Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

Kdyby chodili důchodci jen v jejich dobu, tak ano, jinak je to o ničem, jedno kdy ty jejich hodiny jsou. Tak doufám že naše Vietnamka už otevřela (měla nějak týden zavřeno, ne v souvislosti s virem), páč na tohle už nemam nervy, pokaždý hledat v kolik mužu do krámu.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak choď až po obědě jako já a máš to vyřešené. Nakupuji pro rodiče i prarodiče jak jedu z práce. Ten čerstvý rohlík ráno ozelim.

Jinak v malých kramech už to okno nebude.

Upraveno uživatelem Dokusan
Odkaz ke komentáři

Když už něco cituješ, tak si pamatuj co. Hemingway psal o lidstvu ..... Nikoli o Evropě.

Hemingway hlavně cituje anglického básníka Johna Donna (1571-1631). Celá část té jeho básně v překladu zní: "Žádný člověk není ostrov sám pro sebe, každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj: smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě."  

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři

Tak choď až po obědě jako já a máš to vyřešené. Nakupuji pro rodiče i prarodiče jak jedu z práce. Ten čerstvý rohlík ráno ozelim.

Jinak v malých kramech už to okno nebude.

To víš, že jdu radši navečer nebo večer, ale pro ten chleba, co vozí z pekárny chodíme ráno. Pro velkej nákup ne. Oni ten chleba prodávaj u pultu, nemusíš mezi regály, jenže pult je ve velkym krámu :-(

Odkaz ke komentáři

Hemingway hlavně cituje anglického básníka Johna Donna (1571-1631). Celá část té jeho básně v překladu zní: "Žádný člověk není ostrov sám pro sebe, každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj: smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě."  

Psal jsem že to Hemingway použil jako motto nikoliv že je autor :cheers:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...