levné automaty. Pokud nechceš z nějakého důvodu přímo zkusit mechanické hodinky, zůstaň u elektrického pohonu. Pokud bys netrval zrovna na těchto hodinkách, tak některé soláry jsou řízené např. rádiem. Pokud přijmou denně signál, pak jdou naprosto přesně.

 

Moje zkušenosti - soláry ecodrive mi jdou denně do +0,4 sec (bez rádia). Vlastně všechny elektrické hodinky (ecodrive nebo baterkáče) co máme doma jdou do +0,5 sec denně.

 

Jestli hodně váháš, jdi do nich. Nejhorší je se nerozhodnout. Není nad vlastní zkušenost. Přinejhorším to stojí peníze, což v téhle ceně se dá rozdýchat, na druhé straně ti můžou dlouho dělat denodenní radost. Když je koupíš u nás v rozumném obchodě, budeš mít uplatnitelnou záruku minimálně na strojek a povrchovou úpravu (nevím, jestli dva roky je i na ten článek, ale to by ti řekli).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já osobně bych ze Seiko Solárů tak nadšený nebyl, Citizen má podle mne tuto technologii líp zpracovanou. Tento Tvůj model, myslím, nemá ani sleep mod, který umožňuje šetřit baterii v případě, že hodinky zavřeš do šuplíku. Pár solárů od Seika jsem měl a žádná sláva. Ale je pravda, že se u mne tak často na ruku nedostaly. Pokud je můžeš dát na parapet za okno, pak snad OK, ale pokud je dáš někam jinam, pak energii ztrácí. Jest-li to ale budou hodinky, které budeš pravidelně tahat na ruce a nebudeš je příliš střídat, pak rovněž asi OK.    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpovědi ...hodinky jsem si vybral kvůli jejich vzhledu a protože jsem hledal něco ve vodách pilotek ...vlastním převážně potápky a tenhle styl mi prostě chybí a ano vím že u citizenu je to asi lepší ale za tuhle cenu nevim nevim...ještě jednou díky a uzavírám

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...