Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...


Doporučené příspěvky

Létají kapénky s tím virem. Vir samotný může letět taky, ale bez kapénky má prd dolet i životnost. Nicméně, jestlis někdy slyšel obrat, že někdo na někoho "něco naprskal", tak to je přesně ono.

 

Ublíží. Musí být vydesinfikovaná a suchá.

 

 

Mám dilema, jestli tady popisovat základní věci, které jednomu nebo dvěma čtenářům možná trochu pomůžou, a schytat od ostatních, že panikařím, straším a tapetuju, nebo se na to vyprdnout a sázet špatný fotky do "Co máte dnes na ruce", abych byl ontopic na hodinkovém fóru...

 

Disclaimer: Tak jako tak, nejsem zdravotník. Jenom celý svůj produktivní věk pracuju s daty, v různých odvětvích, když se něco děje, snažím se o tom něco si načíst, vydýchat se a pak se podle toho zařídit. Roušku jsem dosud neřešil, protože od půlky minulého týdne nelezu mezi lidi, předtím jsem měl přes hubu aspoň šálu. Nemyslím si, že bych panikařil, ale na rovinu přiznávám, že mám obavy jak o sebe, tak o svoje blízké. Ta nemoc, pokud už propuknou příznaky, podle dostupných informací fakt není nic příjemného ani s tím "lehkým" průběhem, a nevidím důvod, proč to zbytečně riskovat.

Na UK a NL "herd immunity" přístup mám silný názor, protože z toho mála, co vím já, skupinová imunita se buduje očkováním a ne neřízenou nákazou celé populace něčím, co ještě ani pořádně nevíme, čeho je schopno a jestli to nebude mít trvalé následky. Např. zdravotníci v Asii nakažení a vyléčení ze SARS mají po 10 letech pořád citelné potíže.

Informace, hlavně fundovanější nevaděj. Proč ti vadí, že někdo doplňuje i jiné vlákno než tohle, to je mi tedy trochu záhadou, ale neva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle se dá označit za rizikové chováni a měla by to umět posoudit i průměrně inteligentní opice. Bohužel, ne všem je shůry dáno. Pokud to je realita, tak je to opravdu smutné a můžeme se stavět klidně na hlavu a nic s tím neuděláme...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nastastie slovaci to pochopili a vsetci nosia ruska. Dnes som bol rano v kauflande a cloveka bez ruska som ani nestretol.

Poupravím toto tvrdenie.

Všetci až na polovicu dôchodcov.

Ak som videl niekoho bez masky alebo inej veci na ksichte, boli to dôchodcovia. Je možné že nemajú toľko informácií, možno sú bez internetu, tv nepozerajú, len lúštia krížovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamoška mojej dcéry robí v Škodovke, písala že nikto nič nemá. A keď si dezinfikuje ruky a volant na VZV tak sa jej ešte kolegovia smejú.

Ďalšia robí v cestovke v Holandsku, tiež na ňu tam pozerajú ako na marťana ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To s vyčištěním zubů jsem zjistil dneska, asi po roce jsem to ráno nestihnul - a je to peklo! :D

Jinak teda ve firmě jsem nosil včera roušku. Lidi na to: proč to nosíš, vždyť to nechrání. Já: chráním vás, ne sebe. Oni: počkej, tys to chytnul?? Já: nevím, to první tejden bez testů nikdo neví. Oni: Ahaa.

Dneska: naivně jsem si myslel, že nás bude s rouškou víc. Ani prd. Takže jsem roušku sundal a nasadil Moldex se dvěma filtry třídy P3. Oni: co to máš? Já: serete na to, takže masku, co chrání mě a vás ne (výdechový ventil není opatřen filtrem). Oni: polovina: ty vole kdes to sehnal? druhá polovina: panikáři... dyť seš mladej a u nás na to stejně nikdo neumřel. Chřipka je horší.

Většina vysokoškoláci, pár středoškoláků. Buď mám smůlu na firmu/obor, nebo neumí pracovat s informacema větší masa lidí, než jsem si myslel.

U nás v práci némlich to samý. Zarouškovanost 0%. Kolektiv mladých kluků kolem třiceti, co mají rádi auta. Největší obdiv sklízí ti, co umí obejít STK a se svou nelegálně upravenou plečkou ujíždět policajtům. Takže jsem nic jinýho ani nečekal. Začnou to řešit, až bude jejich máma chrchlat na jipce. Neumím být sebevědomým influencerem, pročež jsem to po pár rádobyvtipných poznámkách sundal, abych splynul s davem a měl pokoj. Cestou na oběd (do hladovýho okna, kantýně se teď vyhýbám) jsem koukal, že to asi pětina lidí nosí, což mi dodalo odvahu a nasadil jsem na zbytek směny aspoň šátek na banditu. Respirátor si nechám na nákupy a tak. Seru na kecy a půjdu příkladem.

 

post-33141-0-33609800-1584448395_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:) ciste ted prakticky, kdyz mam rousku, zamlzujou se mi brejle, neni na to nejakej figl? Jak to delaj doktori pri operacich, kdyz uz jsou stary a musej mit brejle aby neprerizli fibularis?

Zlehka je potří mýdlem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...